"גבינה" טבעונית של אחותי רחלי

מצרכים

  • 2 ליטר חלב סויה - לא מומתק
  • 150 גרם מיץ לימון טרי
  • 150 גרם מים רותחים

לתיבול מתוק

  • 10 גרם שמן חמניות
  • 1/2 מקל וניל
  • 1/2 כפית גרודת לימון
  • 150 גרם סוכר

לתיבול מלוח (אופציה)

  • 10 גרם שמן זית
  • 2-1 שיני שום טרי
  • מלח לפי הטעם
  • חופן גדול של שמיר / בזיליקום / נענע
  • אפשרויות נוספות: צ'ילי, פפריקה, אגוזים

אופן ההכנה

מחממים את החלב לסף רתיחה. מנמיכים את האש ללהבה קטנה.

יוצקים מים שזה עתה רתחו למיץ הלימון, ואת הנוזל הלימוני יוצקים מיד לתוך החלב החם.

מכבים את האש, מערבבים סיבוב אחד בעזרת כף עץ ומניחים למסה לעמוד במשך 10 דקות.

יוצקים את המסה למסננת מצופה בד טטרה (חיתול) שעומדת על סיר.

כעבור חצי שעה צריכה להתקבל גבינה במרקם גבישי דומה לריקוטה (כ-300 גרם מכל ליטר חלב).

מניחים את הגבינה במעבד מזון, מוסיפים את יתר המרכיבים (לפי מתוק/ מלוח) ומערבלים היטב.

מתקבל ממרח חלק, אחיד וקרמי. מעבירים למקרר.

(כמות הסוכר, הלימון והווניל מותאמים לעוגת גבינה. אם ברצונכם להכין גבינה מתוקה לאכילה, כדאי להוריד את הכמויות לפי טעמכם האישי).

עוגת "גבינה" פירורי לוטוס, טבעונית

  • יש להצטייד בתבנית 24/22/20 (תלוי מה גובה העוגה הרצוי)

מצרכים

לתחתית ולקישוט

  • 350 גרם עוגיות לוטוס
  • 4 כפות ממרח לוטוס

למלית

  • 600 גרם גבינה טבעונית לפי המתכון לעיל או גבינה טבעונית קנויה
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה (סויה, 2 מארזים)
  • 120 גרם אינסטנט וניל (½1 חבילה)

אופן ההכנה

התחתית: טוחנים את כל העוגיות במעבד מזון. 150 גרם מניחים בצד ושומרים בקופסה אטומה.

ליתר פירורי העוגיות (200 גרם) מוסיפים 4 כפות גדושות ממרח לוטוס ומערבבים.

מהדקים לתחתית התבנית. מעבירים את התחתית למקפיא להתייצבות.

המלית: מקציפים את השמנת עם פודינג וניל עד לקבלת קרם יציב, מוסיפים את הגבינה המתובלת וממשיכים להקציף עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי.

הרכבת העוגה: יוצקים את מסת הגבינה על התחתית המוכנה, מיישרים על ידי נענוע קל.

מפזרים את יתרת הפירורים על גבי העוגה, מיישרים ומעבירים למקפיא לכמה שעות טובות. כדאי לשחרר מהתבנית בעודה קפואה ולהגיש את העוגה חצי קפואה.

עוגת אנטיפסטי

  • 2 תבניות אינגליש 30

מצרכים

לבצק

  • 500 גרם קמח לבן
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 25 גרם משפר אפייה
  • 50 גרם סוכר
  • 15 גרם מלח
  • 240 מ"ל מים
  • 50 גרם שמן זית

למילוי

  • 1 פלפל אדום
  • 1 בצל קטן
  • 1 חציל קטן
  • 3 כפות שמן זית
  • חופן פטרוזיליה קצוצה גס
  • 3 שיני שום
  • 1/4 כפית אבקת שום גבישי
  • כ-8 כפות ממרח טפנד ירוק / פסטו
  • ספריי שמן זית פאם

אופן ההכנה

המילוי: מניחים חציל על הגז לקלייה ישירה.

חותכים לרצועות דקות את הפלפל ואת הבצל, מתבלים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות.

מקלפים את החציל, קוצצים ומערבבים עם שאר הירקות. מניחים על מסננת להגרת הנוזלים במשך כחצי שעה או יותר.

לאחר מכן, מעבירים את הקלויים לקערה, מערבבים עם שמן הזית, השום והפטרוזיליה.

הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר. מערבבים קלות, מוסיפים שמן זית, מים ומלח, ולשים במשך כ-7-5 דקות עד לקבלת בצק גמיש, אחיד ויפה.

מקמחים את השיש ומרדדים למלבן ברוחב 30 ס"מ ובגובה 50 ס"מ, חוצים כך שמתקבלים שני מלבנים של 30 ס"מ על 25 ס"מ.

הרכבת העוגה: מורחים על כל מלבן טפנד זיתים ירוקים או פסטו. מפזרים את המלית. מגלגלים לשני נחשים הדוקים ככל שאפשר וחותכים ל-4 שושנים. מניחים נייר אפייה ומסדרים 4 שושנים בכל תבנית. פוחסים קלות כל שושן. מתפיחים כשעה לפחות בטמפרטורת החדר. מתיזים ספריי שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך כ-35 דקות (יש לבדוק את צבע המאפה במהלך האפייה, נרצה לקבל צבע חום קרמל).

בראוניז קוקוס טבעוניים

  • תבנית 30/40

מצרכים

  • 300 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 200 גרם חמאת קוקוס
  • 2 גביעים מעדן סויה בטעם וניל
  • 100 גרם סוכר חום
  • 100 גרם קמח כוסמין (3/4 כוס)
  • 150 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

לקישוט

  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים לקישוט

אופן ההכנה

מחממים את התנור ל-150 מעלות. משמנים תבנית פיירקס מלבנית בגודל 30/40. ממסים את השוקולד עם שמן הקוקוס בסיר כפול (בן מארי) או במיקרוגל בפולסים (מחממים דקה, בוחשים, ממשיכים לחמם ובוחשים שוב עד שהשוקולד נמס לחלוטין).

בקערת המיקסר מניחים את מעדני הסויה והסוכר, וטורפים כדקה במהירות בינונית (אין צורך בהקצפה, רק בהמסת הסוכר). מוסיפים את השוקולד המומס, הקמח והאגוזים, ומערבבים קלות לתערובת אחידה.

יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים מעליה את האגוזים הנותרים לקישוט. אופים כ-30-25 דקות.

מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר למספר שעות כדי שהעוגה תתייצב.

חותכים לקוביות קטנות ומגישים.