קיש ירוקים בליווי רויאל מלוח

  • 2 תבניות בקוטר 20 ס”מ

מרכיבים

לבצק הקיש

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1/4 כוס מים (60 מ"ל)
  • ½ כפית מיץ לימון טרי
  • ¼2 כוסות קמח (320 גרם)
  • 1/3 כפית מלח
  • 1/3 כפית פלפל לבן
  • 1/3 כפית פפריקה מתוקה

לרויאל מלוח

  • 6 ביצים בגודל L
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (38 או 15 אחוז שומן)
  • 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת (או גבינה קשה אחרת)
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט פפריקה מתוקה
  • מעט מלח
  • קורט פלפל שחור

לירקות הירוקים

  • 4 ראשי ברוקולי
  • 5 פלפלים ירוק
  • 1 פלפל ירוק חריף ללא גרעינים
  • 5 גבעולי בצל ירוק

אופן ההכנה

1. הירקות: מבשלים את הברוקולי במשך כ-10 דקות במים רותחים. מפסיקים את הבישול במי קרח.

2. קולים את הפלפלים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-15 דקות.

3. לאחר קלייתם, מניחים את הפלפלים בשקית על מנת שמעט "יזיעו". קולפים את הפלפלים.

4. פורסים לאורכו את הפלפל החריף, מוציאים את הגרעינים וקוצצים דק מאד.

5. קוצצים את גבעולי הבצל גס ומניחים בצד.

6. שומרים את הירקות עד לשיבוצם בתוך הפאי.

7. הבצק: במערבל עם וו גיטרה מערבבים חמאה רכה במשך דקה במהירות נמוכה.

8. מוסיפים מים ומיץ לימון ומערבלים דקה נוספת במהירות נמוכה.

9. מנפים את הקמח ומוסיפים מלח, פלפל ופפריקה, ומערבבים.

10. מוסיפים את הקמח והתבלינים למערבל ומערבלים במהירות נמוכה, עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.

11. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לקירור של שעתיים במקרר.

12. בשלב זה ניתן להקפיא את הבצק (עד חודש).

13. הרויאל: מערבבים את כל המרכיבים יחד עד שנוצרת בלילה חלקה. טועמים, מתבלים ומשלימים טעמים.

14. הרכבת הקיש: מחלקים את הבצק המקורר ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל מחצית לעיגול בעובי 3 מ"מ ובקוטר 25 ס"מ.

15. מניחים את הבצק בתבנית כך שיכסה גם את דפנות התבנית, מצמידים בעזרת האצבעות וחותכים שאריות בצק מיותרות.

16. מסדרים את הירקות הירוקים על גבי הבצק ויוצקים מחצית מהבלילה לכל תבנית.

17. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-25 דקות, עד שהקיש אפוי וחלקו העליון זהוב.

18. אם הקיש אפוי בחלקו העליון אך עדיין לא מוכן, מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים כ-10 דקות נוספות, עד להשלמת האפייה.

מיני חטיפי גבינה פיקנטיים וממכרים

  • כ-65 חטיפונים

מרכיבים

  • 225 גרם חמאה רכה
  • 150 גרם גבינה לבנה 9% מסוננת
  • ½1 כוסות קמח מנופה
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פלפל לבן

לציפוי

  • 1 ביצה טרופה

תוספות לפי הטעם

  • זיתים מגולענים, גבינת פרמזן מגוררת, פלפלים קלויים, מיקס תבלינים.

אופן ההכנה

1. במערבל עם וו גיטרה מערבבים חמאה רכה וגבינה לבנה מסוננת.

2. מנפים את הקמח, מוסיפים לו מלח, פפריקה ופלפל לבן. מוסיפים למערבל תוך שהוא פועל במהירות נמוכה וממשיכים לערבל עד שנוצר בצק חלק.

3. משטחים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של שעתיים לפחות במקרר (בשלב זה ניתן להקפיא את הבצק).

4. לאחר שהבצק מתייצב, מרדדים אותו על משטח מקומח לעלה בעובי של 2.5 ס"מ.

5. בעזרת מיקד משונן או חלק בקוטר 4 ס"מ, קורצים עיגולים מהבצק.

6. מניחים את עיגולי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים כל עיגול בביצה טרופה ומקשטים על פי הטעם.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 25-20 דקות, עד שהבצק מזהיב אך עדיין עסיסי.

8. מגישים את החטיפים כשהם חמימים.

לחמוני גבינת פרמזן ופפריקה מתוקה

  • כ-13 לחמונים

מרכיבים

  • ½ קוביית שמרים טריים (25 גרם)
  • 550 מ"ל מים
  • 1 ק"ג קמח מחוזק גלוטן
  • 100 מ"ל חלב
  • 1 ביצה
  • 2 כפות סוכר
  • 30 גרם חמאה
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
  • 1 כף צ'יפוטלה (אופציה)
  • 15 גרם מלח

אופן ההכנה

1. מערבבים מים עם שמרים טריים, מוסיפים קמח.

2. בקערה נפרדת מערבבים חלב, ביצה, מלח וסוכר. מאחדים את המסות ולשים במשך כ-4 דקות.

3. מוסיפים חמאה ולשים עוד כ-8 דקות.

4. לקראת סוף הלישה מוסיפים את גבינת הפרמזן המגורדת בהדרגה, עד שהיא נספגת בבצק.

5. שוקלים מהבצק יחידות של 150 גרם ויוצרים מכל יחידה גליל ארוך. מקפלים כל גליל ל-3.

6. מתפיחים את הבצק בסביבה חמימה עד להכפלת נפחו.

7. מורחים על כל יחידה מעט מים ומעל מפזרים גבינת פרמזן מגורדת.

8. אופים כ-25 דקות ב-180 מעלות עד לקבלת צבע זהוב ויפה.

מתכון שנטי – ריבועי גבינה צהובה

מרכיבים

  • 200 גרם חמאה
  • ½2 כוסות קמח מנופה (350 גרם)
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה (1 גביע)
  • 2 חלמונים
  • 150 גרם גבינה צהובה מגורדת דק

למריחה

  • ביצה טרופה

לקישוט

  • קצח, שומשום, שיבולת שועל, זיתים מגולענים, תערובת תבלינים או פסטו

אופן ההכנה

1. במיקסר עם וו לישה מעבדים חמאה, קמח, אבקת אפייה, שמנת חמוצה, גבינה צהובה וחלמונים עד לקבלת תערובת אחידה.

2. מניחים את הבצק למנוחה של כשעה במקרר.

3. מרדדים על גבי משטח מקומח את הבצק לעלה בעובי ½ ס"מ.

4. בעזרת סכין חותכים ריבועים של 4X4 ס"מ.

5. מניחים את הריבועים על מגש מרופד בנייר אפייה.

6. מורחים כל ריבוע בביצה טרופה ומקשטים עם הטופינג שאוהבים.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-20 דקות, עד להזהבה.