סביצ'ה ים תיכוני

  • מתכון ל-4 סועדים

מצרכים

  • 200 גרם פילה מוסר טרי
  • 1/2 בצל סגול קטן
  • 1 מלפפון בינוני קצוץ
  • 2 עגבניות קצוצות
  • 1/4 כוס עלי כוסברה קצוצים גס
  • 1/2 כפית צ'ילי יבש
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל

להגשה

  • טחינה
  • מיקרו כוסברה או מיקרו נבטי אפונה
  • 1 צנונית פרוסה דק

אופן ההכנה

מערבבים יחד את כל המרכיבים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

הרכבת המנה: מניחים את הסביצ'ה על בגט טרי פרוס לרוחב, מזליפים מעל מעט טחינה.

מפזרים צנונית קצוצה ונבטי אפונה

בנטז'

  • מתכון ל-8 סועדים

מצרכים

  • 2 תפוחי אדמה גדולים מבושלים, ללא קליפה
  • 2 ביצים קשות
  • 2 ביצים טרופות
  • 1/2 קילו בשר קצוץ דק (פרגית או פילה בקר)
  • 1 בצל גדול
  • פירורי לחם
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור כוסברה
  • מלח
  • פלפל
  • 1/4 כוס שמן לטיגון

אופן הכנת המלית

מטגנים את הבצל עד להזהבה.

מוסיפים את הבשר, הפטרוזיליה והכוסברה, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומסירים מהאש.

מניחים בצד להצטננות.

אופן הרכבת הבנטז'

מחממים שמן במחבת רחבה.

מרסקים את תפוחי האדמה למחית רכה במרקם פירה.

חותכים את הביצים הקשות לקוביות גדולות.

ממלאים את כף היד במחית תפוחי אדמה ומועכים לכדי שכבה רחבה שמכסה את כל כף היד.

יוצקים למרכז כף היד חופן מהמלית, מוסיפים קוביות ביצה קשה ועוטפים את המלית עם שארית המחית.

אופן ההכנה

טובלים כל קציצה בביצה טרופה ולאחר מכן בפירורי לחם (בדומה לאופן הכנת שניצל).

מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

פילה בקר, ערמונים ויין אדום

מצרכים להכנת הפילה

  • 2 ק"ג פילה בקר
  • 1 כף שמן זית
  • חופן מלח גס
  • ½ כפית פלפל גרוס
  • 2 כפות טימין
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף סוכר חום
  • ½ כוס יין אדום יבש

אופן הכנת הפילה

מחממים במחבת רחבה את שמן הזית.

עוטפים את נתח הפילה במלח גס, פלפל גרוס ועלי הטימין, וצורבים אותו היטב מכל הצדדים.

מערבבים יחד את הסויה, הבלסמי, הסוכר החום והיין, ויוצקים לתוך המחבת.

ממשיכים לצרוב את הנתח על להבה גבוהה, עד שהרוטב מצטמצם מעט.

מעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לרבע שעה.

מצרכים להכנת רוטב הערמונים והפטריות

  • 1 סלסילת פטריות שמפיניון חצויות
  • 3 פטריות פורטובלו חתוכות לקוביות גדולות
  • 1 שקית ערמונים מוכנית בוואקום
  • 3 כפות שמן זית
  • ½ כוס סילאן
  • 3 שיני שום חתוכות גס
  • חופן שעועית ירוקה
  • ⅓ כוס יין אדום
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

הכנת הרוטב: מחממים במחבת את שמן הזית, מוסיפים את פטריות השמפיניון והפורטובלו, מוסיפים את שיני השום, המלח והפלפל (לפי הטעם) ומערבבים.

כעבור 3 דקות מוסיפים את הערמונים, השעועית הירוקה, הסילאן והיין האדום, ומבשלים כ-10 דקות.

הרכבת המנה: מוציאים את הפילה מהתנור ופורסים אותו.

על גבי צלחת הגשה מניחים נתח פילה ויוצקים מעל את רוטב הערמונים והפטריות.