מתכון קל ומהיר במיוחד: לא משרים, בקושי מבשלים, ונהנים מדיפ מיוחד שמתפקד כ"חומוס" או כמטבל, תלוי עם מה מגישים - רבעי פיתה קלויה, קרקרים פריכים או ירקות.

 

מרכיבים (7 מנות)

  • 1 כוס עדשים אדומות
  • ½ 1 כוסות מים
  • 1/3 כוס שמן זית משובח
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית כמון
  • ½ כפית פפריקה מתוקה או חריפה
  • מלח ופלפל שחור גרוס

 

לקישוט

  • שמן זית, כוסברה או פטרוזיליה קצוצות

 

הכנה

  1. מניחים את העדשים במסננת עמוקה ושוטפים במי ברז. מסננים ומעבירים לסיר.
  2. מוסיפים לסיר את המים ומביאים לרתיחה. מבשלים 2־3 דקות על אש בינונית. מסירים את הקצף שהצטבר בבישול. מכבים את האש, מכסים את הסיר ומשהים 15 דקות.
  3. מעבירים את העדשים לקערת מעבד המזון. מוסיפים שמן זית ותבלינים ומעבדים למרקם הרצוי. שימו לב: עיבוד יתר יגרום לתערובת להתייבש. אם התערובת נראית לכם יבשה מדי, הוסיפו לה מעט שמן זית או מים.
  4. משטחים את התערובת על צלחת הגשה (כמו חומוס‭.(‬ מזליפים מעל שמן זית ומפזרים עשבי תיבול.