סלט תפוזים מרוקאי

  • מתכון ל-4 סועדים

מצרכים

  • 4 תפוזים קלופים ופרוסים לפרוסות
  • 16 זיתים שחורים מיובשים, מגולענים ופרוסים לפרוסות
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • קורט פפריקה חריפה
  • מלח
  • ¼ כפית כורכום
  • ¼ כפית כמון
  • 5 כפות שמן זית
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

מניחים את כל המצרכים בקערת ערבוב, מתבלים, מערבבים וטועמים - אם חסר תיבול, משלימים.

מומלץ להגיש מיד.

תבשיל דגים בזעפרן בתוספת ירקות שורש

  • מתכון ל-4 סועדים

מצרכים

לציר דגים

  • 3 ליטר מים
  • 1 ק"ג אדרות דגים (כולל הראשים) שטופות ונקיות
  • קליפות של הגזרים המגולפים (מהתבשיל)
  • 10 ס"מ כרישה שטופה וחתוכה גס
  • 1 ראש סלרי
  • 1 בצל חתוך גס
  • 1 כוס יין לבן
  • 1 כפית זעפרן
  • מלח, פלפל

לתבשיל

  • 4 גזרים ננסיים קלופים ומגולפים לצורה הרצויה
  • 4 גזרים סגולים
  • 1 זוקיני מגולף
  • ½ שומר חתוך ל-4
  • 4 יחידות של ראש פטרוזיליה קלוף ומגולף
  • 150 גרם פילה לברק
  • 150 גרם פילה אדמונית
  • 150 גרם פילה מוסר
  • מלח, פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

1. ציר הדגים: בסיר גדול מניחים את המים, אדרות הדגים, קליפות הגזר, הסלרי, הכרישה, הבצל והיין הלבן, ומבשלים במשך שעה.

2. מסננים במסננת קונוס דקה את הנוזל לסיר. ממליחים, מפלפלים ומוסיפים זעפרן. מבשלים וממשיכים בצמצום הנוזל.

3. תבשיל הדגים: מגלפים את כל הירקות לצורה הרצויה ומכניסים אל ציר הדגים לבישול של 20 דקות.

4. חותכים את הדגים לצורה הרצויה ומבשלים גם אותם בציר הדגים במשך 7 דקות.

5. יוצקים את ציר הדגים לצלחת קעורה, מוסיפים ירקות ודגים, בודקים תיבול ומגישים.

שוק אווז צלוי עם ירקות שורש, רוטב שזיפים, צ'ילי מתוק וכוסברה, מוגש עם אורז מאודה

  • מתכון ל-4 סועדים

מצרכים
  • תרסיס שמן זית פאם
  • 4 שוקי אווז
  • 1 כוס צ'ילי מתוק
  • ½ כוס רוטב שזיפים
  • 3 כפות קטשופ
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפות סיבים תזונתיים
  • 1 גזר קלוף וחתוך לפרוסות עבות
  • 1 בצל חתוך לשישיות
  • 1 גזר לבן קלוף וחתוך לפרוסות עבות
  • 1 ראש סלרי קלוף וחתוך לקוביות גדולות
  • 2 שיני שום קלופות

אופן ההכנה

1. מתיזים תרסיס שמן זית על מחבת פסים בעלת תחתית עבה ומניחים בה את שוקי האווז (עם הצד של השומן כלפי מטה). מטגנים עד לקבלת צבע יפה וזהוב. הופכים ומטגנים גם את הצד השני עד לקבלת צבע זהוב. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.

2. מרוקנים מהמחבת את שומן האווז ומקפיצים בה את כל הירקות, עד להזעה קלה של הירקות.

3. מחזירים למחבת את שוקי האווז, מוסיפים קטשופ, צ'ילי מתוק, רוטב שזיפים, סיבים תזונתיים ומים, מכסים בנייר פרגמנט ונייר כסף, ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 280 מעלות למשך שעתיים.

4. בדיקת השוק: מוציאים מהתנור ובודקים אם שוק האווז רכה מספיק: נועצים מזלג בשוק, אם המזלג יוצא בקלות זה סימן שהשוק מוכנה לאכילה. את הרוטב מעבירים למחבת ומצמצמים קלות.

5. הרכבת המנה: מניחים את השוקיים בצלחת קעורה, מסדרים מעל את ירקות השורש ויוצקים את הרוטב שהצטמצם בינתיים במחבת. מומלץ להגיש עם אורז לבן מאודה.