ארטיק פיסטוק בציפוי שוקולד לבן

  • כ-16 ארטיקים

מרכיבים

לקרם

  • 125 גרם שוקולד לבן
  • 50 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות סוכר
  • 240 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 כף מחית פיסטוק
  • 2 כפות פיסטוקים טחונים דק מאד
  • 5 גרם ג'לטין
  • 30 מ"ל מים

לציפוי

  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 40 מ"ל שמן (סויה או קנולה)
  • 2 כפות פיסטוקים טחונים
  • דובדבני אמרנה (לקישוט, אם רוצים)

אופן ההכנה

1. ממסים את אבקת הג'לטין במים ומשהים כ-10 דקות במקרר עד שהג'לטין סופג את המים.

2. מרתיחים 50 גרם שמנת מתוקה, יוצקים על גבי השוקולד הלבן, מערבבים עד לקבלת גנאש חלק.

3. בקערה נפרדת מערבבים חלמונים וסוכר.

4. מוסיפים את מסת החלמון-סוכר לגנאש ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.

5. מוסיפים פנימה את מחית הפיסטוק ומערבבים היטב.

6. ממסים את הג'לטין במיקרו כ-10 שניות ומוסיפים לגנאש. מערבבים היטב.

7. מוסיפים פנימה פיסטוקים טחונים ומערבבים לקרם אחיד.

8. מקציפים קלות את השמנת, עד לקבלת מרקם של יוגורט, מאחדים עם הקרם בתנועות קיפול עדינות.

9. מסדרים מקלוני ארטיק בתבנית סיליקון ועליהם יוצקים את הקרם.

10. מוודאים שהקרם מתפזר באופן שווה בשקעי הסיליקון.

11. מעבירים להקפאה של מינימום 3 שעות.

12. ציפוי המנה: ממסים מעל בן-מארי שוקולד לבן ושמן עד לקבלת מסה חלקה.

13. מעבדים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מסה חלקה.

14. מוסיפים פיסטוקים טחונים ומערבבים.

15. מקררים מעט את הציפוי, טובלים כל ארטיק בציפוי ומשאירים כ-10 דקות להתייצבות.

16. מגישים את הארטיק. ניתן לקשט בחצי דובדבן.

בחושה פיצוחים ושוקולד בציפוי שוקולד מריר קריספי

  • מלבניות סיליקון אישיות

מרכיבים

  • 2 כפות אגוזי מלך
  • 2 כפות אגוזי לוז
  • 2 כפות קשיו
  • 1/4 כוס חלב (65 מ"ל)
  • 50 גרם שוקולד מריר 70 אחוז מוצקי קקאו
  • 80 גרם חמאה רכה
  • 60 גרם מרציפן
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפות דבש
  • 2 ביצים
  • ½ כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 2 כפות גדושות קקאו כהה
  • קורט מלח

לציפוי השוקולד

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 4 כפיות שמן סויה
  • 1 כף מיקס גרעינים

אופן ההכנה

1. קולים את כל סוגי האגוזים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 10 דקות.

2. מצננים היטב וקוצצים גס.

3. מכינים גנאש: מרתיחים חלב ויוצקים אותו מעל השוקולד המריר. מערבבים עד שמתקבל קרם חלק. מצננים בטמפרטורת החדר.

4. במערבל עם וו גיטרה מערבלים חמאה (בטמפרטורת החדר) ומרציפן. מוסיפים סוכר ודבש וממשיכים לערבל.

5. טורפים את הביצים ומוסיפים אותן בהדרגה למערבל עד שהן נספגות בתערובת.

6. מנפים יחד קמח, אבקת אפייה וקקאו, מוסיפים מלח ומעבירים למערבל כשהוא עובד במהירות נמוכה.

7. מוסיפים את האגוזים הקלויים ואת הגנאש שהתקרר מעט, מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

8. משמנים ומקמחים את התבניות.

9. יוצקים את התערובת לתבניות האפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 30-25 דקות, עד שהעוגות מקבלות קרום עליון יציב.

10. מצננים במשך 10 דקות בטמפרטורת החדר. מחלצים את העוגות מהתבניות.

11. הציפוי: בקערה מעל בן-מארי ממסים שוקולד ושמן. מצפים כל עוגה בציפוי השוקולד, מעטרים במיקס הגרעינים ומגישים.

טארט מיקס פיצוחים עם קרמל מלוח

  • 2 תבניות פאי מלבניות 10X6 ס"מ

מרכיבים

לקלתית

  • 100 גרם חמאה רכה
  • ½ כוס אבקת סוכר (60 גרם)
  • 2 כפות שקדים טחונים
  • ½ כפית תמצית וניל
  • ½ כפית גרידת לימון
  • 1 ביצה
  • 170 גרם קמח
  • קורט מלח

למלית

  • 80 גרם שקדים
  • 80 גרם אגוזי קשיו
  • 80 גרם פיסטוקים
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 1/3 כוס דבש (100 גרם)
  • 100 גרם חמאה
  • ½1 כפית גרידת לימון
  • כפית מלח ים

אופן ההכנה

1. הבצק: במערבל עם וו גיטרה מערבבים קלות חמאה רכה עם אבקת סוכר ושקדים טחונים.

2. מוסיפים תמצית וניל, גרידת לימון וביצה.

3. מנפים קמח, מוסיפים לו קורט מלח ומוסיפים למערבל.

4. מערבלים במהירות נמוכה רק עד ליצירת בצק אחיד. יש להימנע מלישת יתר.

5. מוציאים את הבצק מהמערבל, משטחים ועוטפים בניילון נצמד ומעבירים לשעתיים לפחות במקרר, עד לשימוש.

6. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים כל אחד מהם לעלה בצק בעובי 3 מ"מ, הגדול במעט מהיקף התבנית המיועדת (כולל שולי התבנית). מעבירים כל עלה בצק לתבנית ומצמידים את השוליים לדפנות.

7. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג ומעבירים למקרר למנוחה של שעה.

8. אופים את הקלתית "אפייה עיוורת" בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, במשך כ-12 דקות, עד להזהבה.

9. המלית: קולים את הפיצוחים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 10 דקות.

10. מצננים וקוצצים גס.

11. במחבת על אש בינונית ממסים סוכר ודבש עד שנוצר קרמל. מוסיפים חמאה ומערבבים יחד עד שמתקבל טופי אחיד. מוסיפים כפית שטוחה של מלח ים.

12. מוסיפים את הפיצוחים וגרידת הלימון ומסירים מהאש.

13. יוצקים את המלית לקלתיות ומחזירים לאפייה בתנור שחומם ל-150 מעלות במשך כ-12 דקות.

14. לפני ההגשה, ניתן לקשט באבקת סוכר או למרוח מעט נפאז' לברק.

מתכון שנטיי – עוגיות פיצוחים בצ'יק

מרכיבים

  • 150 גרם זרעי חמנייה
  • 110 גרם שקדים מולבנים פרוסים
  • 140 גרם גרעיני דלעת
  • 80 גרם זרעי שומשום
  • 80 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס קלויים
  • 2 כפות חמוציות ללא סוכר
  • 3 חלבונים
  • 50 גרם סוכר

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה או בקערה ומערבבים בעזרת כף עץ, עד שכל החומרים מעורבבים בצורה אחידה.

3. משטחים בתחתית של רינג קוטר 6 ס"מ, כך שכל העוגיות יהיו בגודל אחיד ושווה.

4. ניתן לסדרן במרחק של סנטימטר אחת מהשנייה (הן שומרות על צורתן).

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-10 דקות.