סינייה בקר

מצרכים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל לבן
  • 4 שיני שום
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 1 קילו בשר טחון
  • 3 עגבניות פרוסות
  • 2 כוסות טחינה גולמית
  • 1 שן שום כתוש (אם רוצים)
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית כורכום
  • מיץ מלימון אחד
  • צרור רשאד

אופן ההכנה

1. בסיר רחב ושטוח שמים מעט שמן זית ומטגנים בצל, שום ופלפל חריף. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עד שהבשר סגור, לפחות בצד אחד.

2. מסדרים על הבשר פרוסות עגבניות בשתי וערב, עד לכיסוי מוחלט. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.

3. הטחינה: שמים במד ליטר את הטחינה הגולמית, שום כתוש וכמון, ומעט מים. מערבבים בעזרת בלנדר מוט. מתבלים במלח, פלפל וכורכום, מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לערבב בבלנדר מוט.

4. יוצקים את הטחינה על העגבניות. מכסים את הגריל ומבשלים למשך 3 דקות.

5. מקשטים בעלי רשאד ושמן זית, ומגישים.

מנה צמחונית: המבורגר סלק וסלט בורגול כרובית

מצרכים

  • 1 סלק קטן מבושל או נא ומגורר דק
  • 150 גרם אורז מבושל
  • 150 גרם עדשים כתומות
  • מעט תימין
  • 1 כפית סילאן או דבש
  • 30 גרם פירורי לחם (או פנקו)
  • בצל ירוק קצוץ
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל חומרי הקציצה ויוצרים צורת המבורגר.

2. מניחים על הגריל וצולים כ-4 דקות מכל צד.

3. מניחים על לחמניית המבורגר חצויה ומפזרים מעל "בורגול כרובית" (מתכון בהמשך).

סלט בורגול כרובית

מצרכים

  • 1 ראש כרובית מגורר על פומפיה
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס כוסברה קצוצה
  • 1 כוס בצל ירוק
  • 1 מלפפון חתוך לקוביות
  • 1 לימון סחוט
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

מערבבים את כל המרכיבים יחד ומגישים.

ערוסה

מצרכים

  • 1 פלפל ירוק חריף (לפי הטעם)
  • 1 צרור אורגנו טרי
  • 3 שיני שום
  • זרעי כמון
  • ½ קילו כתף טלה טחון
  • 1 כפית סחוג
  • 3 פיתות חצויות לרוחב
  • שמן פפריקה (מתוקה או חריפה, לפי הטעם)

אופן ההכנה

1. קוצצים את הפלפל החריף, השום, זרעי הכמון והאורגנו.

2. מערבבים בקערה עם הבשר, מתבלים במלח, פלפל וסחוג. לשים ומערבבים את הבשר עם התבלינים.

3. פורסים את הפיתות לרוחב, ממלאים את הפיתות בתערובת הקבב ומהדקים היטב.

4. מכסים בעזרת חצי הפיתה השני ומברישים מלמעלה בשמן פפריקה.

5. מניחים את הפיתות על הגריל, קודם על הצד של השמן, ולוחצים היטב. מורחים גם את הצד העליון בשמן פפריקה וצולים במשך 2 דקות מכל צד.

קוקטייל קריבי: סיילוריטו

מצרכים

  • קוביות משליש תפוח
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • 50 מ"ל רום מתובל סיילור ג'רי
  • 20 מ"ל ליקר בולס תפוז דם
  • 25 מ"ל מיץ לימון
  • 25 מ"ל מיץ אננס
  • 15 מ"ל מי סוכר
  • 50 מ"ל סודה

אופן ההכנה

1. כותשים את התפוח והג'ינג'ר בשייקר.

2. מוסיפים את הרום המתובל, ליקר תפוזי דם, מיץ לימון, מיץ אננס, מי סוכר וקרח, ומשקשקים.

3. מסננים לכוס גבוהה ומלאה בקרח.

4. מוסיפים מעט סודה ומערבבים.

5. מקשטים בתפוח וג'ינג'ר.