חומוס עם גרגרים וביצה קשה

מרכיבים

לחומוס

  • 600 גרם חומוס מושרה בקערת מים עם שקית אבקת אפייה למשך לילה
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • מטבל זעתר

לוויניגרט שיפקה
  • 1 פלפל שיפקה קצוץ
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף צנוברים
  • 1 כף פלפל אדום טרי קצוץ דק
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח

להגשה
  • 1 ביצה קשה, מקולפת ומחולקת ל-4
  • 1 כוס גרגירים של החומוס שבישלנו

אופן ההכנה

1. מרתיחים מים בסיר, מוסיפים את החומוס המושרה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים. חשוב מדי פעם להסיר את הקצף ממי הבישול.

2. מסננים את החומוס ושומרים את מי הבישול. משאירים כוס אחת מגרגרי החומוס המבושלים בצד, ואת השאר מעבירים למעבד מזון.

3. מוסיפים מעט ממי הבישול ומעבדים למחית חלקה. מוסיפים את שאר החומרים ממשיכים לעבד. נעזרים במעט ממי הבישול עד לקבלת מרקם קרמי.

4. לוויניגרט: מערבבים את כל חומרי הוויניגרט.

5. להגשה: מניחים חומוס במרכז הצלחת ומעל את הגרגרים המבושלים. מעל מניחים את הוויניגרט.

בייגלה ירושלמי

מרכיבים

  • 1/2 ק"ג קמח
  • 1.5 כוסות חלב חמים
  • 30 גרם שמרית
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כפות שמן תירס או קנולה
  • 1/2 כף מלח
  • 1 ביצה טרופה
  • 1/2 כוס שומשום

אופן ההכנה

1. מכניסים למיקסר את הקמח, החלב, השמרית והסוכר, ומערבבים כ-2 דקות.

2. מוסיפים לבצק את המלח ולשים עוד 5 דקות. מתפיחים כ-40 דקות.

3. מורידים את האוויר מהבצק ומחלקים את הבצק ל-4 כדורים. עושים חור באמצע כל כדור ומותחים לצורת בייגלה.

4. מניחים על תבנית מצופה בנייר אפייה ומתפיחים עוד חצי שעה. מברישים בביצה, מפזרים שומשום ואופים כ-15-17 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

מטבל שמן זית וזעתר

מרכיבים

  • 1 כוס שמן זית
  • 4 כפיות זעתר יבש טחון
  • 2 כפות שומשום קלוי

אופן ההכנה

1. מחממים בסיר את השמן. מורידים מהאש ומוסיפים את שאר המרכיבים.

בוקר מוגרבי של השף גיא ארבל מ"בנדיקט"

מרכיבים

לבשר

  • 1 קילו בשר טחון
  • 250 גרם בצל סגול קצוץ
  • 300 גרם תפוח אדמה חתוך לקוביות 1X1 ס"מ
  • 20 גרם שום קצוץ
  • 100 גרם צנובר קלוי
  • 1 מקל קינמון
  • 30 גרם בהרט
  • 600 מ"ל מים
  • מלח
  • פלפל

למנה
  • 160 גרם תערובת בשר
  • 200 מ"ל בלילת ביצים
  • 3 פרוסות עגבנייה
  • 1 פלפל חריף מוחמץ
  • טחינה/יוגורט
  • פיתות

אופן ההכנה

1. לבשר: מטגנים בצל ושום בשמן זית.

2. מוסיפים את הבשר ומפרקים עם כף עץ עד לסגירה אחידה.

3. מתבלים, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות.

4. מוסיפים תפוחי אדמה וצנוברים ומבשלים כ-10 דקות נוספות.

5. למנה: מחממים את תערובת הבשר.

6. במחבת מכינים ביצה מקושקשת.

7. מחממים את הפיתות בטוסטר או בתנור.

8. מסדרים את תערובת הבשר בתחתית של קערה קטנה.

9. על תערובת הבשר מסדרים את הביצה המקושקשת ומהדקים קלות. הופכים את הכלי על צלחת.

10. מגישים עם 3 פרוסות עגבנייה צלוייה ולידן פלפל חריף מוחמץ אחד, פיתות וטחינה או יוגורט.

מוזלי סחלב וחלב קוקוס

מרכיבים
  • 1 כוס חלב קוקוס
  • 1 כף סוכר
  • 3 טיפות מי ורדים
  • 1/2 כוס מים
  • 1.5 כפות קורנפלור

להגשה
  • 1 בננה פרוסה
  • 2 כפיות תערובת גרנולה
  • 2 כפיות אגוזי פקאן סיני שבורים
  • 1 כף קוקוס
  • 1 כף סילאן

אופן ההכנה

1. מחממים את החלב, הסוכר ומי הוורדים.

2. מערבבים בכוס את המים והקורנפלור ומוסיפים לחלב תוך כדי ערבוב עד להסמכה.

3. מורידים מהאש ומעבירים לתבנית הגשה. מקררים במקרר כחמש שעות.

4. מחממים מחבת ובתוכה את פרוסות הבננה. מפזרים מעל סוכר. מערבבים ומכבים את האש.

5. על הסחלב מפזרים את הגרנולה, הפקאנים, מעט מי ורדים ואת הבננות. מפזרים מעט סילאן וקוקוס ומגישים.