פנפורטה שוקולד / אסטלה

  • תבנית בקוטר 18 ס"מ ובגובה 3 ס"מ

מצרכים

  • 180 גרם דבש
  • 100 גרם שקדים לא מולבנים
  • 50 גרם אגוזי מלך
  • 50 גרם אגוזי לוז לא קלופים
  • 100 גרם תמרים מגולענים
  • 50 גרם דבלים
  • 50 גרם קליפות הדרים מסוכרות
  • 75 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
  • 25 גרם מסת שוקולד (100% שוקולד)
  • 100 גרם קמח ללא גלוטן
  • 1 דף עמילן / נייר אפייה ותרסיס שמן "פאם"

לתערובת התבלינים

  • 2 גרם קינמון
  • 1 גרם ג'ינג'ר
  • 1/2 גרם הל
  • 1/2 גרם מוסקט
  • 1/2 גרם כוסברה
  • קורט פלפל שחור טחון
  • תכולה של מקל וניל

אופן ההכנה

קולים במחבת את השקדים והאגוזים, ומצננים היטב (ניתן לקלות גם בתנור שחומם מראש ל-140 מעלות במשך 10 דקות).

חותכים גס את הפירות היבשים ומניחים בקערה.

מוסיפים לקערה את כל האגוזים. קוצצים גס את השוקולד ומוסיפים לפירות היבשים.

מפזרים את הקמח והתבלינים מלמעלה.

במקביל, מרתיחים דבש ויוצקים על מסת האגוזים, השוקולד והקמח. מערבבים היטב.

מרפדים תבנית אפייה עגולה בנייר עמילן אכיל, יוצקים עליו את המסה, מיישרים את פני השטח ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-15 דקות.

מצננים עד להתייצבות.

גרנולה בוטנים וסילאן

מצרכים

  • 75 גרם חמאת בוטנים
  • 180 גרם סילאן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 300 גרם שיבולת שועל עבה
  • 75 גרם גרעיני חמניות
  • 50 גרם בוטנים קצוצים
  • 50 גרם גרעיני דלעת
  • 50 גרם קוקוס טחון
  • 75 גרם חמוציות
  • תרסיס חמאה "פאם"

להגשה

  • יוגורט כבשים
  • דבש

אופן ההכנה

ממסים את חמאת הבוטנים, הסילאן והווניל בקלחת על אש גלויה.

מעבירים לקערה את כל החומרים היבשים.

מוזגים את תערובת החמאה על החומרים היבשים, מערבבים היטב.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים בחום של 120 מעלות במשך כשעה.

בגמר האפייה, מתיזים מעט תרסיס חמאה (כדי שהגרנולה לא תהפוך לגוש אחד).

מגישים לצד יוגורט ודבש.

את היתר מצננים ומעבירים לכלי אטום.

עוגת אוכמניות ואגוזי מלך / עינת מזור

  • תבנית קוגלהוף / 2 תבניות אינגליש קייק בקוטר 22 ס"מ

מצרכים

  • 1 כוס (115 גרם) קמח כוסמין לבן, מנופה
  • 1 כוס קמח כוסמין מלא, מנופה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • ¼ כפית מלח
  • ½ 1 כוסות (150 גרם) סוכר קוקוס או סוכר קנים
  • ½ 1 כוסות (300 מ"ל) יוגורט כבשים 5%
  • 4 ביצים בגודל L
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 150 מ"ל שמן צמחי
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך קצוצים
  • 250 גרם אוכמניות קפואות

לעיטור

  • 30 מ"ל (3 כפות) סירופ מייפל אמיתי להברשה
  • 25 גרם אגוזי מלך (לפיזור מעל העוגה)

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבניות.

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמחים, אבקת האפייה, הסוכר והמלח.

בקערה נפרדת מערבבים את היוגורט, הביצים, תמצית הווניל והשמן.

יוצקים את קערת הנוזלים לקערת המיקסר ומערבלים לבלילה אחידה, מוסיפים את גרידת הלימון, האגוזים והאוכמניות, ומערבבים.

יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה ומפזרים מעט אגוזים קצוצים.

אופים במשך כ-40 דקות לעוגת קוגלהוף או כ-30 דקות לתבנית אינגליש קייק, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים עליו.

כשהעוגה חמה, מזליפים מעליה את המייפל, מפזרים אגוזי מלך ומגישים.