את מדברת על ירוקים? אז למה זה נראה כל כך אפור? עלים ירוקים לא מבשלים כל כך הרבה זמן עד שהם נעשים אפורים אלא, חולטים אותם במי מלח רותחים כדקה, שמים במים קפואים, מסננים היטב להוצאת נוזלים, מחממים מחבת לחום רב מאוד וממיסים חמאה עם רקצת שמן זית כדי שהחמאה לא תישרף, מוסיפים את העלים הירוקים לשתי דקות ומקפיצים. כעת אפשר לתבל במלח ואגוז מוסקט וקצת שום ואפשר להוסיף גם קצת שמת מתוקה צימחית וקצת יין לבן ויש תוספת נהדרת ועדיין ירוקה. ניתן להגיש את העלים כמנה עם תפוחי אדמה פירה ושניצל או סתם עם איטריות וגבינת פרמזן למעלה. ולא מבשלים ירק כזה עדין 40 דקות על אש כדי שיראה אפור. תקראי קצת על בישול במקומות שיש בהם כתבות של טבחים מקצועיים באמת ולא כאלה שהיכתירו את עצמם לכאלה בגלל שפעם רחצו כלים באיזה מסעדה בחוץ לארץ, אולי תלמדי משהו מזה.
|