רביולי תרד ברוטב עגבניות

מצרכים

  • 1 חבילה רביולי תרד גבינה

לרוטב

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן או תוצרת בית
  • 1 חבילה בזיליקום
  • מלח ופלפל
  • 1 כף רוטב ווסטרשר
  • ½ כפית אורגנו יבש

אופן ההכנה

מטגנים בצל ושום בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים רוטב עגבניות, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מתבלים וטועמים.

מתקנים תיבול ומוסיפים את הרביולי, מקפיצים דקה ומגישים.

מיטבולס ופתיתים

  • מתכון לארבעה סועדים

מצרכים

  • 1 חבילת פתיתים, מבושלת על פי הוראות היצרן

לקציצות

  • 200 גרם בשר צלעות או שפונדרה טחון פעמיים
  • 400 גרם בשר שייטל טחון פעמיים
  • 2 פרוסות לחם רטוב וסחוט
  • מלח, פלפל

לרוטב

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן או תוצרת בית
  • 1 חבילה בזיליקום
  • מלח ופלפל
  • 1 כף רוטב ווסטרשר
  • ½ כפית אורגנו יבש

אופן ההכנה

מערבבים את הבשר, הלחם הרטוב, מלח, פלפל, ווסטרשר ואורגנו יבש.

יוצרים כדורים קטנים ומניחים במקרר.

ניגשים להכנת הרוטב: מטגנים בצל ושום בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים רוטב עגבניות, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מתבלים וטועמים.

מתקנים תיבול ומוסיפים את כדורי הבשר, מבשלים כעשר דקות על אש נמוכה.

מבשלים את הפתיתים לפי הוראות היצרן ומגישים את כדורי הבשר לצד הפתיתים.

"מינוט סטייק" על צ'יפס בטטה וקייל

מצרכים

  • 4 פרוסות סינטה דקות (במשקל 180 גרם כל אחת)
  • מלח ופלפל
  • 1 בטטה גדולה פרוסה למקלות
  • מלח, פלפל
  • 1 חבילה כרוב קייל
  • שמן זית
  • חומץ בלסמי מצומצם

אופן ההכנה

מתבלים את מקלוני הבטטה במלח ופלפל ואופים בתנור/איירפרייר.

במחבת ברזל לוהטת ומשומנת מניחים נתחי סינטה מתובלים במלח ופלפל וצורבים על צד אחד כדקה.

מוציאים את הנתחים ומכניסים את הקייל לאותה מחבת. מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים מעט.

מזליפים מעט בלסמי על הקייל והברוקולי, ומקפיצים כדקה.

מניחים בצלחת גדולה את הקייל, עליו את צ'יפס הבטטה ולצדם מגישים את נתחי הבשר.

נשנושי פיצה

  • מתכון ל-2 סועדים

מצרכים

2 פיתות ביס קלות

לרוטב העגבניות

  • 1 קופסת עגבניות קלופות
  • 1 שן שום
  • מעט צ'ילי טרי או יבש
  • 1/4 כפית מלח ים
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • גבינת מוצרלה לפיזור
  • תוספות לפי הטעם

אופן ההכנה

במעבד מזון מעבדים את העגבניות המרוסקות עם מלח, שום וצ'ילי יבש. מוסיפים אורגנו ומערבבים ידנית (ניתן להמיר את האורגנו בבזיליקום טרי). שומרים בכלי סגור במקרר או במקפיא (במקרר הרוטב יחזיק כשבוע).

הרכבת הפיצה: חוצים את הפיתה לאורכה, מניחים בתבנית אפייה.

יוצקים רוטב על גבי הפיתה, מוסיפים מוצרלה ותוספות לפי הטעם.

אופים כ-12 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.