סלט עגבניות צבעוניות במשרה בלסמי וגבינת טופו ריחנית

  • מתכון ל-2 סועדים

מצרכים

לסלט

  • 8 עגבניות שרי אדומות
  • 8 עגבניות שרי צהובות
  • 6 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כף סוכר
  • מלח
  • 3 כפות שמן זית

לממרח הטופו

  • 100 גרם גבינת טופו (ניתן להמיר בגבינת עזים)
  • 6 עלי ריחן חתוכים לרצועות דקות
  • 2 כפות סיבים תזונתיים
  • ½ שן שום קצוצה
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

1. הסלט: חוצים את כל העגבניות ומניחים בקערת ערבוב. יוצקים על העגבניות את כל מרכיבי הרוטב: חומץ בלסמי, סוכר, מלח ושמן זית, ומערבבים.

2. ממרח הטופו: בקערה מערבבים גבינת טופו, ריחן, סיבים תזונתיים, מלח ופלפל גרוס, מעבירים לשק זילוף.

3. מעבירים את העגבניות לצלחת הגשה מעט קעורה. מזליפים את ממרח הטופו בין העגבניות ומגישים מיד לצד לחם טרי.

חזה מולארד צלוי מוגש עם מאפה תפוחי אדמה ופרג

  • מתכון ל-4 סועדים

מצרכים

למולארד

  • 2 חזה מולארד נקיים (צד השומן חרוץ בעומק 2.5 מילימטר לאורך ולרוחב)
  • 4 כפות צ'ילי מתוק

למאפה תפוחי אדמה צעירים

  • ספריי שמן זית פאם
  • 1 ראש בצל גדול פרוס לפרוסות דקות
  • 400 גרם תפוחי אדמה צעירים וקלופים
  • מלח, פלפל
  • אגוז מוסקט
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ביצה

לציפוי המאפה

  • 1 חלבון
  • 100 גרם פרג

אופן ההכנה

1. מאפה תפוח האדמה: במחבת עם תחתית עבה מטגנים את פרוסות הבצל בספריי שמן זית של פאם עד להזהבה. במקביל, בסיר עם מים מבשלים את תפוחי האדמה.

2. מבשלים כ-12 דקות נוספות מרגע הרתיחה ומסירים מהאש. מסננים את תפוחי האדמה מהמים ומגררים בעזרת פומפייה (זהירות, זה חם) אל קערת ערבוב.

3. מוסיפים אל הקערה את הבצל המטוגן, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט, ומערבבים.

4. יוצקים את המסה לתבנית. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות ואופים במשך 15 דקות (מוציאים מהתנור כאשר החלק העליון של המאפה קיבל צבע זהוב ויפה).

5. המולארד: במחבת קרמית מניחים את המולארד כאשר העור כלפי מטה, וצורבים עד לצבע זהוב מכל הצדדים (חשוב לצרוב את המולארד על להבה נמוכה. בזמן הצריבה יפריש המולארד שומנים).

6. מניחים את המולארד במגש אפייה, מברישים בנדיבות בצ'ילי מתוק ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-7-5 דקות. לאחר הצלייה, מניחים את המולארד למנוחה של כ-5 דקות.

7. ציפוי המאפה: חותכים את המאפה למנות, טובלים את ארבעת הצדדים של המאפה בחלבון ומדביקים את הפרג בעזרת הידיים.

8. מכניסים את המאפה לתנור ל-3 דקות נוספות על מנת שהחלבון ייקרש.

9. לקראת הרכבת המנה: פורסים את המולארד ומספיגים קלות בנייר סופג.

10. מניחים את המאפה בצלחת הגשה, מסדרים את פרוסות המולארד בצורת מניפה, ומגישים.

נתח קצבים במרינדה של צ'ילי חריף על מצע תפוח עץ וסלרי

  • מתכון ל-4 סועדים

מצרכים

לנתח הקצבים

  • 800 גרם נתח קצבים חתוך ל-4 מנות (200 גרם)
  • 2 כפות צ'ילי חריף
  • 2 כפות רוטב הויסטיר
  • ספריי שמן זית פאם

לתפוחי העץ

  • 2 תפוחי עץ גרנד סמית קלופים
  • 2 גבעולי סלרי אמריקאי פרוסים
  • 200 גרם אננס קלוף וחתוך לפרוסות דקות

לבוק צ'וי

  • 2 יחידות בוקצ'וי

אופן ההכנה

1. הבוק צ'וי: חולטים בוקצ'וי טרי במים רותחים ומיד מעבירים למי קרח. מתבלים במלח ופלפל.

2. נתח הקצבים: מתבלים נתח קצבים בהויסטיר ובצ'ילי חריף.

3. מחממים מחבת לטמפרטורה בינונית, מתיזים ספריי שמן זית על המחבת וצורבים את הנתחים פעמיים, כדקה מכל צד. מניחים בצד.

4. מצע תפוחי העץ: פורסים תפוחי עץ גרנד סמית ומניחים על צלחת הגשה, מסדרים על גבי התפוח את הסלרי והאננס, ומניחים בצד.

5. הרכבת המנה: פורסים את הבשר לפרוסות דקות ומניחים אותן על גבי תפוחי העץ. מניחים גם את הבוקצ'וי החלוט ומגישים.