Xnet  לאשה  שף  שף בריא
שלא ימרחו אתכם: 8 סלטים וממרחים שכדאי להכין בבית במקום לקנות
יעל גרטי
פורסם: 13.03.18, 09:00
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפסת כתבה הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה >>
לכתבה זו התפרסמו 11 תגובות ב-7 דיונים
 
1. למי יש זמן בכלל להכין את זה!
(13.03.18)
בקושי יש זמן לחטוף כמה דברים מוכנים מהמדף והמקרר בסופר.
2. טיפ לחומוס מעולה:
:)   (13.03.18)
הכי טוב לבשל בסיר לחץ. לבשל את גרגרי החומוס עם השום ולטחון אותו יחד. לבשל את החומוסים גם עם גזר, ולטחון גם אותו לתוך החומוס. נשמע ביזארי אבל משדרג ממש.:)
3. סלטים
שרה   (13.03.18)
תודת על המתכונים ניראים טעמים וקלים להכנה
4. אסור לאכול ביצים לא מבושלות עד הסוף
(13.03.18)
שכחתם את הסלמונלה?
5. בריאות
גבי   (13.03.18)
הגברת צודקת לקנות רעל בכסף
כדאי להשקיע בערב או ביום גם מהנה וגם בריא וגם זול
6. ליעל גרטי,
אני   (14.03.18)
מהיכן העתקת את המאכלים האלה? אין לחומוס זמן בישול? מה זה "מביאים לרתיחה" מסננים ומחליפים מים ושוב מרתיחים ככה 4 שעות עד שהחומוס רך? יש לי בשבילך דרך אחרת יותר פשוטה ויותר זולה בלי לבזבז כל כך הרבה זמן וכסף על מים וגז: שימי את גרגרי החומוס בלילה בסיר עם מים הרבה מעבר לגובה החומוס והוסיפי למים חצי כפית אבקת אפיה - (לכמות של כוס החומוס זה מספיק). ערבבי הכל היטב וכסי את הסיר במכסה שלו. שמי במקרר - כי בארץ יחסית חם גם בחורף - והשאירי שם ל12-15 שעות. למחרת היום הגרגרים הכפילו ואפילו שילשו את ניפחם. שיטפי אותם ואת הסיר היטב ושימי אותם חזרה בסיר. הוסיפי מים נקיים מהברז ושימי על אש גבוהה לא מכוסה עד שרותח. הנמיכי את האש לאחר הרתיחה והשאירי לבשל כשעה ורבע - כפי מדי פעם את הקצף שנוצר מעל החומוס. לא להוסיף לחומוס מלח בזמן הבישול כי הוא נישאר קשה. לאחר הבישול לצנן ולסנן את המים ולשטוף היטב. לשים בכלי כיבול ולהוסיף כ100 מ"ל טחינה לא מעובדת, כפית מלח שטוחה, מיץ מלימון וחצי וקורט או שתיים אבקת כמון, שן שום קלופה וחצי כוס מים מהברז ובעזרת מיקסר מוט חשמלי שיש לו 700 וואט או במיקסר עומד עם סכין גדולה לעבד את החומוס עד שנעשה מימרח. לטעום ולשפר טעמים - להוסיף מיץ לימון ומים אם צריך, מלח או כמון או שום. לשים במקרר לכמה שעות עד שיתקרר או לאכול פושר. עם טחינה שהכנת לבד: מטחינה עם אותה כמות מים כמו טחינה + מיץ מלימון שלם + פטרוזיליה יחד עם הגבעולים שלה + שן שום, 1/2 כפית מלח וקורט אבקת כמון ואת כל זה לערבב ביחד בעזרת מיקסר מוט חשמלי לרוטב עדין וטעים. שוב לבדוק טעמים ולתקן. לשים על החומוס ועל כל זה קצת שמן זית, פפריקה אדומה מתוקה, לטגן קצת צנוברים בלי שמן ולא לשרוף במחבת ולפזר למעלה וקצת פטרוזיליה קצוצה ולהגיש עם סחוג וסלט ופיתות. אין יותר טעים מזה. והסלט ביצים שלך באמת חסר טעם. הכניסי קצת שמיר טרי קצוץ פנימה ותיראו את ההבדל. אפשר גם מלפפון ירוק טרי קצוץ קטן - בלי הגרעינים שלו ויש עוד הבדל. את השאר לא קראתי אחרי המתכון לחומוס שהתבאסתי ממנו.
7. קראתי בנתיים את כל המתכונים
שוב אני, ,   חוץ לארץ   (14.03.18)
כדי להיות בטוחה שלא פיספסתי משהו ושלא בניתי לי בלי סיבה דעה קדומה על הידע שלך בבישול גברת יעל גרטי. סילחי לי על הכנות שלי כי אחרי למעלה מחמישים שנות ניסיון בבישול + לימודי בישול מקצועיים אני מרשה לעצמי להיות כנה איתך. עשי לעצמך טובה ולכי ללמוד לבשל נכון ובעיקר את המתכונים שהבאת כאן כי שוקולד למריחה שעשוי עם שמן קנולה לא נכנס אפילו לחדר הרחצה שלי כמימרח לשיער! ועוד טעויות קטסטרופאליות בבישול שאי אפשר להכין: כמו חומוס בלי לימון או להכין גבינת שמן בסיבוך שלך. סתם כדי להקל עליך את החיים:: קחי נייר של קפה פילטר של מליטה - בטח יש בארץ כאלה ניירות ושימי אותו בתוך כלי להכנת קפה אבל נקי רחוץ ובלי הריח של הקפה ושימי שם את השמנת או היוגורט שלך והניחי את הכלי מעל קערה מתאימה ובכל פעם שיצאו המים, שיפכי אותם לכיור. שימי את מה שנשאר לאחר שיצאו כל המים, בקערה ואת הנייר זירקי לפח ולא צריך הרבה עבודה והרבה בלאגן. צריך רק לעקוב אחרי ההתפתחויות כדי לראות שניתן לשפוך את המים שיוצאים מהשמנת או היוגורט.
וצינצנת מעוקרת לריבה שלך צריך ליבש היטב כי אחרת יש מים בריבה ואת הריבה חייבים להרתיח קודם ואחר כך להוריד את האש. החומרים חייבים לעבור הרתחה ראשונית. ואת המטבוחה שלך את גם יכולה לשכוח כי לא צריך להכניס ולהוציא מהתנור זה רק מבזבז חשמל ואנרגיה ולא יוצא מזה כלום את הפלפלים שורפים על האש שלמים ומקלפים אותם מהקליפה השחורה שלהם (שמים בשקית ניילון וסוגרים עד שמתקרר ואז מוציאים וקולפים) ומוציאים להם את הגרעינים. את העגבניות חולטים במים רותחים ומקלפים חותכים ומטגנים עם הפלפלים במחבת ולא צריך תנור ולא עבודה גדולה אמנם צריך לבשל די הרבה זמן כדי שכל המים יתאדו היטב והעגבניות יהפכו לרוטב סמיך אבל לא עשר פעמים הלוך ושוב בתנור כי זה ביזבוז אנרגיה. וממרח שוקולד אמיתי עושים עם שוקולד מריר, קקאו, קצת חלב, קצת סוכר וחתיכת חמאה. בסיר קטן מחממים הכל יחד היטב ומערבבים בלי הפסקה עד שהכל נמס והופך לרוטב נוזלי אחיד לא צריך להרתיח זה נמס בערך ב42 מעלות. שמים בכלי ומצננים ואז מתענגים על טעם טוב. לא צריך להכין הרבה מידי אבל אם מכינים הרבה אפשר להקפיא חלק. ועוד משהו חשוב. אוכל טוב לא נישמר במקרר כל כך הרבה זמן כי הוא טוב ואם הוא נשמר 5 חודשים אז אפשר כבר מראש לא להכין כי זה לא אוכל טוב. אפשר להכניס למיכלים מפלסטיק עם סגר טוב ולהקפיא אפילו ריבה טובה. לא קורה כלום.