נתח פיקנייה וסלט שורשים של ירון קסטנבוים

מצרכים

  • 1 פיקנייה שלמה משוישת (כ-2.5-2 קילו)
  • 3/4 כוס שמן זית
  • מלח גס, פלפל שחור גרוס

לסלט
  • 3 יחידות אנדיב
  • 1 ראש סלרי קלוף
  • 1 חבילת אפונת שלג חלוטה ומקוררת במי קרח
  • 6 יחידות קולרבי קלוף
  • 1 בצל סגול בינוני
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח ופלפל
  • עלי טרגון

למיונז ביתי
  • 2 ביצים
  • 1 כף חרדל דיז'ון גרגירים
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1 שן שום קצוצה
  • פלפל ירוק חריף
  • מלח ופלפל לבן גרוס

אופן ההכנה

1. הפיקנייה: מורחים את הנתח בשמן זית ומפזרים מעל מלח גס ופלפל שחור גרוס.

2. צולים על אש מאוד נמוכה במשך 25 דקות על הצד עם השומן, ועוד 6-5 דקות על הצד השני. בסיום הצלייה מניחים לחמש דקות מנוחה.

3. המיונז: מערבבים את המצרכים בבלנדר מוט עד להסמכה.

4. הסלט: חותכים את הירקות לפרוסות דקות ומתבלים במיונז ביתי.

ויטלו טונאטה

מצרכים

  • 1 קילו וייסבראטן
  • מלח גס, פלפל שחור גרוס
  • 1 ביצה קשה
  • 1 קופסת טונה במים
  • צלפים
  • שום
  • שמן זית

אופן ההכנה

1. מתבלים את נתח הווייסברטאן במלח ופלפל.

2. צולים כגוש שלם 4 דקות מכל צד (יש 4 צדדים, סך הכול זמן צלייה: 16 דקות).

3. מוציאים את הבשר מהגריל ומניחים על רשת להתקרר.

4. הרוטב: מערבבים את כל מצרכי הרוטב בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.

5. פורסים את הבשר לפרוסות דקיקות. על כל פרוסה מניחים כפית מהרוטב. מקשטים בצלף גדול ומגישים.

איירון פלאט עם סלט גזרים צבעוניים ולפת

מצרכים

  • נתח איירון פלאט
  • מלח, פלפל
  • שמן זית

לסלט

  • 4 גזרים צבעוניים
  • 1 לפת
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית סילאן
  • מיץ לימון
  • 1 פלפל ירוק או אדום חריף, פרוס

אופן ההכנה

1. איירון פלאט: מתבלים את הנתח במלח ופלפל, ומורחים בשמן זית.

2. צולים כ-5 דקות. משאירים את הבשר קצת נא מבפנים. פורסים לפרוסות ומגישים.

3. הסלט: מקלפים את הגזר והלפת. קוצצים את הירקות גס ומתבלים בפטרוזיליה קצוצה, סילאן, שמן זית ומיץ לימון.

קוקטייל מונגה

מצרכים

  • 60 מ"ל ג'ין הנדריקס
  • 4 דש תמצית סלרי ביטרס דה ביטר טרוט
  • 60 מ"ל מיץ מלפפון (טוחנים מלפפון בבלנדר מוט ומסננים דרך נייר סופג כפול ומסננת)
  • 30 מ"ל מיץ ליים או לימון
  • 15 מ"ל נקטר אגבה או מי סוכר

אופן ההכנה

1. משקשקים את המרכיבים עם קרח.

2. מסננים לכוס גדולה ומלאה בקרח.

3. מקשטים במלפפון ונענע.