האש בראונס (לביבת תפוחי אדמה ובצל) עם ביצי עין וחזה אווז מעושן

מצרכים (לארבע מנות)

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
  • 1 בצל גדול, פרוס לפרוסות דקות
  • 5 כפות שמן לטיגון
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 100 גרם חזה אווז מעושן, חתוך לרצועות
  • 4 ביצים

אופן ההכנה

1. בוחרים במחבת בגודל בינוני (קוטר: 26 ס"מ) עם ידית מתכת ובעלת מכסה, שניתן גם להכניס לתנור. מניחים במחבת את חזה האווז והשמן, ומטגנים כמה דקות עד הזהבה עמוקה. מסננים ושומרים גם את השמן וגם את חזה האווז.

2. הלביבה: מגררים גס את תפוחי האדמה בעזרת מעבד מזון. מעבירים לקערה. טוחנים את הבצל במעבד המזון ב"פולסים", ומערבבים עם תפוחי האדמה. מתבלים במלח ופלפל.

3. מחממים תנור במצב גריל עליון.

4. מחממים את השמן ששמרנו מטיגון חזה האווז באותה מחבת. מעבירים את כל תערובת תפוחי האדמה למחבת ומטגנים על להבה בינונית במשך כמה דקות, כשהמחבת מכוסה. כשהלביבה מזהיבה הופכים אותה בעזרת צלחת.

5. "פותחים" 4 ביצי עין על צדה העליון, השחום, של הלביבה, ומעבירים לתנור למשך כמה דקות - לפי מידת הבישול המועדפת של הביצים.

6. מוציאים את המחבת מהתנור, מעבירים את הלביבה לצלחת הגשה גדולה, מפזרים מעל את חזה האווז הפריך ומגישים מיד.

אגסים בציפוי פריך

מצרכים (לשתי מנות)
  • 3 אגסי אנג'ו חתוכים לפלחים (אפשר גם עם אננס, תפוח, בננה)

לבלילה

  • ½ כוס קמח (80 גרם)
  • 60 גרם קמח תפוחי אדמה
  • 1 כפית אבקת אפייה (5 גרם)
  • קורט מלח
  • 1 כף שמן
  • 130 מ"ל מים

לגרסה מלוחה – רוטב תאילנדי

  • 2 כפות רוטב דגים תאילנדי
  • 1 כף מים
  • 1 כף סוכר חום דמררה
  • 1 כף מיץ ליים או לימון
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 יח' פלפל צ'ילי טרי

לגרסה מתוקה

  • כמה כפות סירופ מייפל איכותי, או אפילו רק מעט סוכר

לטיגון

  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה

1. מחממים שמן בסיר קטן לטיגון עמוק.

2. במקביל, מערבבים בקערה בינונית את הקמחים ואת אבקת האפייה. מוסיפים את השמן והמים, ומערבבים במטרפה עד לקבלת בלילה חלקה ואחידה. הבלילה אמורה להיות יחסית סמיכה, אין צורך לדלל.

3. הרוטב התאילנדי: מערבבים בקערה את כל מצרכי המטבל התאילנדי. הרוטב דליל ואמור להיות חמוץ-מתוק-מלוח וחריף מעט.

4. בודקים שהשמן חם (180 מעלות): מטגנים מעט מהבלילה, ומוודאים שהיא צפה מיד על פני השמן. טובלים את פלחי האגסים בבלילה היטב ומעבירים לשמן בקבוצות קטנות. מטגנים עד להזהבה. מוציאים לצלחת עם נייר סופג.

5. מגישים את האגסים בליווי הרוטב התאילנדי כחטיף בתחילת ארוחה או עם רוטב מייפל כקינוח.

צ'ורוס עם ריבת אגסים

מצרכים לחמש מנות

לצ'ורוס

  • 1 כוס מים
  • 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
  • 2 כפות סוכר
  • ¼ כפית מלח
  • ½ 1 כוסות קמח (200 גרם)
  • 3 ביצים
  • שמן לטיגון עמוק

לריבת אגסים
  • 4 אגסי אנג'ו אדום, חתוכים לקוביות קטנות
  • ¼ 1 כוסות סוכר (250 גרם)
  • כמה טיפות מיץ לימון
  • מיץ מתפוז

אופן ההכנה

1. הריבה: בסיר בינוני או קטן מניחים יחד את כל החומרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים לבשל עד שהאגסים מתרככים והסירופ מסמיך. מסירים מהאש ושומרים להגשה. ניתן להגיש חם או קר.

2. הצ'ורוס: בסיר בינוני מביאים לרתיחה יחד את המים, הסוכר, המלח והחמאה. מוודאים כי החמאה נמסה ומוסיפים את הקמח בבת אחת. מערבבים בכף עץ את התערובת עוד כדקה בערך על להבה בינונית, עד שהבצק מתנתק מדפנות הסיר.

3. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן או בינוני.

4. מעבירים את הבצק למיקסר בעל וו גיטרה ומפעילים לדקה או שתיים על מנת לצנן מעט את הבצק.

5. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו לבצק. ממתינים שכל ביצה תיטמע בתערובת לפני הוספת הבאה. מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר משונן.

6. מזליפים לשמן החם את הבצק. כדאי לחתוך בעזרת מספריים באורך 8-7 ס"מ בערך. מעבירים את הצ'ורוס הזהובים לנייר סופג. אם אוהבים מתוק מאוד, ניתן לגלגל בסוכר.

7. מגישים את הצ'ורוס עם ריבת האגסים לטבילה, וכוס מים קרים ליד.