גוז'גוז'ה

  • מתכון ל-4 סועדים

מצרכים

לתערובת הבשר

  • 400 גרם בשר טלה חתוך לקוביות קטנטנות
  • 80 גרם שומן טלה
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 כף סיבים תזונתיים
  • 1 כפית זרעי כוסברה כתושים
  • מלח ופלפל שחור טחון

לבצק

  • 2 כוסות קמח
  • קורט מלח
  • קורט סוכר
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 5 כפות שמן זית
  • מים לפי הצורך, עד לקבלת בצק רך
  • ספריי שמן זית של פאם

למטבל פלפל, שום וכוסברה

  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 1 שן שום כתושה
  • חופן כוסברה
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מיץ לימון מ-1/2 לימון

אופן ההכנה

1. הבשר: מטגנים קלות את הבשר והבצל, מוסיפים תבלינים, בנפייבר ומניחים בצד לצינון קל.

2. הבצק: בקערה מערבבים קמח, מלח וסוכר, ויוצרים גומה. מוספים מעט מים פושרים ואליהם את השמרים. בוחשים את המים בגומה עד שהשמרים מתמוססים, מערבבים עם הקמח ומוסיפים מים פושרים ושמן זית בהדרגה, עד לקבלת בצק אחיד ורך. מכסים את הבצק במגבת או בניילון נצמד להתפחה של כ-30 דקות.

3. המטבל: מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון וטוחנים.

4. לאחר ההתפחה לשים כ-4 דקות נוספות ומחלקים את הבצק לכדורים בגודל הרצוי.

5. פותחים את הבצק לצורה אובלית בעובי של 1 ס"מ.

6. ממלאים את הבצק בתערובת הבצל והבשר, וסוגרים היטב.

7. מתיזים ספריי שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 8 עד 10 דקות.

8. מגישים לצד המטבל.

סלט שומר, תפוזים ופקאן

  • מתכון ל-2 סועדים

מצרכים

לסלט

  • 1 שומר בינוני שטוף וחתוך לפרוסות דקות
  • 1 תפוז קלוף וחתוך לפרוסות דקות
  • חופן עלי רוקט צעירים
  • 5 אגוזי פקאן מסוכרים

לוויניגרט

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית חרדל
  • 1 כף דבש
  • 1 לימון סחוט

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל מצרכי הרוטב עד לאחידות

2. מערבבים יחד עם כל מצרכי הסלט ומעבירים לקערת הגשה.

פילה לוקוס בתנור עם איולי צ'ילי ותבשיל כוסמת

  • מתכון ל-4 סועדים

מצרכים

לכוסמת

  • 8 כפות שמן זית
  • 1 ראש בצל קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 40 ס"מ של כרישה חתוכה לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1 ראש סלרי קלוף, שטוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 2 כוסות כוסמת
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 2 כפות סיבים תזונתיים
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לאיולי קארי

  • 1 שן שום
  • 2 חלמונים
  • 1 כוס שמן זית
  • 4 כפות רוטב צ'ילי חריף
  • 1 כפית מיץ לימון

לדג

  • 800 גרם פילה לוקוס חתוך ל-4 מנות אחידות

אופן ההכנה

1. הכוסמת: בסיר עם תחתית עבה מחממים שמן זית ומטגנים את ירקות השורש לפי הסדר הבא: בצל כ-2 דקות או עד קבלת צבע שקוף, מוסיפים כרישה, שום וממשיכים באידוי לעוד דקה. מוסיפים גזר, ראש סלרי וממשיכים לאדות.

2. מוסיפים 2 כוסות כוסמת וממשיכים בטיגון קל ל-2 דקות.

3. מוסיפים מים רותחים, סיבים תזונתיים, מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומנמיכים את הלהבה למשך כ-15 דקות. לאחר 15 דקות מפרידים את הכוסמת בעזרת מזלג ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה.

4. האיולי: אל מעבד מזון מכניסים חלמונים ושום. טוחנים היטב תוך כדי הזלפה הדרגתית של שמן. כאשר המחית מקבלת מרקם של מיונז, מוסיפים צ'ילי ומעט מיץ לימון.

5. הלוקוס: מניחים את פילה הלוקוס על מגש אפייה מרופד בנייר פרגמנט. מורחים על הדג שכבה של איולי ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 15-10 דקות.

6. הרכבת המנה: מניחים מתבשיל הכוסמת במרכז הצלחת ועל גבי התבשיל מניחים את הפילה ומגישים.