סטייק טונה וירקות חלוטים
- מתכון ל-2 סועדים
מצרכים
לסטייק טונה
- 400 גרם טונה אדומה טרייה ללא עור או שומן
- שמן זית
- מלח, פלפל לפי הטעם
לירקות
- 1 פלפל אדום
- 1 פלפל צהוב
- 2 גבעולי ברוקולי
- 1 עגבנייה חלוטה וקלופה (ללא החלק הפנימי)
- ½ זוקיני פרוס למשולשים
- 1 שן שום פרוסה דק
- 2 כפות סיבים תזונתיים
- 1/4 כוס מים
- 1 כפית גרידת לימון
- מיץ סחוט מלימון אחד
1. הירקות: מרתיחים מים עם מעט מלח וחולטים את הברוקולי ל-2 דקות. מעבירים מיד למי קרח. מסננים.
2. מטגנים קלות את השום, מוסיפים את הירקות למחבת, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים סיבים תזונתיים ומים. מקפיצים את כל הירקות במחבת כ-2 דקות.
3. הטונה: מחממים מעט שמן זית במחבת כבדה עם ציפוי קרמי, פורסים את הטונה לפרוסות של 200 גרם. צורבים את הטונה כדקה מכל צד תוך כדי תיבול במלח ופלפל. מניחים למנוחה של כ-2 דקות.
4. הרכבת המנה: מניחים את הטונה על צלחת הגשה. על גבי הטונה מסדרים את הירקות המוקפצים ומגישים מיד.
בצלצלים מקורמלים ממולאים בבשר טלה
- מתכון ל-4 סועדים
מצרכים
למלית
- 600 גרם בשר טלה טחון
- 30 גרם צנוברים
- 50 גרם צימוקים
- ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
- ½ בצל בינוני קצוץ
- מלח
- פלפל שחור
- קורט קינמון
- 1/4 כוס סודה
- 2 כפות צ'ילי מתוק
- 2 כפות רוטב שזיפים
לבצל
- 2 בצלים גדולים
לקירמול הבצלצלים
- 2 כפות צ'ילי מתוק
- 2 כפות רוטב שזיפים
1. המלית: מערבבים את כל מצרכי המלית עד לקבלת מסה אחידה.
2. הבצלים: קולפים את הבצלים ומבשלים בסיר עם מים חמים במשך 30 דקות, עד לריכוך מלא.
3. מפרידים את גלדי הבצל לעלים-עלים וממלאים במלית, מהדקים היטב וסוגרים בעזרת שיפוד או קיסם.
4. מניחים את הבצלים בתבנית חסינת חום, יוצקים את הרוטב מעליהם ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ-6 עד 8 דקות.
צלע עגל על פטריות מוקפצות ביין לבן וצ'טני תפוחי עץ
- מתכון ל-4 סועדים
מצרכים
לפטריות
- 4 פטריות מלך היער פרוסות
- 4 פטריות שמפיניון פרוסות
- 2 פטריות פורטבלו גדולות פרוסות
- 4 פטריות ירדן מופרדות
- ספריי שמן זית פאם
- 2 כפות צ'ילי מתוק
- מלח ופלפל לפי הטעם
לבשר
- צלעות עגל חלב מקוצבות וחתוכות ל-4 מנות
- 1 ענף קורנית
- ספריי קנולה פאם
- 1 כוס יין לבן
לצ'טני תפוחי עץ פינק ליידי
- 2 תפוחי עץ פינק ליידי קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות של 1X1 ס"מ
- 1 כף סוכר
- ½ כוכב אניס
- ½ כוס חלב קוקוס
- 1/4 כפית צ'ילי חריף יבש
אופן ההכנה
1. הפטריות: מחממים מחבת כבדה, מרססים את הפטריות בתרסיס שמן זית ומעבירים למחבת החמה.
2. מקפיצים במחבת עד שהפטריות הופכות לזהובות. מתבלים בצ'ילי מתוק, מלח, פלפל, ומניחים במרכז הצלחת.
3. הבשר: מחממים מחבת פסים וצורבים את העגל כ-5 דקות מכל צד. כשמתקבל צבע יפה, בוזקים יין לבן, מתבלים במלח, פלפל וקורנית.
4. מכניסים את הנתחים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 12 דקות.
5. הצ'טני: אל סיר קטן עם תחתית עבה מכניסים את כל המצרכים למעט חלב הקוקוס, ומבשלים על להבה בינונית.
6. כאשר הסוכר נמס מוסיפים חלב קוקוס, בוחשים מעט ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כ-10 דקות נוספות. מסירים את הסיר מהלהבה.
7. מניחים את הצלע על גבי הפטריות ומגישים לצד הצ'טני.