חמין עם קיגלעך

6 מנות

מרכיבים

  • 1 ק"ג שריר בקר, חתוך לקוביות גדולות
  • 3 עצמות מח מרגל בקר
  • 6 שוקי עוף
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות
  • 3 גזרים
  • גבעולי סלרי
  • 6-7 בצלים קטנים או בצלי שאלוט
  • 2 ראשי שום חצויים לרוחבם
  • 6 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לחצי
  • 200 גרם חיטה מושרית במים למשך הלילה
  • 200 גרם שעועית לבנה מושרית במים למשך הלילה
  • 6 ביצים שלמות
  • 4-5 שזיפים מיובשים
  • מלח, פלפל שחור גרוס עבה
  • 2 כפות דבש
  • 1 כף סילאן
  • 1/2 כוס שמן לטיגון

אופן ההכנה

1. מכינים קיגלעך: במחבת רחבה מטגנים את הבצל בשמן עד שקיפות והזהבה קלה בלבד. מעבירים את הבצל עם השמן לקערה גדולה ומוסיפים את הקמח בהדרגה ואחר כך את הביצים, ומתבלים במלח ובהרבה פלפל שחור. טועמים מעט מן הבצק ומתקנים תיבול במידת הצורך. הבצק צריך להיות דביק מעט.

2. יוצרים לביבות מן הבצק, בידיים רטובות מעט, ומטגנים באותה מחבת בה טוגן הבצל. משחימים מעט מכל צד ושומרים להמשך.

3. מתבלים את החיטה במלח ופלפל ומערבבים עם השזיפים המיובשים ו"אורזים" בשקית בד. מתבלים את ירכי העוף וגם אותם "אורזים" בשקית בד (מאוחר יותר מניחים בחלק העליון של הסיר).

4. מרכיבים את החמין: בתחתית סיר גדול ורחב מטגנים בצל בשמן עד להזהבה קלה, מוסיפים את השעועית וממשיכים לטגן מספר דקות. מעל מניחים את תפוחי האדמה בשכבה אחת, מעליהם בשר בקר, מעליהם את שאר הירקות. מתבלים היטב בין שכבה לשכבה.

5. מוסיפים מים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף העולה לפני השטח. מתבלים את המים במלח ופלפל וטועמים. מנסים להגיע לרמת מליחות של מרק. מוסיפים את הביצים ומעליהם מסדרים את השקיות עם העוף ועם החיטה ולבסוף מסדרים בזהירות את הקיגלעך.

6. אוטמים את הסיר בנייר אלומיניום וחוט קשירה כפול. מעבירים לתנור בחום נמוך (100 מעלות) למשך 16-24 שעות לערך. אחרי כ-12 שעות כדאי לבדוק אם רמת הנוזלים לא ירדה מאוד. במידת הצורך, מוסיפים מעט מים רותחים.

מחמצי עגבניות מהירים

4 מנות

מרכיבים

  • 6 עגבניות בשלות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס חומץ הדרים

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל החומרים, למעט העגבניות, בקערה, עד המסה של הסוכר והמלח.

2. חותכים את העגבניות לרבעים ומשרים בנוזל הכבישה. מעבירים למקרר לשעתיים-שלוש ומגישים לצד החמין.

סלט אגסים חמוץ-מתוק

4 מנות

מרכיבים

  • 2 אגסים בוסק חתוכים לפלחים דקים
  • 2 כפות סוכר
  • 4 כפות חומץ טבעי
  • קורט מלח
  • שבבי צ'ילי

אופן ההכנה

1. מערבבים את החומרים, למעט האגסים, בקערה, עד המסה של הסוכר והמלח.

2. משרים את האגסים בנוזל הכבישה. מעבירים למקרר לשעתיים-שלוש ומגישים לצד החמין.

קומפוט אגסים עם גלידה ועוגיות קרמל

4 מנות

מרכיבים

לקומפוט אגסים

  • 4 אגסי בוסק, חתוכים לפלחים
  • 1 כוס סוכר (200 גרם)
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 1 כוס מים
  • מיץ מתפוז אחד
  • קליפה מגורדת מחצי תפוז
  • 1 כוכב אניס

להגשה

  • גלידה וניל איכותית או קצפת
  • 6 עוגיות קרמל ("לוטוס" או אחרות)

אופן ההכנה

1. מכינים קומפוט אגסים: בסיר בינוני מניחים את כל החומרים יחד, למעט האגסים, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האגסים ומבשלים 4-5 דקות על להבה נמוכה עד ריכוך חלקי. מוציאים את האגסים ומצננים.

2. ממשיכים לצמצם את נוזלי הבישול עד לקבלת חצי מהנפח. מצננים בקירור היטב.

3. מגישים את הקומפוט הקר בצלוחיות שקופות עם נוזל הבישול ומעל כדור גלידה ומעט עוגיות קרמל מפוררות.