לוקוס אפוי בעשבי תיבול מוגש על תבשיל כרישה ורוטב זעפרן קלאסי

  • 2 סועדים

מרכיבים

ללוקוס

  • 2 נתחים של פילה לוקוס במשקל 200 גרם כל אחד
  • תרסיס שמן זית של פאם
  • ½ כפית קורנית קצוצה דק
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1 כפית עירית קצוצה
  • 3 כפות ערק או יין לבן

לתבשיל הכרישה

  • 2 כוסות מים
  • 2 גבעולי כרישה קצוצים דק
  • 60 גרם חמאה
  • 1 ראש בצל סגול קצוץ דק
  • 1 שן שום קצוצה
  • 2 כפות בצל ירוק קצוץ
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב הזעפרן

  • 60 גרם חמאה
  • 1 כף קמח
  • 2 כוסות ציר דגים או מים
  • 10 חוטי זעפרן
  • 1 כוכב אניס
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

1. תבשיל הכרישה: ממלאים סיר מים ומרתיחים. אל המים הרותחים מוסיפים כרישה קצוצה ומבשלים למשך כ-10 דקות או עד לריכוך. מסננים את הכרישה במסננת דקה ומניחים בצד.

2. מחממים ווק על אש גבוהה ומוסיפים חמאה. מוסיפים בצל סגול ושום, ומטגנים עד לקבלת צבע שקוף. מוסיפים את הכרישה המבושלת, בצל ירוק ועירית קצוצה, מערבבים. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד.

3. רוטב הזעפרן: מחממים על להבה בינונית מחבת עם תחתית עבה ומוסיפים למחבת חמאה.

4. לאחר שהחמאה נמסה, מוסיפים קמח ומערבבים עד לאיחוד.

5. מוסיפים למחבת ציר דגים או מים ומערבבים. מוסיפים זעפרן ומבשלים עד לרתיחה ולעיבוי הרוטב למידה הרצויה. מוסיפים כוכב אניס. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

6. פילה הלוקוס: מתבלים פילה לוקוס במלח, פלפל, קורנית, שום, עירית ויין לבן, ומניחים במחבת חסינת אש (שמתאימה לתנור אפייה).

7. מרססים בתרסיס שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 190 מעלות למשך 8 דקות.

8. הרכבת המנה: מסדרים במרכז הצלחת תבשיל כרישה, ומעליו את נתח הלוקוס שיצא מהתנור. יוצקים מלמעלה רוטב זעפרן ומגישים מיד.

קרפצ'ו חם בסגנון בולגוגי קוראני בתוספת סלט פלפלים קלויים

  • 2 סועדים

מרכיבים
  • 120 גרם פילה בקר
  • 1 כפית שומשום קלוי לקישוט

מרינדה לסלט פלפלים

  • 1 פלפל קלוי על אש גלויה, קלוף וחתוך לרצועות
  • 1 כף סויה
  • ½ שן שום פרוסה דק
  • 2 גבעולי בצל ירוק חתוכים אלכסוני
  • ½ כפית שמן שומשום
  • 1 כפית סילאן
  • פלפל שחור גרוס

למרינדה בולגוגי

  • 2 כפות סויה
  • 1 כף סילאן
  • ½ שן שום קצוצה
  • ½ כפית שמן שומשום

אופן ההכנה

1. סלט פלפלים: מכניסים את מצרכי הסלט לקערת ערבוב ומערבבים היטב. מניחים בצד.

2. הבולגוגי: עוטפים את פילה הבקר ומקפיאים למשך 20 דקות (כך הפריסה תהיה קלה יותר ומדויקת).

3. פורסים את פילה הבקר לפרוסות דקות ומסדרים על צלחת ההגשה.

4. בקערה מניחים סויה, סילאן, שום קצוץ ושמן שומשום, ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.

5. יוצקים את הרוטב על פרוסות פילה הבקר הדקיקות וממתינים כ-5 דקות לספיגת הטעמים.

6. כמה שניות לפני ההגשה, צורבים את הבשר בעזרת ברנר, מפזרים שומשום לקישוט.

7. מגישים לצד הסלט.

כתף טלה משובצת שום ורוזמרין מוגשת לצד ירקות בתנור

  • 6 סועדים

מרכיבים

לטלה

  • 1 כתף טלה בשלמותה במשקל של 2 ק"ג בערך
  • 8 שיני שום שלמות קלופות
  • ½ כוס שמן זית
  • 4 ענפי רוזמרין
  • 1 כפית צ'ילי יבש גרוס
  • 2 כפיות מלח ים גס

לירקות (ניתן לגוון לפי הטעם)

  • 1 גזר קלוף וחתוך לפרוסות עבות בעובי של 1 ס"מ
  • 1 קולורבי קלוף וחתוך למשולשים בעובי של ½ ס"מ
  • 1 ראש שומר קלוף וחתוך לשמיניות
  • 1 בצל קלוף וחתוך לשמיניות
  • 1 כרישה שטופה וחתוכה לטבעות בעובי של 2 ס"מ
  • 6 צנוניות פרוסות לחצאים
  • מלח גס ופלפל גרוס
  • 5 כפות שמן זית

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.

2. נועצים סכין קטנה בבשר ומחדירים את שיני השום לחורים שיצרנו.

3. מתבלים את נתח הבשר במלח גס, פלפל גרוס, רוזמרין ושמן זית.

4. מכניסים את נתח הטלה לתנור למשך כשעה וחצי.

5. כיצד נדע אם הבשר מוכן? נועצים מזלג במרכז הנתח, מוציאים ומיד מניחים על השפתיים. חום הנתח מבפנים צריך לעמוד על 90 מעלות.

6. אם רוצים לשמור לארוחה שתתחיל רק בעוד שעתיים, עוטפים את הנתח בנייר אפייה ואז ברדיד אלומיניום, ומכניסים חזרה לתנור כאשר הוא בטמפרטורה של 150 מעלות, עד לארוחת הערב.

7. הירקות: מתבלים את הירקות במלח, פלפל גרוס ושמן זית ומניחים על מגש אפייה. אופים כ-20 דקות, עד לריכוך קל.

8. הגשה: מניחים את כתף הטלה על גבי הירקות הצלויים ומגישים.