שורט ריבס מעושנות עם האש בראונס

מצרכים

  • 3 ק"ג שורט ריבס (אסאדו) על העצם
  • 2 כפיות פפריקה מעושנת
  • 3 כפות פפריקה חריפה או מתוקה, לפי הטעם
  • 1 כף לימון
  • 1 כפית שאטה
  • 1 כף גרגירי כוסברה טחונים
  • 1 כף פלפל שחור
  • 1 כף מלח גס
  • 3 ענפי רוזמרין
  • 1 כף שמן זית

אופן ההכנה

1. בעלי ומכתש כותשים את כל התבלינים.

2. משמנים את הבשר במעט שמן זית ומורחים אותו בתערובת התבלינים היבשה (בשפה מקצועית זה נקרא "ראב").

3. מניחים את הנתח לחמש שעות במעשנת.

האש בראונס

מצרכים

  • 4 תפוחי אדמה קלופים
  • 1 ביצה
  • 3 כפות קמח
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

1. מגררים את תפוחי האדמה, מניחים להגיר נוזלים מעל מסננת וסוחטים מנוזלים.

2. מעבירים את תפוחי האדמה לקערה, מוסיפים ביצה, קמח, מלח ופלפל.

3. מסדרים על הפלנצ'ה לביבה ענקית וצולים כ-4-3 דקות מכל צד.

ספייריבס טלה ברוטב ברביקיו של דרום ארצות הברית

מצרכים

  • 3 ק"ג ספייריבס טלה

לרוטב הברביקיו

  • ¼ כוס סוכר חום כהה
  • 4 כפות חומץ תפוחים
  • 1 כוס קטשופ
  • 1 כף טבסקו
  • 2 בצלים סגולים, קצוצים
  • 10 שיני שום
  • 1 ענף רוזמרין
  • 1 כפית חרדל
  • 2 כפיות סילאן
  • 1 כפית קאיין
  • 1 כוס אספרסו
  • 1 כף סויה
  • 1 ס"מ ג'ינג'ר
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1 כוס מים

אופן ההכנה

1. רוטב הברביקיו: מניחים את הסוכר והחומץ בסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים 10 דקות. טוחנים בבלנדר מוט.

2. פורסים את נתח הספייריבס לצלעות בודדות וצולים על הגריל. בעזרת מברשת מורחים את הצלעות בזמן הצלייה ברוטב מכל צד למשך 5 דקות. לאחר מכן צולים עוד כ-10 דקות.

עוף ללא עצמות עם תבשיל שעועית שחורה

מצרכים

  • עוף שלם ללא עצמות (מבקשים מהקצב)
  • 1 כפית סחוג
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית גרגירי כוסברה
  • 1 כפית גרגירי פלפל שחור
  • מעט שמן זית

לתבשיל שעועית שחורה
  • 1 כוס שעועית שחורה מושרית לילה לפני ומבושלת מראש עד לריכוך
  • 50 גרם חזה אווז מעושן
  • 1 בצל לבן
  • 2 שיני שום
  • 1 פלפל אדום חריף
  • 1 עגבנייה
  • 1 כף של רוטב ברביקיו שהוכן מראש (אופציה: לזרוק פנימה קצת מחתיכות הבשר המעושן שהכנו קודם)
  • 1 כוס מים
  • ½ כוס גרגירי תירס

אופן ההכנה

1. כותשים את הכמון, גרגירי הכוסברה וגרגירי הפלפל השחור במכתש ועלי. מעבירים לקערה, מוסיפים את הסחוג ושמן הזית, ומערבבים היטב.

2. פורסים את העוף לשניים ומעסים את הרוטב לתוך העוף.

3. צולים את העוף משני צדדיו ואז מכסים את הגריל למשך כ-20-15 דקות.

4. תבשיל שעועית שחורה: שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר קטן עם מעט שמן תירס.

5. מטגנים שום, בצל, פלפל חריף וחזה אווז מעושן. מוסיפים את שאר המרכיבים פרט לתירס, ומבשלים כ-4-3 דקות.

6. מוסיפים את התירס ומבשלים עד להסמכה, כ-5 דקות. מגישים לצד העוף.

קוקטייל אולד מאנקי

מצרכים

  • ½ 1 כפיות סוכר לבן
  • 2 עיגולי תפוז
  • 4 דש ארומטיק ביטרס דה ביטר טרוט
  • 75 מ"ל וויסקי מאנקי שולדר
  • 10 מ"ל מי סוכר
  • 50 מ"ל סודה

אופן ההכנה

1. כותשים את התפוז, הביטרס והסוכר בכוס ערבוב.

2. מוסיפים קרח, וויסקי ומי סוכר.

3. מערבבים ומסננים לכוס נמוכה, מלאה בקרח.

4. מוסיפים סודה ומערבבים.

5. מקשטים בתפוז מיובש ומגישים.