|
הי ליאורה, האם יש משהו מוצלח חלופי פרווה, דיאטטי?
|
| |
2. אכן גילוי המאה. תפתחו ספר בישול
(רמז: "מהמטבח בהנאה" של רות סירקיס), ותגלו את אותה הפשטידה, ואפילו ביותר פשוט. מספיקות בהחלט שתי ביצים (L), ובמקום להסתבך עם סוגים שונים של גבינות: שני גביעים של גבינה לבנה 5%, או אחד גבינה, ואחד קוטג'. יוצא נפלא ב-5 דקות עבודה, ואכן אפשר לשלב כל ירק שעולה על הדעת, ומתאים לטעם המשפחה. ניסיתי עם תירס, בטטה, בטטה + קישואים, קישואים עם בצל מטוגן, פטריות עם בצל מטוגן, מנגולד, תרד וכן הלאה והלאה.
|
| |
פשטידת בצל פרווה. 4 בצלים בינוניים פרוסים ,3 ביצים,4\3 כוס קמח או קמח מצה, 2\1 כוס מים ,2\1 כוס שמן, כף אבקת מרק בצל, 2\1 כפית מלח ופלפל.. לערבב את כל החומרים פרט לבצל להוסיף את טבעות הבצל ולדאוג שיצופו. לאפות כשעה בחום בינוני. הפשטידה טעימה מאד ומתאימה לפסח ולרגישים לחלב. פורסמה במקומות שונים. אפשר להכין אותה גם עם כרוב ( חלוט וסחוט) או עם ירקות שונים אחרים .
|
| |
4. גביע גבינה רגיל זה 250 גר'
האם הכוונה לשני גביעי גבינה לבנה?
|
| |
תקשיבו, תשמעו, תקראו, מה שתרצו - אבל ליאורה כותבת פשוט וקל ומובן וזה ברור כל-כך תכינו, תהנו תכבדו והכי הכי תשמרו על הגזרה, ואל תתחילו בלי ביצים - אפשר טחינה ובלי זה ובלי זה, אז תכינו אחרת ודי. כל הזמן משנים ומשנים זה המתכון ותהנו. רוצים מתכון אחר חפשו לכם ושיהיה תמיד בתאבון, ולצלם שאפו אחלה תמונה לפשטידה
|
| |
6. חייבים לשמן את התבנית!!
הכנתי עכשיו את הפשטידה. עדיין לא טעמתי אבל היא נדבקה כולה לתבנית. למה כתוב שאין צורך לשמו את התבנית ??
|
| |
7. קמח לבן / חום זה רע. שימו קמח שקדים
או קוקוס. במקום ותוסיפו ביצה . יותר בריא !
|
| |
הי האם יש לך גירסה טבעונית של אותה פשטידה?
| |
|