מרק חורפי, צבעוני וטעים עם שפע של משחקים וגיוונים: אפשר לשחק עם סוגי הקטניות והירקות, להחליף את הגריסים באורז ולהוסיף תבלינים לפי הטעם. מגישים עם לחם כפרי כהה וטרי.

 

מרכיבים (10 מנות)

  • 2-3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 1 גבעול כרישה בינוני, חצוי וקצוץ דק (החלק הבהיר)
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים גס
  • 2 גזרים קלופים, חצויים וחתוכים בעובי בינוני
  • 1 שן שום קצוצה גס
  • 150 גרם חזה הודו מעושן, חתוך לקוביות (לא חובה)
  • 1 קולרבי או לפת קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
  • 1 עגבנייה קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
  • 2 גבעולי תימין
  • 2 עלי דפנה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כף סוכר חום
  • 2 כוסות שעועית לבנה, קפואה ומופשרת
  • 1 כוס גריסים
  • 7 כוסות מים
  • 1 כוס מיץ עגבניות או יין אדום
  • ½ ראש כרוב לבן, פרוס דק מאוד

 

להגשה

  • ½ כוס עלי סלרי ופטרוזיליה, קצוצה גס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן בסיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל, הכרישה, הסלרי והגזר ומטגנים 2־3 דקות. מוסיפים את השום וחזה ההודו, מערבבים ומטגנים 1־2 דקות.
  2. מוסיפים לסיר את שאר המרכיבים, פרט לכרוב ולפטרוזיליה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 45 דקות, או עד שהשעועית והגריסים רכים (אם המרק סמיך מדי, מוסיפים עוד כוס מים רותחים‭)‬. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  3. מוסיפים את הכרוב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות. מחלקים לצלחות הגשה וזורים מעל את עלי הסלרי והפטרוזיליה הקצוצים.

 

גיוון

  • לגרסה צמחונית, מוותרים על חזה ההודו המעושן או מחליפים אותו בטופו מעושן.