קרוסטיני פילה בקר

מצרכים

  • 1 פלפל צהוב
  • 1 פלפל אדום
  • 250 גרם פילה בקר
  • 4 פרוסות חלה
  • שמן זית
  • 2 שיני שום
  • מלח, פלפל
  • מיץ לימון
  • שמן זית

אופן ההכנה

1. קולים את הפלפלים על אש גלויה עד להשחמה קלה, מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד וממתינים כ-10 דקות.

2. קולפים את הפלפלים וקוצצים קלות. מערבבים יחד עם שמן זית, מיץ לימון, שום כתוש, מלח ופלפל. מניחים בצד לספיגת הטעמים.

3. משמנים מחבת בשמן זית. פורסים מהבקר פרוסות, ממליחים, מפלפלים וצולים קלות במחבת חמה.

4. קולים את פרוסות החלה במחבת פסים וניגשים להרכבת המנה: על גבי הפרוסה מניחים סלסלת פלפלים, פרוסת פילה בקר, מזליפים מעט שמן זית ומגישים.

סשימי סלמון

מצרכים

  • 250 גרם סלמון נקי
  • 1/2 בצל קצוץ
  • עגבנייה קצוצה (קלופה וללא הליבה)
  • 2 ס"מ ג'ינגר טרי
  • מיץ וגרידת לימון
  • שמן זית
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

1. מסירים את העור מנתח הסלמון.

2. קוצצים קלות את הסלמון לקוביות, מערבבים היטב עם יתר המרכיבים ומגישים מיד.