מתכון קל ומהיר במיוחד: לא משרים, בקושי מבשלים, ונהנים מדיפ מיוחד שמתפקד כ"חומוס" או כמטבל, תלוי עם מה מגישים - רבעי פיתה קלויה, קרקרים פריכים או ירקות.
מרכיבים (7 מנות)
- 1 כוס עדשים אדומות
- ½ 1 כוסות מים
- 1/3 כוס שמן זית משובח
- 1 שן שום כתושה
- 1 כפית כמון
- ½ כפית פפריקה מתוקה או חריפה
- מלח ופלפל שחור גרוס
לקישוט
- שמן זית, כוסברה או פטרוזיליה קצוצות
הכנה
- מניחים את העדשים במסננת עמוקה ושוטפים במי ברז. מסננים ומעבירים לסיר.
- מוסיפים לסיר את המים ומביאים לרתיחה. מבשלים 2־3 דקות על אש בינונית. מסירים את הקצף שהצטבר בבישול. מכבים את האש, מכסים את הסיר ומשהים 15 דקות.
- מעבירים את העדשים לקערת מעבד המזון. מוסיפים שמן זית ותבלינים ומעבדים למרקם הרצוי. שימו לב: עיבוד יתר יגרום לתערובת להתייבש. אם התערובת נראית לכם יבשה מדי, הוסיפו לה מעט שמן זית או מים.
- משטחים את התערובת על צלחת הגשה (כמו חומוס.( מזליפים מעל שמן זית ומפזרים עשבי תיבול.