נאן עם חתיכות אונטריב וחלב קוקוס

מצרכים

לנאן

  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 3 כוסות קמח לבן
  • 2 כפות שמן חמניות
  • 4 כפות חלב קוקוס
  • 1 כפית מלח
  • 3/4 כוס מים פושרים

לבשר
  • ½ קילו אונטריב (החלק שמחבר בין הצוואר לאנטרקוט)
  • מלח ופלפל
  • בצל פרוס לטבעות

אופן ההכנה

1. הנאן: בקערה שמים את הקמח, מוסיפים שמרים, שמן ומלח, ומערבבים תוך כדי הוספת המים. מוסיפים את החלב עד שמתגבש גוש בצק. מכסים ומניחים לתפוח במשך כשעה.

2. חותכים את הבצק לשמונה כדורים ומשטחים אותם בעזרת הידיים לרצועות ארוכות והכי דקות שאפשר. מניחים לתפיחה שנייה וקצרה.

3. צולים על הגריל את הבצק במשך דקה וחצי מכל צד.

4. הבשר: צולים את הבשר עם מלח ופלפל כשתי דקות בכל צד. בנוסף, צולים את פרוסות הבצל.

5. מסדרים את הבצל על הנאן, עליו את הבשר הצלוי ואת שאר המרכיבים.

קארי דגים מעושן על האש עם ראיטה מלפפונים

מצרכים

לתערובת גראם מסאלה

  • 2 כפיות פלפל שחור
  • 1 כפית ציפורן
  • 1 מקל קינמון
  • 1 כפית הל
  • 1 כפית זרעי כמון
  • 3 עלי דפנה
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • ¼ אגוז מוסקט

לתבשיל
  • 2 פילה לברק ללא עור
  • 3 כפות גי (חמאה מזוקקת)
  • 1 בצל לבן
  • 1 פלפל ירוק
  • 1 שורש ג'ינג'ר
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית סחוג
  • 2 כפיות סילאן
  • 6 כוסות תרד
  • אופציה: אורז לבן

לראיטה מלפפונים
  • 1 גביע יוגורט
  • 1 כפית זרעי כמון
  • 1 מלפפון מגורר
  • מלח

אופן ההכנה

1. גראם מסאלה: טוחנים כל התבלינים בעלי ומכתש עד לאבקה.

2. צולים בצל ופלפל חריף על הגריל.

3. מתבלים את קוביות הדג בגראם מסאלה.

4. צולים את קוביות הדג על הגריל - 2 דקות לכל צד.

5. בסיר נמוך מחממים גי, מוסיפים בצל ופלפל חריף מושחמים, מוסיפים ג'ינג'ר, מלח, סוכר ושתי כפיות גראם מסאלה.

6. מוסיפים את התרד ומערבבים שתי דקות. מוסיפים כוס מים ומבשלים במשך חמש דקות.

7. מוסיפים דג צלוי ומבשלים 6 דקות נוספות.

8. ראיטה: קולים זרעי כמון ומערבבים את כל המרכיבים. מגישים את התבשיל עם ראיטה ואופציה של אורז.

צ'יקן טיקה

מצרכים

  • 1 קילו פרגית ללא עצמות
  • 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
  • 2 כפות שום
  • 1 כפית פלפל לבן
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית אגוז מוסקט
  • ½ כפית הל
  • ½ כפית צ'ילי אדום
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית מלח
  • 1 כף מיץ לימון
  • 50 גרם קוקוס
  • 1 כפית זעפרן
  • 4 כפות שמן זית

אופן ההכנה

1. מערבבים בבלנדר מוט את כל חומרי המשרה.

2. מורחים את העוף במשרה ומניחים למשך 4 שעות.

3. משפדים וצולים בגריל על חום גבוה במשך 5 דקות. מגישים עם בצל סגול וכוסברה.

קוקטייל: קסם ירוק

מצרכים

  • 45 מ"ל ג'ין הנדריקס
  • 15 מ"ל שרטרז ירוק
  • 30 מיץ ליים
  • 15 מ"ל סירופ ביתי (כוס סוכר לבן, כוס מים רותחים, חופן תרמילי הל, 4 מקלות קינמון, חופן כוכבי אניס, 6 רצועות ג'ינג'ר קלוף. משרים את התבלינים במשך 3 שעות ומסננים)/ אפשר מי סוכר במקום הסירופ הביתי
  • 45 מ"ל טוניק

1. משקשקים את המרכיבים עם קרח.

2. מסננים לכוס גבוהה מלאה בקרח.

3. משלימים בטוניק ומערבבים.

4. מקשטים ברוזמרין וג'ינג'ר.