גיא לואל בוחן את המיתוס הגורס כי קפה גורם ללחץ דם גבוה. הוא פוגש את ד"ר גיל בן יעקב, פנימאי מהמרכז הרפואי סורקה, שמסביר כי בקפה יש מרכיבים כמו הקפאין המכווץ את העורקים, מה שמביא לעלייה זניחה בלחץ הדם סביב חצי שעה לאחר שתיית הקפה. יחד עם זאת, אצל אנשים שרגילים לשתות קפה לא תהיה עלייה בלחץ הדם בשל הסתגלות של כלי הדם. בנוסף לקפאין, מכיל הקפה גם חומרים נוגדי חמצון, הפוליפנולים, המסייעים למנוע במידת מה את היצרות כלי הדם בעקבות שקיעת כולסטרול.

לאחר מכן מבקש לואל לבדוק האם הקפה אכן מסייע להגברת הריכוז: הוא נותן לתמי ולגל לבצע משימה לפני ואחרי ששתו קפה, ובודק את רמת הביצועים שלהם בסיום התוכנית.

בהמשך הוא בודק האם הקפה הוא אכן מוצר תעשייתי, ולפיכך גם לא בריא. ציון כהן, טכנולוג ראשי של קפה קלוי בשטראוס, מספר כי תהליך הייצור של קפה שחור לסוגיו הוא טבעי ודומה מאוד לתהליך הייצור שנעשה בו שימוש לפני מאות שנים, ללא תוספת של חומרים נוספים. התהליך העיקרי הוא קלייה, כלומר חימום, שלא פוגע בכמות הגדולה של נוגדי החמצון שבקפה. גם הקפה נטול הקפאין עובר כיום תהליך טבעי לחלוטין.

האם קפה עושה קמטים? לואל פוגש את ד"ר מרינה לנדאו, מומחית ברפואת עור, שמסבירה כי מדובר במיתוס שגוי. היא מספרת שנוגדי החמצון שבקפה, הפוליפינולים, מסייעים דווקא לטיפול בתהליך ההזדקנות, לכן בתעשיית הקוסמטיקה נהוג להשתמש בקפאין במוצרים שונים לטיפוח העור – לטיפולי אנטי-אייג'ינג, לטיפול בצלוליט ואף להאטת התקרחות אצל גברים.

בהמשך בודק לואל את המיתוס הטוען שקפה פוגע בצורה משמעותית בספיגה של ויטמינים ומינרלים. הוא פוגש את ד"ר גיל בן יעקב, פנימאי מהמרכז הרפואי סורקה, שמאשר כי יש ירידה קלה בספיגת מינרלים כמו סידן סביב זמן שתיית הקפה. אבל בשקלול של היום כולו, מדובר בירידה זניחה למדי. ד"ר בן יעקב מסביר מהם ויטמינים ומינרלים ומה תפקידם בגוף.

לסיום חוזר לואל לתוצאות הניסוי הקצר שערך, וד"ר בועז רפפורט ממרפאת קשר מנתח את התוצאות. הוא מסביר שלאחר שתיית הקפה הנבדקים זיהו מספר גדול יותר של מטרות, וזמן התגובה שלהם עלה פלאים. ד"ר בן יעקב מהמרכז הרפואי סורוקה מסביר שהמרכיב הפעיל שבקפה – הקפאין – הוא זה שמעורר ומגביר את הריכוז, על ידי חיבור למערכת העצבים שלנו. ההשפעה תתחיל כחצי שעה אחרי שתיית הקפה ותימשך עד כחמש שעות לאחר מכן. אנשים שנוהגים לשתות קפה באופן קבוע – שנת הלילה שלהם לא תושפע מצריכת הקפה, אלא אם כן יצרכו יותר קפה מהרגיל.