Xnet  אוכל  מתכונים  מרקים
מצוות עדשים מלומדה: כשמתחיל גשם, רצים להכין מרק קטניות עשיר
דפנה אוסטר מיכאל
פורסם: 05.11.18, 08:27
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפסת כתבה הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה >>
לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות ב-4 דיונים
 
1. ט-ע-י-ם!!!!!!!!!!!!!!!!!
Doron Stauber ,   תל אביב   (05.11.18)
אין כמו מרק עדשים!!!
בעיקר מתכונים שבהם משתמשים בתבלינים טריים שהמכין קולה בעצמו.
זרעי כוסברה, חרדל, וכמון למשל.
חבל על הזמן!!! רד בול מהטבע!!!
2. עדשים ומלח
יובל   (05.11.18)
אם רוצים עדשים רכות ונימוחות, אין להוסיף מלח למי הבישול.
במרק להוסיף את המלח רק לקראת סוף הבישול. ב 5 דקות האחרונות.

המלח מונע מעדשים (ומקטניות בכלל - כולל חומוס, שעועית יבשה וכו') מלהתרכך או שנדרש זמן בישול ארוך לריכוך. בחמין למשל אין בעיה להוסיף מלח כבר בהתחלה בגלל זמן הבישול הארוך.
3. "אנו לא אדישים למרק עדשים"...
שרה   (05.11.18)
חסרים במתכונים שלך כמה דברים נהדרים כמו למשל מיץ לימון טרי , קצת ג'ינג'ר טרי מגורד, ומה שעוד טעים למרק עדשים ירוקות זה קצת בייקון חתוך לקוביות קטנות ומטוגן יחד עם הבצל וקצת חרדל. תנסי, זה מוסיף המון. או כמה נקניקיות שמחממים בסוף הבישול עם המרק ואפשר לאכול כארוחה שלמה.
4. אולי טעים, אבל...
ג   (05.11.18)
סביר מאוד להניח שטעים, ואפילו טעים מאוד. אבל ממש לא "מהיר". אולי אם יש לך סו-שף שיחתוך בשבילך את כל הירקות, אז אח"כ הבישול יהיה מהיר, אבל כל עבודות ההכנה לא ממש מהירות.