מרק ראמן

  • מצרכים ל-4 מנות

מצרכים

  • 600 גרם אטריות ראמן
  • 1.5 ליטר ציר עוף מוכן
  • 4 גבעולי בצל ירוק
  • כ-100 גרם במבו שוט, חתוך לרצועות (לא חובה)
  • 4 ביצים קשות שבושלו למחצה והחלמון עוד נא מעט (כ-5 דקות בישול) מקולפות וחצויות
  • כ-4 עלי בקצ'וי, קצוצים
  • 2 דפי אצת נורי
  • 150 גרם פרגית
  • מעט צ'ילי גרוס
  • רוטב סויה לפי הטעם

אופן ההכנה

ממליחים ומפלפלים את הפרגית וצולים בפלטת צלייה עד שהיא משחימה ומקבלת צבע יפה משני הצדדים (כ-10 דקות). השיטה הכי טובה היא לצלות אותה משני הצדדים ואז לפתוח קצת באמצע ולראות אם היא עשויה, הגוון בפנים צריך להיות אטום ולא שקוף. לאחר הצלייה פורסים את הפרגית.

בסיר עם מים רותחים חולטים את אטריות הראמן במשך כ-2 דקות, עד שהן מתרככות. שוטפים במים קרים על מנת לעצור את הבישול ומסננים היטב.

משרים את הביצים החצויות במעט רוטב סויה.

מביאים את ציר העוף לרתיחה.

הרכבת המנה: בקעריות עמוקות מחלקים את האטריות והעוף, מניחים שני חצאי ביצה קשה, גבעול בצל ירוק, עלי בקצ'וי ואצות. יוצקים מעל את הציר הלוהט ומתבלים במעט במבו שוט, צ'ילי וסויה. מגישים מיד

סלט שורשים אסייתי

מצרכים

לסלט

  • 1 כוס רצועות גזר
  • 1/2 כוס פרוסות בצל
  • 2 כוסות כרוב פרוס
  • 1 כוס נבטים
  • 1/2 כוס עלי נענע
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום
  • 1/2 כוס עלי כוסברה
  • 1/2 כפית פלפל חריף פרוס
  • 2 כפות בוטנים קלויים

לרוטב

  • 5 כפות רוטב צ'ילי
  • 8 כפות חומץ אורז
  • 4 כפות סילאן
  • 1 כפית שום
  • 1 כוס שמן תירס

אופן ההכנה

מערבבים את כל המצרכים יחד ומגישים.

סלט עוף ואבוקדו עם פסטו

מתכון ל-6 מנות

מצרכים

לפסטו

  • 1 כוס עשבי תיבול – בזיליקום / כוסברה / פטרוזיליה
  • 1/2 כוס אגוזים – שקדים קלופים / צנוברים / קשיו / אגוזי לוז קלופים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 שן שום

להרכבה

  • 2 אבוקדו בשלים
  • 4 כפות פסטו ביתי
  • מלח, פלפל
  • לחם עינן
  • שאריות של עוף צלוי (שנשאר מהמרק או מעוף בגריל)

במידה ואין – מכינים חזה עוף:

  • 1 חזה עוף שלם, מחולק לשתי אונות
  • 2 ליטר מרק עוף
  • מיץ מ-1 לימון
  • צ'ילי חריף
  • חופן עשבי תיבול
  • גיוונים: צ'ילי קצוץ / חרדל / עשבי תיבול / תירס

אופן ההכנה

הפסטו: שמים את כל המרכיבים (פרט לשמן זית) במעבד מזון. מעבדים ומזליפים באיטיות את השמן. מדי פעם עוצרים ואוספים את מה שניתז לצדדים. מאחסנים בצנצנת במקרר.

העוף: פורסים את שאריות העוף לרצועות. במידה ואין עוף, מכינים: יוצקים לסיר מרק עוף. מביאים את המרק לרתיחה, מוסיפים מיץ לימון, צ'ילי חריף יבש או טרי, ועשבי תיבול, ומנמיכים ללהבה נמוכה-בינונית. מכניסים לסיר את חזה העוף ומבשלים ברתיחה עדינה כ- 15 דקות. מוציאים מיד את חזה העוף מהנוזלים. מצננים וחותכים לרצועות דקות.

ההרכבה: מועכים את האבוקדו בעזרת מזלג, ומשאירים מעט גושים. מטפטפים מעט מיץ לימון ומערבבים. מוסיפים את העוף, הפסטו, מלח ופלפל, ומערבבים בעדינות. אפשר להוסיף גם צ'ילי קצוץ.

מורחים על גבי הפרוסות ומגישים מיד.