גיא גיאור פוגש את ד"ר מוטי לוי, רופא ראשי – כללית רפואה משלימה, והם משוחחים על תזונת ילדים כיום. ד"ר לוי נותן כללים לתזונה נכונה ובריאה לילדים, מספר על הקשר בין שינה ותנועה לבריאותם, ומספר על יתרונות הטיפול ההומיאופתי לטיפול בילדים ולחיזוק המערכת החיסונית, וכן על הטיפול במגע – טווינא.

85 אחוז מהאוכלוסיה סובלים מכאבי גב, ופעילות גופנית היא הפתרון האופטימלי לבעיה זו. גיא פוגש את נאוה בראל, מומחית לכושר ותזונה, המדברת על אורח החיים המודרני והישיבה הממושכת וכיצד הם משפיעים על בריאות הגב שלנו. בראל מציעה מגוון של תרגילים לחיזוק שרירי הגב למניעת כאבי גב.

מתברר כי מחלות חניכיים יכולות אפילו לסכן את חיינו. גיא גיאור פוגש את ד"ר אלינור בן יעקוב, רופאת שיניים, המספרת על בריאות הפה ומחלות חניכיים – על הגורמים לדלקת חניכיים, הסימנים לזיהוי הדלקת, הסכנות הכרוכות בה והטיפול.

השף אבי ביטון מכין קציצות פרגית עם עגבניות וחצילים קלויים. חלי ממן, מייסדת רשת לקבוצות תמיכה להרזיה, מספרת על היתרונות הבריאותיים השונים שבשום, שמן קנולה, סיבים תזונתיים ועגבניות מבושלות.

לסיום, פוגש גיאור את ד"ר קוטליאר אולגה, המספרת על טיפול מזותרפיה להחדרת לחות וויטמינים לשכבות הבינונית של העור (דרמיס) באמצעות הזרקות, ואבחון במצלמת תלת ממד להתאמת הטיפול האישי לכל אחד.

קציצות פרגית, חצילים שרופים ועגבניות מנומרות

מרכיבים

לקציצות

  • 1/2 ק"ג בשר פרגית טחון
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • צרור כוסברה טרייה
  • 2 שיני שום מעוכות
  • 2 כפות אבקת בנפייבר
  • מלח
  • פלפל
  • שמן קנולה לטיגון

לרוטב

  • 2 חצילים קלויים ומקולפים עם הגבעול
  • 1/2 ק"ג עגבניות שרי מנומרות
  • 5 שיני שום
  • מלח
  • פלפל
  • 1 כף סילאן
  • צרור תימין קצוץ
  • 5 כפות שמן זית

אופן ההכנה

מערבבים את כל חומרי הקציצות.

יוצרים כדורים מהתערובת ומטגנים במחבת טפלון במעט שמן קנולה כשתי דקות מכל צד, ומניחים בצד.

במחבת נוספת יוצקים שמן זית ואת מרכיבי הרוטב, פרט לחציל. מוסיפים את הקציצות ומבשלים שלוש דקות נוספות. מגישים על החציל הקלוי.