קרה טלה בקראסט עשבי תיבול מוגש עם סלט חם של ירקות בגריל

  • 2 סועדים

מרכיבים

לטלה

  • 1 שדרת טלה (כ-6 עצמות)
  • 1 כפית קורנית קצוצה
  • 1 שן שום קצוצה דק
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח אטלנטי ופלפל גרוס

לקראסט (ציפוי פריך) עשבי התיבול

  • ½ כוס פירורי חלה
  • 2 כפות פטרוזילה קצוצה
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • 4 כפות שמן זית

לסלט הירקות בגריל

  • ½ פלפל אדום חתוך לקוביות גדולות
  • ½ פלפל צהוב חתוך לקוביות
  • ½ בצל סגול קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 קלח תירס מבושל כ-30 דקות במים
  • 2 כפות כוסברה קצוצה גס
  • 1 כפית סומק טחון טרי
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 5 זיתי טאסוס מגולענים
  • מיץ לימון מחצי לימון

אופן ההכנה

1. סלט ירקות בגריל: מחממים מחבת פסים לטמפרטורה גבוהה וצולים את הירקות: פלפלים, בצל ותירס. כשהירקות משחימים קלות, מסירים מהאש.

2. פורסים את קלח התירס (מלמעלה למטה) כדי להוציא את גרגירי התירס מהליבה – להקפיד להשאיר אותם כחתיכה אחת.

3. מעבירים את כל הירקות לקערת ערבוב, מוסיפים זיתי טאסוס ומתבלים במלח, פלפל, כוסברה קצוצה גס, סומק ולבסוף מיץ לימון טרי.

4. קראסט הבשר: מערבבים בקערה שמן זית, שום קצוץ, קורנית, שמן זית, מלח ופלפל. יוצקים את המרינדה על הבשר ומעסים בעזרת הידיים.

5. מחממים מחבת פסים כבדה וצורבים את הטלה כ-2 דקות מכול צד, או עד שהבשר מזהיב. מניחים במגש אפייה.

6. בקערה רחבה מניחים את פירורי החלה, הפטרוזיליה, הכוסברה, העירית ושמן הזית, ומערבבים היטב. מדביקים את תערובת עשבי התיבול והלחם על שדרת הטלה ומהדקים בעזרת הידיים.

7. מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות ומכניסים את הטלה ל-4 דקות צלייה.

8. מורידים את החום ל-165 מעלות וצולים 6 דקות נוספות.

9. מגישים את הטלה לצד סלט הירקות הצלוי.

סלט ירוק פריך עם אגסים מקורמלים בסויה וסילאן

  • 4 סועדים

מרכיבים

לאגסים המקורמלים

  • 2 אגסים
  • 2 כפות סילאן
  • ½1 כפות סויה
  • פלפל שחור גרוס

לרוטב

  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות סויה ימאסה
  • ½1 כפות סילאן
  • ½ כפית שמן שומשום

לסלט

  • 1 ראש חסה ערבית שטופה וקרועה ללא הליבה
  • 1 ראש חסה מסוג לולה רוסה (אדומה ומסולסלת) שטופה
  • 1 חבילה גרגיר הנחלים

אופן ההכנה

1. האגסים: מקלפים את האגסים, מסירים את הליבה וחותכים לשישיות.

2. בקערה מניחים סילאן, סויה ופלפל שחור גרוס, ומערבבים עד לאחידות. מוסיפים לקערה את האגסים ומערבבים היטב.

3. מניחים את האגסים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, אופים בחום של 220 מעלות עד לקרמול האגסים.

4. הסלט: מניחים את כל העלים הירוקים בקערה רחבה.

5. בקערה אחרת מערבבים את כל מצרכי הרוטב.

6. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים בעדינות ומניחים בצלחת הגשה.

7. מניחים את האגסים על הסלט הירוק ומגישים.

פסיפס טונה אדומה ואינטיאס ים תיכוני לצד ביצת שליו

  • 4 סועדים

מרכיבים
  • 250 גרם טונה אדומה
  • 250 גרם אינטיאס נקי מעור ושומן
  • 1 כף כמון
  • 1 כפית פלפל שחור
  • מלח לפי הטעם
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • תרסיס שמן זית של פאם
  • 4 ביצי שליו

אופן ההכנה

1. מחממים מחבת לחום גבוה.

2. מרססים את נתחי הדגים בתרסיס שמן זית וצורבים במחבת כ-30 שניות מכל צד. מוציאים את הדגים מהמחבת ומניחים בצד.

3. מערבבים את כל התבלינים יחד בכלי שטוח ומצפים את הדגים הצרובים בתבלינים. מניחים בצד.

4. פורסים את הדגים לפרוסות דקיקות של ½2 מ"מ. מסדרים בצלחת ההגשה בצורה שתיראה כמו מוזאיקה.

5. באותה המחבת מטגנים ביצי שליו ומניחים על גבי המנה. מגישים מיד.