גיא גיאור פוגש את הדס רק צימרמן, דיאטנית קלינית וספורט ברשת מכוני cloud 9, המייעצת לו כיצד לקרוא את רשימת הרכיבים כשאנחנו באים לבחור לחם, למשל, ומה כדאי לבדוק בטבלת הערכים התזונתיים של מוצר (רמז: דווקא לא קלוריות, אלא כמות השומן והנתרן). היא מספקת שלושה כללים וטיפים לתזונה בריאה יותר.

נאוה בראל, מומחית לכושר ותזונה, מספרת על טרנד הריצה, על יתרונות הריצה, על חשיבות הטכניקה וסגנון הריצה, ומספקת טיפים לאימונים מדורגים למי שרוצה להתחיל לרוץ.

ד"ר מוטי לוי, רופא ראשי, כללית רפואה משלימה, מספר על כאבים כרוניים – כיצד מאבחנים כאב כרוני, סוגי כאבים (כאבי גב, מפרקים, ראש) והסיבות להם, על תרופות משככות כאבים ותופעות הלוואי שלהן. הרפואה המשלימה מסוגלת להתמודד עם כאבים בהצלחה – בעיקר באמצעות הרפואה הסינית, טווינא, שיאצו, רפלקסולוגיה, כירופרקטיקה וביו-פידבק.

גיאור פוגש את השף אבי ביטון, ויחד הם מכינים קבב דגים עם טחינה ובצלצלים מקורמלים. חלי ממן, מייסדת רשת לקבוצות תמיכה להרזיה, מספרת על היתרונות הבריאותיים השונים שבשמן קנולה, דגי ים, ירקות בחמישה צבעים, סילאן וסיבים תזונתיים.

לסיום פוגש גיאור ד"ר אולגה קוטליאר, המספרת על טיפולי בוטוקס להעלמת קמטי הבעה ועל ההבדל בטיפול לגברים ולנשים.

קבב דגים טחינה לבנה ובצלים מקורמלים

מרכיבים

לקבב דג

  • 1/2 ק"ג פילה מוסר ים או לוקוס נקי וטחון
  • 1 בצל סגול קצוץ דק
  • 1 צרור כוסברה קצוצה
  • 1 צ'ילי טרי פרוס דק מאוד
  • מלח
  • פלפל
  • 1 כף אבקת בנפייבר
  • מעט שמן זית

לבצלצלים המקורמלים

  • 250 גרם בצלצלי שאלוט
  • 4 כפות סילאן
  • שמן קנולה לטיגון
  • 1 כפית חמאה
  • טחינה

אופן ההכנה

1. לבצלצלים המקורמלים: מלהיטים מחבת עם מעט שמן, ומזהיבים את בצלצלי השאלוט בשלמותם. מוסיפים מעט מים או מיץ תפוזים.

2. מתבלים את הבצלצלים במלח, פלפל וסילאן, ומבשלים כשתי דקות עד להתקרמלות. אפשר להוסיף כפית חמאה לרוטב.

3. לקבב דגים: בקערה מערבבים היטב את כל מרכיבי הקבב.

4. יוצרים קציצות במשקל של 70 גרם לקציצה, ושומרים בקירור.

5. צולים את הקציצות על מחבת פסים עם מעט מאוד שמן כשתי דקות מכל צד.

6. מניחים את הבצלצלים, עליהם את קציצות הדג ומזליפים מעט טחינה מלמעלה.