קציצות בורי בקארי יפני על קוסקוס מלא

מצרכים

לקציצות

  • 1 קילו בורי טחון/ קצוץ ביד
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • גרודת 2 לימונים
  • מלח, פלפל
  • 1 ביצה
  • 100 גרם פנקו

לרוטב

  • 2 ליטר חלב קוקוס
  • 1/2 שורש ג'ינג'ר קצוץ
  • 2 גבעולי למון גראס
  • 3 שיני שום
  • 1 בצל אדום
  • 100 מ"ל מירין
  • 50 מ"ל סויה
  • 1 טבלית קארי יפני

אופן ההכנה

הקציצות: קוצצים היטב את הבצל ועשבי התיבול.

מניחים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים היטב.

יוצרים כדורים אחידים, מניחים במגש ומעבירים למקרר למנוחה של חצי שעה.

הרוטב: מאדים את הירקות עם מעט שמן בוטנים. מוסיפים את הקארי היפני, מאדים כ-2 דקות.

מוסיפים את חלב הקוקוס, המירין והסויה, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה.

מכניסים את כדורי הדג ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה.

סלט קינואה לצד קייל מוקפץ

מצרכים

לסלט

  • 500 גרם קינואה אדומה /לבנה (אפשר גם חצי-חצי)
  • 5 כוסות מים
  • חופן חמוציות
  • חופן צנוברים
  • חופן אגוזי מלך
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 2 כפות נענע קצוצה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 תפוח עץ

אופן ההכנה

מבשלים את הקינואה במים כ-20 דקות, עד לאידוי כל המים.

פורסים את תפוח העץ ואופים עד לקבלת צ'יפס פריך.

מצננים את הקינואה, ומוסיפים את כל התוספות. מעטרים בצ'יפס תפוח העץ ומגישים.

לסלט קייל

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 חבילה בייבי קייל
  • 2 שיני שום פרוסות
  • חופן שקדים פרוסים

אופן ההכנה

מקפיצים את הקייל, השום והשקדים בשמן זית ומגישים.

ניתן לתבל בגרודת לימון.

כריך שיפון פרוס עם סלמון כבוש, מסקרפונה וחזרת ביתית

מצרכים

לסלמון כבוש

  • 1 נתח סלמון (בערך קילו) עם העור
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מלח
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 1 כפית זרעי שומר

לחזרת

  • 200 גרם שורש חזרת טרי
  • 4 סלקים קלופים
  • 3 כפות חומץ בן יין לבן או חומץ בהיר אחר
  • 1 כפית סוכר
  • קורט מלח

להגשה

  • לחם שיפון פרוס
  • עירית קצוצה
  • גבינת מסקרפונה

אופן ההכנה

הסלמון: מפזרים מעט מלח גס בתחתית של תבנית. מערבבים את יתרת המלח, הסוכר וגרגירי השומר והכוסברה. מכסים את הדג בניילון נצמד ומעבירים למקרר ליממה. למחרת מנגבים את הדג היטב (ניתן גם לשטוף) – הדג מוכן.

החזרת: קולפים את הסלקים, חותכים לרבעים ומבשלים במים רותחים כחצי שעה. מצננים.

קולפים את שורש החזרת ומרסקים במעבד מזון. מוסיפים מיד חומץ.

מפה מתחילים לשחק עם המינונים: אם אתם אוהבים חזרת חריפה, הוסיפו פחות סלק. לחזרת ידידותית למשפחה, השתמשו בכל הכמות. מעבדים בפולסים עד שהסלק מרוסק.

לגבי המלח והסוכר – התחילו בכפית אחת והוסיפו לפי הטעם.

הרכבת הכריך: מורחים על לחם השיפון חזרת ומסקרפונה, מניחים סלמון מעושן, מעטרים בעירית קצוצה ומגישים.