אושיק לוי וארנבת על שער גיליון השבוע

מקבץ בידור עולמי, תחילת יולי 1971: ■ בית-המשפט העליון בארצות-הברית דוחה את בקשתו של קארל ווילסון, חבר להקת "נערי החוף", להמיר את שירותו הצבאי בווייטנאם בהופעות בפני חיילים ופצועים. ווילסון נידון לשלוש שנות מאסר על סירובו להתגייס, עירער על פסק-הדין אך כאמור עירעורו נדחה ■ הסיכויים לאיחוד מחדש של להקת-העל "הקצפת" (Cream) הולכים ומתמעטים. ג'ינג'ר בייקר עומד להקים להקה חדשה, ג'ק ברוס הקליט אלבום סולו ואריק קלפטון נופש בריביירה הצרפתית ■ קוראי ירחון המוסיקה CashBox בוחרים בניל דאיימונד כזמר הפופולארי ביותר של השנה, לפני אלביס פרסלי ותום ג'ונס ■ חברי להקת "האמהות והאבות", שחזרו לפעילות אחרי פגרה ממושכת, עובדים על אריך-נגן ומתכננים סיבוב הופעות באירופה. בין לבין מצאה מאמא קס אליוט ("האמא השמנה") זמן להינשא לעיתונאי הבריטי דונלד ווידנמן ■ רשת הטלוויזיה הבריטית BBC פוסלת לשידור שיר של להקת "ססיליה", שנקרא "נופפי את תחתוניך באוויר". העילה: מדובר בשם בלתי-מוסרי. למרות זאת, השיר זוכה להשמעות רבות בתחנת הרדיו של ה-BBC ■ סרט חדש בכיכובו של אשף הגיטרה ג'ימי הנדריקס, שצולם בהופעה שלו בהוואי בקייץ 1970, עומד לצאת לאקרנים. הסרט באורך מלא משלב שירים וקטעי משחק של הגיטריסט האגדי, שמת בספטמבר 1970 בנסיבות לא ברורות (ככל הנראה, עקב קוקטייל קטלני של סמים ואלכוהול) ■ קליף ריצ'ארד פוצח בהכנות לצילומי סרטו החדש "קסאנאדו", הרביעי בסידרה אחרי "הצעירים", "חופשת קיץ" ו"חיים נפלאים".

גם בישראל של תחילת יולי 1971 מתנהלים חיי חברה, תרבות ובידור תוססים. בעידן של טרום מוספי הבידור, השבועון "להיטון" הוא אחד ממקורות המידע הספורים - והמבוקשים. זה היה השבוע שהיה על-פי להיטון

הצהובון האנגלי שהפך את בוב דילן לקיבוצניק

האם בוב דילן עומד להשתקע בישראל ולבלות שנה בקיבוץ? ידיעה ברוח זו התפרסמה בצהובון אנגלי, והולידה גל ניחושים בדבר גורל הקריירה של זמר-העם הפופולארי. על-פי הידיעה, דילן ערך את הסידורים המתאימים במהלך שהותו האחרונה בישראל, כולל רכישת בית בירושלים. הכתב יודע לספר עוד, כי עד שיעבור לבית, יתגורר דילן עם אשתו שרה וארבעת ילדיהם בקיבוץ עין דור.

הסקופ, שבדיעבד התברר כברווז עיתונאי, התבסס בין היתר על ידיעות שפורסמו לאחרונה, ולפיהן דילן, שנולד כרוברט צימרמן, "גילה מחדש את שורשיו היהודיים". ואכן, בביקורו הפרטי האחרון בישראל הוא פקד את הכותל במערבי ואי-אלו ישיבות תורניות בירושלים.

הסכם קיבוצי? בוב דילן ואשתו שרה

"תקליט לבן" של ג'ורג' האריסון בתל-אביב

השלוחה הישראלית של חברת התקליטים CBS פתחה בחקירה, לאחר שעלתה על עקבותיו של "תקליט לבן" (הקלטה פיראטית) של ג'ורג' האריסון, ובו מבחר קטעים מתוך האלבום המשולש האחרון שלו, All things must pass, שהקליט אחרי התפרקות הביטלס. התקליט הפיראטי, שנתגלה בחנות תקליטים בתל-אביב, כולל להיטים דוגמת "כל הדברים הם בני חלוף", "אם לא אתה" ו"אלי הטוב" (על האחרון, אגב, נטען שהוא גניבה אמנותית של האריסון עצמו משיר של להקת "השיפונס" האמריקנית ושימש בשעתו עילה לתביעה משפטית מתוקשרת).

אחד מהשירים מהאלבום.

קאסיוס קליי נגד ביזבוזים

שלישיית הגשש החיוור הקליטה נכנסה לאולפן, להקליט את השירים לתוכניתה החדשה, "קאסיוס קליי נגד חלפון". אמרגן השלישיה, אברהם דשא (פשנל), החליט לחסוך בהוצאות והקים להקת ליווי של אמנים החתומים אצלו, בהם רבקה זוהר, דני עמיהוד ואדי כוגן. על ההקלטה ניצח המעבד המוסיקלי של התוכנית, יצחק (זיקו) גרציאני.

להקת הבית. הגששים באולפן עם להקת הליווי והמעבד גרציאני

הלהקות הצבאיות על שולחן הניתוחים

הסערה סביב ההחלטה לפרק את מוסד הלהקות הצבאיות, להקים להקה צבאית אחת גדולה ואת כל השאר לבנות מחדש כצוותי הווי קטנים (ר' מדור קודם), ממשיכה להכות גלים. שלושה אנשי מקצוע שמתפרנסים מהלהקות הצבאיות, מתבקשים להביע את דעתם בנדון.

המלחין יאיר רוזנבלום, החתום על כמה להיטי-ענק בחאקי,חושש שהרעיון אינו בר-ביצוע. "אני מנסה לדמיין איך יפרקו את להקת הנח"ל, למשל, ומגיע למסקנה שזה יותר דימיוני מחלום".

לעומתו, הכוריאוגרף יעקב קלוסקי דווקא נשמע אופטימי. "אפשר לעשות משהו מכובד ועל רמה עם להקה צבאית אחת גדולה. מצד שני, צוותי ההווי הקטנים לא יישארו קטנים לנצח, ובמוקדם או במאוחר הם יחזרו לגודלם הטבעי".

הבמאי אברהם דוד ממש מתלהב. "זה רעיון יוצא מן הכלל, שייתן דחיפה עצומה לבידור הצבאי".

בעד ונגד ההפיכה הצבאית: אברהם דוד (ימין), יענקלה קלוסקי ויאיר רוזנבלום

להקת פיקוד דרום כובשת את המעוז

הלהיט "שבחי מעוז" של להקת פיקוד דרום, מתבצר שבועות ארוכים בצמרת מצעדי הפיזמונים העבריים.

את השיר כתבה והלחינה נעמי שמר, בהשראת הפיוט "מעוז צור ישועתי", תוך שהיא יוצרת הקבלה בינו לבין מעוזי צה"ל על גדת תעלת סואץ, הנתונים במלחמת התשה ממושכת.

ברייני ויינשטוק ויונית שוהם, סולניות להקת פיקוד דרום, בתוכנית שנקראה "מעוז א", זוכות על ביצוען המרגש גם לשבחים, גם לפוסטר בלהיטון.

שבחים ופוסטר. ברייני ויונית, סולניות להקת פיקוד צפון

צו גיוס חודשיים אחרי השיחרור

אפרופו להקת פיקוד דרום: שלושה מבוגרי המחזור הנ"ל, מתי כספי, יענקלה נוי וגדי אורון, הקימו עם שיחרורם של שלישיית "לא איכפת להם".

כזכור, זמן לא רב לאחר מכן החליט כספי לפרוש לקריירה עצמאית. אבל ההרכב לא נותר זמן רב כצמד. את החלל מילא דני עמיהוד, יוצא להקת פיקוד מרכז, שחודשיים בלבד לאחר שיחרורו שובץ להצגה "שירי החומש" ובמקביל, גויס לשלישיה. לשאלה איך הוא מרגיש בנעליים של מתי כספי, השיב: "אני מעריך אותו כמוסיקאי ומלחין, אבל הוא עושה את הדברים שלו ואני את שלי".

איכפת לו מהשלישיה. דני עמיהוד (באמצע), עם יעקב נוי וגדי אורון

הצפוניים ירדו דרומה לסיני

במסגרת הסידרה "יום אחד עם", התלוו כתב וצלם להיטון ללהקת פיקוד צפון, וכוכבה יגאל בשן, בדרכה להופעה בבסיס צבאי אי שם בצפון סיני.

בנסיעה הארוכה דרומה עוצרים ליד שדה אבטיחים נטוש, וחוגגים על הפרי האדום, ממש "מתוק מתוק", הלהיט שהפך את בשן לאליל במדים.

מגיעים לבסיס בשעת דימדומים, אוכלים ארוחת ערב ואחריה צריך להרכיב את התפאורה. הבנים עובדים, הבנות מתאפרות ויגאל, שהוא גם מפקד הלהקה, אחראי על התיאום. בהופעה מפגיזים את מיטב הלהיטים ("סיירת אגוז", "רומיאו ויוליה", "מתוק מתוק"), לקול תשואות הצופים.

סמוך לחצות, בסיום ההופעה, נרתמים כולם לפירוק התפאורה והעמסתה על האוטובוס הצבאי הצמוד. בדרך חזרה צפונה תופסים תנומה, אוגרים כוחות להופעה הבאה, למחרת בערב, בבקעת הירדן.

מתוק לו מתוק לו. יגאל בשן (ואמצע) וחברים יורדים על האבטיחים

שיר השירים לספר הספרים

פסטיבל שירי התנ"ך הראשון (ומכל הידוע גם האחרון), שהתקיים בהיכל התרבות בתל-אביב, התגלה כמופע תחרותי מהנה, למרות המגבלה של תמלילים המבוססים על סיפורים וגיבורים מספר הספרים.

ואלה המשתתפים והשירים: צמד רעים ("אשת לוט"), רבקה זוהר ("בת יפתח"), מייק בורשטיין ("אתונו של בלעם"), מוטי פליישר ("אחי יהונתן"), עליזה עזיקרי ("אהבה יש אומרים"), לוליק ("זה האיש"), הפרברים ("לך לך"), דני גרנות ("עקידת יצחק"), צחי ויעל ("מתושלח"), מיכל טל ("ירמיהו"), שלישיית אלינת ("יעקב ורחל") ואדי כוגן ("קומה ברק").

והזוכים המאושרים: צמד רעים במקום הראשון, רבקה זוהר שנייה ועליזה עזיקרי שלישית.

זוכי פסטיבל התנ"ך: צמד רעים, רבקה זוהר ועליזה עזיקרי

אלבום בכורה לששי עם מעט עזרה מידידים

ששי קשת מנצל את המומנטום בקריירה שלו, להקלטת אלבום בכורה. זכייה במקום השני בפסטיבל הזמר והפיזמון ("ומתוק האור בעיניים"), מעמד של אליל-נוער וכוכב פוסטרים מבוקש, הם סיבה מספקת להיכנס לאולפן ולהקליט אלבום, שייקרא בפשטות ששי קשת. בין הכותבים לאלבום: בועז שרעבי ("הלילה הארוך ביותר בעולם"), שייקה פייקוב ("ותבוא עליכם הברכה") ודודו ברק. הצטופפו באולפן גם המעבד המוסיקלי אלכס וייס והגיטריסט יגאל חרד.

ששי קשת באולפן עם אלכס וייס (מימין), בועז שרעבי, דודו ברק ויגאל חרד

שקט מצלמים: מערבונים, קומדיית סקס וסיפור אהבה

ישראל הופכת למעצמת קולנוע, המושכת אליה הפקות בינלאומיות, כמו גם סרטים ישראליים.

כך קובע בפסקנות עורך מדור הקולנוע של להיטון, יצחק בן-נר (לימים סופר מוערך). בין הסרטים, רובם קו-פרודוקציות: המערבון הגרמני "מאדרון" והאמריקני "הכסף המר", המצולמים בעיר המערבונים באילת, הסרט "חמסין", קומדיית-הסקס הישראלית-קנדית "שבע פעמים ביום" וסיפור אהבה ישראלי-אמריקני, "לחש את שמי", בכיכובם של ג'ואנה פאטט וטוביה טבי.

בזירה המקומית נמשכים צילומי "חסמבה ונערי ההפקר", ובמקביל, החלו צילומי הקומדיה "חצי חצי", בבימויו של בועז דוידזון ובכיכובם של דורי בן-זאב וצבי שיסל. דוידזון וצלם הסרט, דוד גורפינקל, עשו בהמשך קריירה לא רעה בהוליווד.

טוביה טבי וג'ואנה פאטט בסרט "לחש את שמי"

מגישים ברצף עם 100% רייטינג

פנים חדשות על מסך הטלוויזיה שלכם: קריין קול ישראל דניאל פאר, שגויס כמדריך לקורס מגישי הרצף (קריינים וקרייניות שהבליחו על המסך לפני שידור תוכנית, מסרו עליה מספר פרטים ונעלמו. ככל הנראה, המצאה ישראלית),

עובר גם לצד השני של המצלמה. בנוסף להנחיית התוכנית לצעירים "בכותרת ובשוליים", הוא יחל להגיש פעמיים בשבוע את מהדורת החדשות של הערוץ הראשון (100% רייטינג מובטחים).

מגישי הרצף הראשונים, שהספיקו להפוך לסלבס ברבבות בתי-אב, הם דן כנר ודליה מזור

. עם יציאתה של דליה לחופשה, תפסה את מקומה כרמית גיא הצעירה (21), המשמשת מזה כשנתיים קריינית בקול ישראל.

כרמית, ילידת קיבוץ גבעת חיים, זכתה בתפקיד הנחשק לאחר שסיימה בהצלחה את קורס המגישים. עידכון: הקריירה הטלוויזיונית שלה לא נמשכה זמן רב. אחריה המשיכה לעבוד בקול ישראל עד לפרישתה ב-2004.

פנים חדשות על המסך. דניאל פאר וכרמית גיא

המפיקה הציבה אולטימטום ללהקת-הקצב

דן כנר הנ"ל גם מגיש את תוכנית הטלוויזיה השבועית לנוער, "שש".

כתבת להיטון התייצבה באולפן התוכנית, לצילומי הפרק האחרון לפני היציאה לחופש הגדול, והייתה עדה ל'תקרית' בשידור חי.

זה קרה במהלך הופעתה של להקת-קצב אלמונית, שפתחה את התוכנית. חבורת הנערים הפגינה שליטה בכלים, אבל הסתבכה בראיון עם כנר. כשנשאל דיוויד האורגניסט מיהו האמרגן שלהם, הוא גילה במבוכה שמדובר במנהל בית-הספר שלהם.

כנר לחץ לקבל פרטים נוספים, המרואיין הצעיר התחמק ואז התפרצה עליו אסתר סופר, מפיקת התוכנית: "או שאתם עונים על השאלות, או שאנחנו מבטלים את השתתפותכם!" האולטימטום עבד והמידע החסר הושלם.

זכות השתיקה. דן כנר מראיין את דיוויד בתוכנית "שש"

סינג סינג, הקולה והכלא

כוכבת השער האחורי השבוע היא להקת-הקצב "סינג סינג", שהחלה את דרכה בשנות ה-60 התוססות כהרכב על טהרת המוזיקאים הבריטים (עם רפרטואר שכלל כמה מלהיטי הביטלס).

הם הגיעו לראשונה להופעות בישראל באמצע שנות ה-60, אהבו את מה שראו כאן ותקופה מסוימת הפכו את ישראל לבית שני.

עם השנים התחלף ההרכב המקורי, והפך מעורב ישראלי-בריטי. צילום הפירסום מאחורי סורגים אינו מקרי, כמובן. הלהקה נקראה על שם כלא סינג סינג הידוע לשמצה בניו-יורק.

אסירי תודה. להקת "סינג סינג" בשער האחורי

בחזרה ללהיטון - מקבצי סיפורים מהשבועות הקודמים:

_______________________________________

- כששלמה ארצי התקמצן ושמוליק קראוס התחרפן

- מייק ברנט מחזר אחרי ברדו, מרגול עושה שלישיה, שלום חנוך חוזר הביתה

- ג'וזי כץ מסתבכת ושלמה ארצי זוכה מן ההפקר

- הסינית של בועז, הפרופורציות של טופז

- מתי כספי שובר הרכב, מיקה שוברת לבבות ושווילי שובר קופות

- הסבתא של רבקה זוהר, המעריץ של שושנה דמארי

-זהב בהיכל התרבות, הוליווד בחוף תל-אביב ואלביס היהודי שובר שיאים

- הלהקות הצבאיות מתכווצות, רבקה זוהר מתרחבת ושושנה דמארי עוקצת