מי מאיתנו לא עצר את נשימתו כשהנסיך וויליאם התחתן עם קייט מידלטון? מי לא התרגש כשהנסיך ג'ורג' נולד? מי לא זוכר, גם שנים רבות אחרי, מה הוא הרגיש כשאלטון ג'ון שר את "נר ברוח" בהלוויית הנסיכה דיאנה?

>> לעוד סיפורים מרתקים, לחצו כאן

משפחת המלוכה הבריטית ריגשה והסעירה אותנו מאז ומתמיד, מה שגרם לנו לשכוח שגם בשכונה שלנו יש אנשים עם דם כחול. ולא, אנחנו לא מתכוונים לשכנים הירדנים שממזרח, אלא דווקא למצרים שמדרום. בעשורים האחרונים ייצרה שושלת המלוכה של פואד ופארוק נסיכות ומלכות עם סיפורים טראגיים ומלאי תשוקה, כמעט כמו אלה שהעלו את ארמון באקינגהם לכותרות. אז נכון, לרובן לא היה שם קליט כמו קליאופטרה, אבל חג הפסח, שבו מצווה עלינו להיזכר שעברנו את פרעה, הוא הזדמנות טובה לערוך איתן היכרות קצרה.

נאזיל סאברי (1894-1978): סטירות, ריתוקים ותכשיטים

כבתו של מושל קהיר ונצר למשפחה אריסטוקרטית, סאברי כנראה לא הופתעה למצוא את עצמה בתפקיד מלכת מצרים. ובכל זאת, נסיבות נישואיה למלך פואד הראשון (אז עוד סולטן) היו די מקריות. השניים נתקלו זה בזו לראשונה במופע אופרה, אחרי גירושיה מבעלה הראשון. פואד, שהיה מבוגר ממנה בכ-25 שנים וגרוש בעצמו, התאהב בה ממבט ראשון, הציע לה נישואים והפך אותה באמצע שנות ה-20 לחייה לגברת הראשונה של מצרים.

למרבה הצער, זו לא הייתה זוגיות זוהרת נוסח וויליאם וקייט: מערכת היחסים הפכה מהר מאוד לסיוט. בהוראת בעלה נותרה סאברי מסוגרת בארמון עד ללידת בנם הראשון, לימים המלך פארוק, וגם אחרי הלידה נמנע ממנה לצאת לאירועים חברתיים. בסביבת הארמון התרוצצו שמועות שכשהשניים רבו, פואד לא היסס לסטור למלכה ולרתק אותה לחדרה. אפילו מנת יתר של אספירין שנטלה כדי להתאבד, לא הצליחה להרחיק אותה מהמציאות המוטרפת שכפה עליה בעלה. למזלה, הוא מת 17 שנים אחרי שנישאו, ופינה את השלטון לבנה, פארוק.

את שנותיה המאוחרות העבירה בארצות הברית, עם הדבר הטוב היחידי שיצא לה מהנישואים האלה – אוסף תכשיטים, שנחשב לאחד הגדולים בעולם.

פאוזיה פואד (1921-2013): שערים, דיכאונות ובגידות

בתם הבכורה של נאזיל ופואד, הנסיכה פאוזיה, ירשה מאמה את חוסר היכולת לשמר זוגיות מלכותית. עם מראה של נערת פוסטר, פאוזיה הייתה מטרה נוחה לאחד השידוכים הפוליטיים הבולטים שידעה הממלכה.

החתן: בנו של השאח הפרסי, הנסיך מוחמד רזה פהלווי. השושבינה: בריטניה, שרצתה לחזק את הקשרים בין איראן למצרים. אחרי שהנישואים זכו לברכת כל הצדדים, נערכה חתונה כפולה – בקהיר ובטהרן. הכלה הייתה בת 18, והיא ראתה את בעלה פעם אחת בלבד לפני הטקס.

שנתיים אחרי החתונה הכול עוד נראה מבטיח - הנסיך היה לשאח החדש של איראן, ופאוזיה הפכה לכוכבת עולמית שהתחילה לכבוש שערי מגזינים ולהמיס לבבות של מוסלמים רבים בעולם. ההמשך היה קצת פחות מוצלח וכלל דיכאונות של המלכה ובגידות מצד השאה. אחרי שבע שנים לא טובות, כשברקע מרחפת רמיזה לבעיית אימפוטנציה קלה של הגבר, החליטה הגברת לחתוך בחזרה לקהיר והשאירה את בתה לגדול באיראן. בהודעה ששוחררה לתקשורת נמסר שהאקלים האיראני הוא שהכניע את בריאותה של המלכה ואילץ את השניים להתגרש. נו, באמת.

פארידה (1921-1988): העצמה נשית וגלריות לאמנות

אשתו הראשונה של המלך פארוק נולדה עם השם סאפינאז זולפיקר. אביה היה אמנם שופט עליון מכובד במצרים, אבל את שביל הזהב לארמון סללה לה אמה, שהייתה העוזרת האישית של המלכה נאזיל, אמו של פארוק. בתור ילדה היו לה הזדמנויות רבות לתרגל הליכה של נסיכה בין כותלי הארמון, אבל למרות כל השעות שבילתה שם, הפגישה הראשונה שלה עם פארוק הייתה בטיול של בני המלוכה ללונדון. היא הייתה אז בת 16, הוא מבוגר ממנה בשנה, והאירוסים הוכרזו כעבור מספר חודשים. כשהתחתנו, שונה שמה בהתאם למסורת המלכותית ל"פארידה" (האחת והיחידה, בתרגום חופשי מערבית).

בתקופת שלטונה, אי שם בשנות ה-40, היא נחשבה למלכה ייצוגית: השתתפה באירועי צדקה, הנהיגה ארגוני נשים – אבל העצמה נשית מעולם לא הוערכה יתר על המידה על ידי מלכים מצרים, וכעבור עשר שנים החליט פארוק לפרק את החבילה. אחרי הגירושים הוא התגלה כאקס לא פשוט: נישא פעמיים והתפרפר עם נשים מסביב לעולם, עד שמת באופן פתאומי כשאכל עם אחת מידידותיו במסעדה ברומא. פארידה כנראה לא הייתה מהזן הנוטר, ובניגוד לנשים האחרות בחייו, גררה את בנותיה עד לאיטליה כדי לחלוק כבוד אחרון לאב התאוותן.

המוות שלו כנראה השרה עליה מוזה, ובסוף שנות ה-60 היא התמקמה בפריז וחזרה לתחביבה הוותיק – ציור. עם מעט כישרון והרבה קשרים הצליחה להשתחל לגלריות נחשבות באירופה ובארצות הברית, אבל הקריירה האמנותית לא האריכה ימים, שכן פארידה מתה בגיל 67, מלוקמיה.

פאוזיה פארוק (1940-2005): באוויר, בים וביבשה

בתם השנייה של פארוק ופארידה. כשהייתה בת 12 פרצה מהפכת הקצינים במצרים, ואביה הופל מהשלטון וגלה יחד איתה ועם שתי אחיותיה לרומא, שם שלח אותן ללימודים בפנימייה בשווייץ. האחיות היו מנותקות במשך עשור מאמן, שנשארה במצרים.

פארוק החליטה שנישואים הם לא בשבילה, ועודף הזמן הפנוי איפשר לה להפוך לאחת הנסיכות היותר ורסטיליות שקיימות על הפלנטה, או לפחות ליחידה שיכולה להתהדר ברישיונות להטיס מטוס, להשיט ספינות ולצלול למעמקים. גם שפות היו הצד החזק שלה, ולצד ערבית ידעה לדבר באופן שוטף אנגלית, צרפתית, איטלקית וספרדית. בשל מצבה הכלכלי הלא מאוד יציב אפילו חטאה, כאחרונת פשוטי העם, בעבודה כמתרגמת. קרקס התחביבים של פאוזיה נקטע ב-1995, כשאובחנה אצלה טרשת נפוצה ששיתקה אותה למיטה במשך שנים. עשור לאחר מכן היא מתה מהמחלה, וגופתה הוטסה משווייץ לקבורה במצרים.

דומיניק פראנס לואב פיקארד, המלכה היהודייה (1948 – היום)

דומיניק פראנס לואב פיקארד נישאה לפואד השני במונקו באמצע שנות ה-70. מי זה פואד השני, ולמה הנישואים איתו הפכו אותה למלכה? ובכן, התשובה מפותלת. אחרי שהקצינים בצבא המצרי הדיחו את השלטון המלוכני, ניסה פארוק לרכך את זעמם ולהמליך במקומו את בנו בן השנה, פואד. זה לא ממש עבד, ואחרי כמה חודשים גלה המלך הננסי לשווייץ. אבל מסורת היא מסורת, ואחרי שפיקארד נישאה לו היא הפכה להוד מלכותה, המלכה פאדילה של מצרים. בהתחשב בעובדה שהייתה יהודייה שהתאסלמה לרגל הנישואים, מדובר במהלך מרשים במיוחד.

הנישואים לא החזיקו יותר מ-20 שנה, אבל במהלכן הספיקו השניים להביא לעולם את הנסיכה פאוזיה לאטיפה. אחיה, הנסיך מוחמד עלי, שנישא לאחרונה לנסיכה אפגנית, הוא היורש החוקי למלוכה. אבל גם אם לאטיפה לא תזכה לתואר מלכה, היא כבר אורחת קבועה בנשפי יוקרה בפריז, לעיתים בחברת בתם הצעירה של דמי מור ו ברוס וויליס. מספיק נוצץ, לא?

קליאופטרה (30-70 לפנה"ס): אף על פי כן

אי אפשר לחתום את הרשימה הזו בלי להזכיר את המלכה שעליה נאמר שאילו האף שלה היה קצר יותר, פני ההיסטוריה היו משתנים. קליאופטרה היא ללא ספק המלכה המצרייה המפורסמת ביותר, בזכות נשק קטלני במיוחד שעמד לרשותה – יופיה.

>> לעוד סיפורים מרתקים, לחצו כאן

קליאופטרה קיבלה מאביה את השלטון כשהייתה בת 18. כיאה לדיווה אמיתית, היא דאגה מיד לנשל את אחיה הקטן, שהיה שותף לירושה, מכל הסממנים השלטוניים. מאוחר יותר, כשגורשה על ידו מכס המלכות, הבינה שבעולם שמנוהל על ידי גברים חזקים היא צריכה להתמקם במשבצת של האישה שתגיד להם מה לעשות. היא נצמדה למצביא הרומאי יוליוס קיסר, הרתה לו, ובעזרתו ביססה שוב את מעמדה בארמון.

לאחר מותו, כשיורשיו הראו כוונות להשתלט על הממלכה המצרית, חישבה מסלול מחדש ונקשרה ברומן למצביא רומאי נוסף – מרקוס אנטוניוס. יחד הם נאבקו בבן ברית קודם של אנטוניוס ונחלו הפסד צורב שנגמר בהתאבדות משותפת.

למרות הסוף הטראגי, קליאופטרה קנתה לעצמה מעמד אייקוני של אישה סקסית וחזקה שמצליחה ללהטט בין שתי התכונות האלה במומחיות. לא במקרה, השחקנית הבאה שעתידה כנראה לגלם את דמותה היא אישה סקסית וחזקה במיוחד – אנג'לינה ג'ולי. אין ספק שהיא מתאימה לתפקיד.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

עוד באנשים:

  • הולי מוזס: עשרה מנהיגים בולטים עם השם משה