רוסטיק – לחם עגבניות וגבינות של מקס שמעוני, מאסטר בייקרי
מצרכים
לבצק המקדים
- 150 גרם (1 כוס) קמח לחם
- 150 מ"ל מים
- 5 גרם שמרים טריים
- 500 גרם קמח לחם
- 100 גרם (2/3 כוס) קמח שיפון
- 250 מ"ל מים
- 75-50 גרם ממרח עגבניות
- 10 גרם שמרים טריים
- 25 גרם מלח (1 כף גדושה)
- 75 גרם עגבניות מיובשות חתוכות
- 80 גרם מטבעות גבינת עזים של גד
- 80 גרם גבינת פיקורינו מגוררת
1. הבצק המקדים: מערבבים את המרכיבים לקבלת בצק רך ודביק, מכסים ומניחים במקרר למשך 24-12 שעות.
2. חצי שעה לפני השימוש מוציאים מהמקרר.
3. הבצק המרכזי: לשים את הקמחים, המים וממרח העגבניות במשך 4-3 דקות במהירות איטית, עד לקבלת בצק אחיד.
4. מכסים את הקערה במגבת מטבח או ניילון נצמד וממתינים כ-30 דקות.
5. מוסיפים את הבצק המקדים לקערת המיקסר. מוסיפים גם את השמרים ולשים במהירות בינונית כדקה. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-6-4 דקות.
6. מורידים למהירות איטית ומוסיפים עגבניות מיובשות, לשים חצי דקה עד דקה, עד להטמעה בתערובת.
7. מכסים את הקערה במגבת או ניילון נצמד ומתפיחים במשך כשעה.
8. מחלקים ל-3 חלקים שווים, לשים ידנית כ-20 דקות ויוצרים 3 כדורים.
9. מקמחים את הכדור ובעזרת מוט לוחצים במרכזו שתי לחיצות כמעט עד למטה בצורת X.
10. מניחים 4-3 מטבעות גבינת עזים ואת גבינת הפיקוריני באזור הצטלבות ה-X.
11. מתפיחים כשעה עד שעה וחצי.
12. אופים על אבן שמוט בחום של 250 מעלות כ-30 דקות.
13. מוציאים מהתנור ומברישים בשמן זית. מגישים לצד חמאה.
לחם בצל ירוק, קשקבל ואגוזי מלך
- כמות: 2 כיכרות לחם באינגליש קייק
מצרכים
לבצק המקדים
- 210 גרם (כוס וחצי) קמח לחם
- 210 מ"ל מים
- 10 גרם שמרים טריים
- 25 גרם שמרים טריים
- 60 גרם (1/4 כוס) חלב קר
- 280 גרם (2 כוסות) קמח לחם
- 140 גרם (1 כוס) קמח מלא
- 3 ביצים קרות
- 200 גרם חמאה למריחה
- 2 כפות (20 גרם) מלח
- 100 גרם גבינת קשקבל חתוכה לקוביות
- 100 גרם גבינת פטה כבשים חתוכה לקוביות
- 100 גרם זיתי קלמטה מגולענים
- 60 גרם אגוזי מלך קצוצים
- צרור עלי פטרוזיליה קצוצה
- 3 בצלים ירוקים קצוצים
לציפוי
- שמן זית
- 50 גרם גבינת פקורינו מגוררת
1. הבצק המקדים: בקערת מיקסר שמים שמרים וממיסים במים קרים, מוסיפים קמח ולשים לבצק אחיד.
2. מכסים בניילון נצמד ומניחים מחוץ למקרר ל-12 שעות.
3. הבצק המרכזי: מפוררים את השמרים בקמח לחם וקמח מלא, מוסיפים את הסוכר, הביצים, החלב, המלח, החמאה והבצק הראשוני. לשים במהירות איטית עד בינונית כ-8 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.
4. מוסיפים את התוספות ומערבבים כ-2 דקות נוספות.
5. מכסים במגבת מטבח ומתפיחים כשעה.
6. מחלצים את הבצק למשטח עבודה, חוצים אותו ל-2, יוצרים מכל חלק כיכר ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים כשעה נוספת.
7. מחממים תנור ל-170 מעלות. מברישים את הכיכרות בשמן זית, מפזרים פירורי גבינת פקורינו ואופים כ-35 דקות, עד להזהבה קלה.
8. אפשר להבריש בשמן זית גם לאחר האפייה.
גיוון:
- ניתן להחליף את האגוזים בסוגי אגוזים שונים: צנוברים, פקאן וכן הלאה.
- ניתן להחליף את הגבינות בגבינות שונות כגון: פרמזן, בולגרית וכן הלאה.
לחם פירות יבשים עם קמח שיפון – לחם דקור
- כמות: 2 כיכרות לחם
מצרכים
לבצק המקדים
- 150 גרם (1 כוס) קמח לחם
- 150 מ"ל מים
- 5 גרם שמרים טריים
- 550 גרם (4 כוסות) קמח לחם
- 120 גרם (1 כוס) קמח שיפון
- 60 גרם (1/2 כוס) קמח מלא
- 450 מ"ל מים
- 25 גרם שמרים טריים
- 30 גרם (2.5 כפות) סוכר דמררה
- 15 גרם (2 כפיות) מלח
- 50 גרם חמאה
- 50 גרם צימוקים
- 75 גרם שזיפים מגולענים
- 100 גרם משמשים יבשים חתוכים לקוביות
- 50 גרם פיסטוק
- 50 גרם אגוזי לוז קלויים
1. הבצק המקדים: מערבבים את המרכיבים יחד ומניחים את התערובת מכוסה במקרר למשך 24-12 שעות.
2. חצי שעה לפני השימוש מוציאים מהמקרר.
3. הבצק המרכזי: שמים את הקמחים בקערת מיקסר ומפוררים פנימה את השמרים. מוסיפים את שאר חומרי הבצק וכן את הבצק המקדים, ולשים 10 דקות במהירות איטית.
4. מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד 8 דקות.
5. מוציאים 600 גרם בצק מהמיקסר ומכניסים למקרר בקערה מכוסה (ישמש בהמשך לקישוט).
6. מכניסים לקערת המיקסר את התוספות ולשים עוד 2 דקות עד שהתוספות נבלעות בבצק.
7. מכסים את קערת הבצק במגבת מטבח ומתפיחים במשך כשעה.
8. מעבירים למשטח עבודה, חוצים את הבצק ל-2, יוצרים שני כדורים ומניחים למנוחה.
9. לקישוט: מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעובי של 3 מ"מ.
10. קורצים שני עיגולים בקוטר 18 ס"מ ועוטפים כל אחת מהכיכרות.
11. קורצים עיגולים עם מקד בקוטר 4 ס"מ.
12. מניחים אחד בחפיפה לשני ויוצרים עיגול. מחברים ללחם העטוף.
13. מתפיחים שעה וחצי. אופים ב-220 מעלות במשך כ-35 דקות על אבן שמוט או בתבנית עגולה.