חומוס ביתי
- מתכון ל-4 מנות
מצרכים
- 3 כוסות גרגירי חומוס מושרים למשך לילה (או גרגירי חומוס מופשרים)
- 1 בצל קלוף וחתוך גס
- 3 שיני שום שלמות
- 6 כפות טחינה גולמית
- מלח לפי הטעם
להגשה
- פיתה מקמח מלא
אופן ההכנה
מרתיחים מים בסיר גדול, מכניסים את גרגירי החומוס, הבצל והשום, ומבשלים יחד במשך כשעה עד לריכוך מקסימלי (אם משתמשים בגרגרים מופשרים, זמן הבישול מתקצר).
מסננים את החומוס המבושל ושומרים כשתי כוסות מנוזלי הבישול.
במעבד מזון טוחנים את גרגירי החומוס המבושל עם נוזלי הבישול (מוסיפים נוזלים לפי המרקם הרצוי). מוסיפים טחינה, מתבלים במלח ושומרים במקרר.
מכינים כריכים ומגישים.
מאפינס פיצה
- מתכון ל-12 יחידות
מצרכים
- 1+1/3 כוס קמח כוסמין מלא
- 1 כפית גדושה אבקת אפיה
- קורט מלח
- קורט פפריקה
- 2 כפות ממרח עגבניות מיובשות טבעי
- ½ כוס גבינת מוצרלה מגוררת
- 1 כוס תרד ניו זילנדי טרי קצוץ
- חופן בזיליקום קצוץ
- 1 ביצה
- ½ כוס יוגורט כבשים או עיזים
- 1/3 כוס שמן זית
מערבבים יחד את כל המרכיבים, רק עד שהם מתמזגים.
מוזגים לתבנית מאפינס משומנת עד 2/3 גובה.
אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-15 דקות.
מתכון בונוס: מאפינס שיבולת שועל, בננה ומייפל
- מתכון ל-15 מאפינס
מצרכים
- 1 כוס + 5 כפות קמח כוסמין מלא (200 גרם)
- ½1 כוסות פתיתי שיבולת שועל שלמים (100 גרם)
- ½1 כפיות אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- ¼ כפית מלח
- ½ כוס סוכר קנים (100 גרם)
- ½ כוס סירופ מייפל טבעי (100 גרם)
- 4 בננות מעוכות
- 1 ביצה
- 60 מ"ל שמן קוקוס
- אופציה: ½ כוס שברי שוקולד מריר איכותי
אופן ההכנה
מערבבים בקערה גדולה שיבולת שועל, קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וסוכר.
בקערה אחרת מערבבים בננות, מייפל, ביצה ושמן. מאחדים בעדינות את שתי התערובות (אם רוצים, מוסיפים שברי שוקולד מריר כעת).
מעבירים לתבנית מאפינס ואופים במשך כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.
פסטרמה תוצרת בית
מצרכים
- 2 פרפרי חזה עוף או פרפר חזה הודו, מחולק לשתי אונות
- 4 כפות דבש
- 4 כפות חרדל
- 1 כף פפריקה מתוקה
- גיוונים: צ'ילי יבש גרוס / פפריקה מתוקה / לימון כבוש, או כל מה שאוהבים
- 4 לחמניות קלות
אופן ההכנה
מערבבים היטב את מצרכי המרינדה בקערה.
מניחים את הבשר בתבנית. מורחים את הנתח במרינדה. עדיף לאפשר לבשר "לעמוד" עם המרינדה במקרר במשך כמה שעות, כדי שטעם התבלינים ייספג היטב. אם אין זמן – לא נורא.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
העוף: צולים את הבשר במשך 15 דקות.
ההודו: מכסים את התבנית בנייר אלומיניום וצולים במשך 20 דקות. מסירים את המכסה וצולים 20 דקות נוספות. בודקים אם הבשר מוכן. במידה ולא, צולים 5-4 דקות נוספות. יש להקפיד לא לייבש את הנתחים.
הרכבת הכריך: פורסים פרוסות דקות של הפסטרמה, מורחים על גבי הלחמנייה חרדל ומיונז.
מוסיפים פרוסות עגבנייה ומלפפון חמוץ, ומגישים.