Xnet  אוכל  מתכונים  לחם
קובנה עם תחקיר ביטחוני: מתכון בדוק למאפה התימני
אפרת מוסקוביץ
פורסם: 29.11.16, 21:35
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפסת כתבה הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה >>
לכתבה זו התפרסמו 23 תגובות ב-11 דיונים
 
1. אפרת, נראה לי שפיספסת כמה דברים
אמיר   (30.11.16)
לא יודע מי הן השכנות התימניות שלך אבל יש במתכון מס' פיספוסים לדעתי:1. שמן קנולה פשוט הורס את הקובנה צריך להחליף אותה עם חמאה... המלצה שלי היא חמאה דנית צהובה שקונים לפי משקל.2. "לרדד למלבן ארוך"......טעות.....צריך למתוח את הבצק ותוך כדי לפזר חמאה מומסת (כדי שלא יקרע הבצק) ....התוצאה היא בצק מתוח משומן בעובי של דף.הייתי מוותר על הבצלים
2. עוד ואריציה לבצק עטוף בשמן מבית היוצר התימני
(30.11.16)
אני מקווה מאוד שיש להם בתימן מבחר גדול יותר של מאכלים שכוללים מרכיבים נוספים מלבד שמן וקמח.
מעבר לזה נראה לי 720 מ"ל מים + שמן על קילו קמח יובילו לבצק נוזלי יותר מבצק של פוקאצ'ה
3. נראה לי שפספסת קצת, לא שמן אלא סמנה, חמאה מחלב עיזים.
אניהו   (30.11.16)
4. כתבה מצחיקה ומדליקה, ננסה בבית
אני   (30.11.16)
5. קובנה עם שמן ? קובנה עושים עם סמנה
א.   (30.11.16)
או עם חמאה.
6. בסעיף 3 לא נכתב שצריך למרוח שמן לפני הקיפול
t   (30.11.16)
בס
7. לי אין דעה לפני שאני מכינה את הקובנה
יש לי תודה   (01.12.16)
8. בהמשך לתגובה 1 ...זה המתכון המנצח של הקובנה שלי....תנסו
אמיר   (01.12.16)
מתכון לקובנה
חומרים:
1ק"ג קמח
3 כוסות מים
1 שקית אבקת אפיה
1 כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
1 חמאה דנית 200 גרם
5 כפות סוכר
אביזרים:
סיר נירוסטה גודל 24 או 26
מחבת
קערת פלסטיק בינונית ללישת הבצק
אופן ההכנה:
מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים : מלח, סוכר שמרים.
מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
מכסים את הקערה עם הבצק במגבת ומשהים ל-15 דקות.
מעבדים שוב את הבצק, לפחות פעמיים מתפיחים.
ממיסים את החמאה במחבת .
מרדדים כל חלק לעלה דק ומשמנים אותו בחמאה המומסת (זה החלק החשוב שיקבע את איכות הקובנה, מתיחת העלים תוך כדי טיפטוף החמאה המומסת ביד השניה, אם לא תמתחו תוך כדי שימון יקרע הבצק)
לאחר שהבצק מתוח ודק מגלגלים אותו לצורת גליל תוך כדי שימון עם החמאה המומסת את הגליל שנוצר חותכים לאמצע ומקפלים את הקצוות של כל גליל פנימה.
משמנים את הסיר בחמאה המומסת בדפנות ובתחתית.
מניחים את גלילי הבצק בסיר .מתפיחים שוב כחצי שעה עד שהבצק יכפיל את נפחו.
אופים בתנור כ-40 דקות בחום בינוני עד שהדפנות מקבלות צבע זהוב.
מניחים על הפלטה בשבת בבוקר ומגישים חם עם עגבניה מגורדת וסחוג.
ניתן להחליף את החמאה החלבית במרגרינה "בלובנד" שהיא פרווה אבל לדעתי עם החמאה זה הרבה יותר טעים.
בהצלחה ....ספרו איך יצא לכם
9. יש למישהו מתכון לקובנה מצות? (מקמח מצה)
Half & Half   (09.12.16)
מתגעגעת לסבתא מרגלית היפה שלי!
:...(
10. קובנה
דורית יהודה ,   הרצליה   (14.12.16)
הקובנה מושלמת.אין ספק שאעשה שוב.
11. אפיית הקובנה
אילה   (22.12.17)
האם לא אופים את הקובנה לילה שלם בתנור?