סטייק טונה וירקות חלוטים

  • מתכון ל-2 סועדים

מצרכים

לסטייק טונה

  • 400 גרם טונה אדומה טרייה ללא עור או שומן
  • שמן זית
  • מלח, פלפל לפי הטעם

לירקות

  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל צהוב
  • 2 גבעולי ברוקולי
  • 1 עגבנייה חלוטה וקלופה (ללא החלק הפנימי)
  • ½ זוקיני פרוס למשולשים
  • 1 שן שום פרוסה דק
  • 2 כפות סיבים תזונתיים
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כפית גרידת לימון
  • מיץ סחוט מלימון אחד

אופן ההכנה

1. הירקות: מרתיחים מים עם מעט מלח וחולטים את הברוקולי ל-2 דקות. מעבירים מיד למי קרח. מסננים.

2. מטגנים קלות את השום, מוסיפים את הירקות למחבת, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים סיבים תזונתיים ומים. מקפיצים את כל הירקות במחבת כ-2 דקות.

3. הטונה: מחממים מעט שמן זית במחבת כבדה עם ציפוי קרמי, פורסים את הטונה לפרוסות של 200 גרם. צורבים את הטונה כדקה מכל צד תוך כדי תיבול במלח ופלפל. מניחים למנוחה של כ-2 דקות.

4. הרכבת המנה: מניחים את הטונה על צלחת הגשה. על גבי הטונה מסדרים את הירקות המוקפצים ומגישים מיד.

בצלצלים מקורמלים ממולאים בבשר טלה

  • מתכון ל-4 סועדים

מצרכים

למלית

  • 600 גרם בשר טלה טחון
  • 30 גרם צנוברים
  • 50 גרם צימוקים
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
  • ½ בצל בינוני קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור
  • קורט קינמון
  • 1/4 כוס סודה
  • 2 כפות צ'ילי מתוק
  • 2 כפות רוטב שזיפים

לבצל

  • 2 בצלים גדולים

לקירמול הבצלצלים

  • 2 כפות צ'ילי מתוק
  • 2 כפות רוטב שזיפים

אופן ההכנה

1. המלית: מערבבים את כל מצרכי המלית עד לקבלת מסה אחידה.

2. הבצלים: קולפים את הבצלים ומבשלים בסיר עם מים חמים במשך 30 דקות, עד לריכוך מלא.

3. מפרידים את גלדי הבצל לעלים-עלים וממלאים במלית, מהדקים היטב וסוגרים בעזרת שיפוד או קיסם.

4. מניחים את הבצלים בתבנית חסינת חום, יוצקים את הרוטב מעליהם ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ-6 עד 8 דקות.

צלע עגל על פטריות מוקפצות ביין לבן וצ'טני תפוחי עץ

  • מתכון ל-4 סועדים

מצרכים

לפטריות

  • 4 פטריות מלך היער פרוסות
  • 4 פטריות שמפיניון פרוסות
  • 2 פטריות פורטבלו גדולות פרוסות
  • 4 פטריות ירדן מופרדות
  • ספריי שמן זית פאם
  • 2 כפות צ'ילי מתוק
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לבשר

  • צלעות עגל חלב מקוצבות וחתוכות ל-4 מנות
  • 1 ענף קורנית
  • ספריי קנולה פאם
  • 1 כוס יין לבן

לצ'טני תפוחי עץ פינק ליידי

  • 2 תפוחי עץ פינק ליידי קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות של 1X1 ס"מ
  • 1 כף סוכר
  • ½ כוכב אניס
  • ½ כוס חלב קוקוס
  • 1/4 כפית צ'ילי חריף יבש

אופן ההכנה

1. הפטריות: מחממים מחבת כבדה, מרססים את הפטריות בתרסיס שמן זית ומעבירים למחבת החמה.

2. מקפיצים במחבת עד שהפטריות הופכות לזהובות. מתבלים בצ'ילי מתוק, מלח, פלפל, ומניחים במרכז הצלחת.

3. הבשר: מחממים מחבת פסים וצורבים את העגל כ-5 דקות מכל צד. כשמתקבל צבע יפה, בוזקים יין לבן, מתבלים במלח, פלפל וקורנית.

4. מכניסים את הנתחים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 12 דקות.

5. הצ'טני: אל סיר קטן עם תחתית עבה מכניסים את כל המצרכים למעט חלב הקוקוס, ומבשלים על להבה בינונית.

6. כאשר הסוכר נמס מוסיפים חלב קוקוס, בוחשים מעט ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כ-10 דקות נוספות. מסירים את הסיר מהלהבה.

7. מניחים את הצלע על גבי הפטריות ומגישים לצד הצ'טני.