פיצה ביתית מקמח מלא

מצרכים

לבצק

  • 150 גרם קמח מלא
  • 100 גרם קמח לבן
  • 25 גרם שמרים טריים (או 8 גרם שמרים יבשים)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית דבש
  • 160 מ"ל מים פושרים

לרוטב

  • 5 עגבניות טריות מגוררות על פומפייה
  • ריחן קצוץ
  • 1 כפית רסק עגבניות
  • מלח, פלפל
  • שמן זית

להגשה

  • גבינת מוצרלה
  • תוספות לפי הטעם (אנטיפסטי, בצל מקורמל, ריחן)

לסלט

  • לקט סלטי המושבה

לוויניגרט

  • שמן זית
  • מיץ לימון
  • דבש
  • מלח, פלפל

לכרובית

  • 1 כרובית קטנה מפורקת לפרחים
  • שמן זית
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

מעבדים את כל חומרי הבצק, ללא המלח, כ-5 דקות.

מוסיפים את המלח ומעבדים 3 דקות נוספות עד לקבלת בצק גמיש.

מתפיחים שעה בטמפרטורת החדר.

בינתיים מכינים את הרוטב, מערבבים את כל המרכיבים ומניחים בצד.

הרכבת הפיצה: מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים, מרדדים, מניחים רוטב, גבינה ותוספות לפי הטעם, ואופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך כ-10 דקות.

הסלט: מצפים את הכרובית בשמן זית, מלח ופלפל, אופים עד לריכוך קל.

מכינים את הוויניגרט, יוצקים על הסלט, מערבבים ומגישים.

הכרובית: מערבבים את הכרובית עם שמן זית, מלח ופלפל, מניחים במכשיר ללא שמן למשך 10 דקות בחום של 180מעלות.

מגישים את הסלט לצד הכרובית והפיצה.

אוסובוקו עוף

מצרכים

  • 10 שוקי עוף
  • קמח לפידור
  • שמן זית
  • 10 שיני שום
  • 10 בצלי שאלוט
  • 2 ראשי סלרי
  • 10 מיני תפוחי אדמה
  • טימין
  • כורכום
  • פפריקה
  • מיץ לימון
  • מלח
  • מים לכיסוי

אופן ההכנה

האוסובוקו: מקמחים 10 שוקי עוף ומטגנים בסיר עם שמן זית.

מוסיפים שום, בצלי שאלוט קלופים, גזרים קלופים, ראשי סלרי, תפוחי אדמה וענף טימין. מתבלים בכורכום, מעט פפריקה, מיץ לימון ומלח, מכסים במים.

מביאים לרתיחה ומבשלים במשך כ-40 דקות.

המבורגר וקטשופ תוצרת בית

  • מתכון ל-4 סועדים

מצרכים

להמבורגר

  • 600 גרם בשר טחון (צוואר / שפונדרה / תערובת של שייטל וצוואר) טחון פעם אחת
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס או טחון
  • 1/2 כפית מלח ים
  • 1 כף שמן לטיגון
  • 4 לחמניות המבורגר

לקטשופ

  • 800 גרם עגבניות קלופות
  • 1 בצל
  • 1 גבעול סלרי
  • 1.5 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף חומץ
  • 1 עלה דפנה
  • 1/8 כפית קינמון טחון או מקל קינמון קטן
  • 1 ציפורן
  • 2 גרגרי פלפל אנגלי

אופן ההכנה

ההמבורגר: מניחים את הבשר בקערה גדולה. מוסיפים פלפל שחור גרוס (לגדולים) או טחון (לילדים) ומלח.

לשים בידיים במשך חמש דקות.

יוצרים המבורגרים בעזרת פורמה (למשל, קופסת טונה ריקה, פתוחה משני צדדיה ושטופה).

מכניסים את ההמבורגרים למקרר לחצי שעה עד שעתיים, על מנת שיהיו יציבים יותר.

מוציאים מהמקרר רבע שעה לפני ההכנה.

משמנים מחבת במעט שמן. מניחים את ההמבורגר ומטגנים שלוש דקות מצד אחד. הופכים, מטגנים דקה, מכסים וממשיכים לטגן למשך שתי דקות נוספות.

הקטשופ: במעבד מזון טוחנים עגבניות, סלרי, בצל, סוכר, סויה וחומץ.

מעבירים לסיר ומוסיפים את התבלינים. מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים. מקררים.

המהדרין טוחנים שוב כדי שהקטשופ יהיה חלק.