מקושקשת של כמהין עם טורטיה ואספרגוס

מרכיבים

  • 3 ביצים
  • 2 כפות מחית כמהין
  • 5 כפות שמנת מתוקה
  • 1 דף טורטייה מחולק ל-12 משולשים
  • 12 אספרגוסים קלופים וחלוטים
  • שמן זית
  • שמן לטיגון
  • עלי מיקרו שונים
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

1. טורפים את הביצים ומערבבים פנימה את ממרח הכמהין והשמנת המתוקה.

2. מחממים שמן במחבת, שופכים את בלילת הביצים, מוסיפים מעט מלח ומקשקשים. מוציאים החוצה לכוסות שוט.

3. שמים הרבה שמן במחבת (לטיגון עמוק) ומטגנים את משולשי הטורטייה.

4. מקפיצים את האספרגוסים בשמן זית, מלח ופלפל. חותכים לאורך ומסדרים בכל כוס.

4. מניחים משולש טורטיה בכל כוס ומקשטים בעלי מיקרו.

שיפודוני סלמון בקרמל סויה חריף

מרכיבים

  • 5 שיפודוני עץ יקיטורי
  • 300 גרם סלמון חתוך לקוביות
  • שמן זית
  • מלח

לקרמל סויה
  • 5 כפות סויה
  • 6 כפות דבש
  • פלפל צ'ילי קצוץ לפי הטעם
  • 10 עלי נענע

לגרניש
  • שומשום ווסאבי
  • שומשום קלוי

אופן ההכנה

1. משפדים שלוש קוביות הסלמון על כל שיפוד.

2. מברישים את קוביות הסלמון בשמן זית, ממליחים מעט ומכניסים לתנור לחום של 180 מעלות למשך 5 דקות (לחלופין, אפשר לבשל את השיפוד גם בישול קצרצר בתוך המחבת, תוך כדי צמצום הרוטב).

3. לקרמל סויה: מחממים מחבת , מוסיפים את הסויה, לאחר מכן את הדבש, את הצ'ילי והנענע. מביאים לרתיחה, מורידים מעט את האש ומצמצמים לחצי הכמות.

3. מסדרים את שיפודי הסלמון כל צלחת, יוצקים מעל את הרוטב ומקשטים בסוגי השומשום.

ברקפסט טאקו של שף גיא ארבל מ"בנדיקט"

מרכיבים
  • 3 טורטיות 12 יחידות
  • 3 כפיות מיונז צ'יפוטלה (מיונז עם מחית פלפלים מעושנים)
  • 2 ביצים
  • 1 כף שמנת מתוקה
  • 1/2 בצל
  • 2 יחידות נקניקיות צ'וריסו חתוכות ל-6 כל אחת
  • 3 כפיות חלפניו ליים (רוטב חריף)
  • 2 כפות סלסה עגבניות
  • חופן רצועות חסה
  • 3 כפות פריחולס (מחית מתובלת של שעועית שחורה)
  • מלח

לגוואקמולה
  • 3 אבוקדו
  • 1 עגבניה, חתוכה לקוביות ללא מיץ וזרעים
  • 1 בצל סגול קטן קצוץ
  • 1 כף מיץ לימון
  • 3 טיפות טבסקו
  • 1/2 כפית מלח

לסלסת עגבניות מקסיקנית
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות ללא מיץ וזרעים
  • 1/2 בצל חתוך לקוביות קטנטנות (1X1 ס"מ)
  • 1/2 פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנטנות
  • 1/4 פלפל חריף קצוץ
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1/2 כף כוסברה קצוצה
  • 1/4 כף אורגנו קצוץ
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

1. לגואקמולה: חותכים אבוקדו לקוביות בינוניות.

2. מוסיפים את הבצל, הלימון, הטבסקו והמלח, ומועכים מעט.

3. מוסיפים את קוביות העגבנייה ומערבבים בעדינות.

4. לסלסת עגבניות: מערבבים את כל מרכיבי הסלסה.

5. לטאקו: במחבת עם מעט חמאה או שמן זית מטגנים בצל.

6. מוסיפים את טבעות הצ'וריסו.

7. טורפים ביצים עם שמנת מתוקה.

8. מוסיפים את בלילת הביצים, מתבלים ומקשקשים את הביצים.

9. מחממים טורטיות על פלנצ'ה קרמית כ- 20 שניות מצד אחד בלבד.

10. מחממים פריחולס (ניתן גם 20 שניות במיקרו).

11. מורחים על כל טורטייה מיונז צ'יפוטלה ופריחולס.

12. מחלקים את הביצה עם הצ'וריסו בין שלושת הטורטיות.

13. מטפטפים כמה טיפות של חלפניו ליים על כל טורטייה.

14. מפזרים על הביצה חסה וחצי כף סלסה עגבניות.

15. מגישים עם גוואקמולה.

קינוח מילקי

מרכיבים

למקלות בצק

  • בצק עלים
  • מעט סוכר
  • מעט קינמון

לשוקולד
  • 250 מ"ל שמנת
  • 250 מ"ל חלב
  • 1/2 כוס + כף סוכר
  • מקל וניל
  • 9 חלמונים
  • 1 כף קורנפלור
  • 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

לקצפת
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה (2 קופסאות)
  • 3/4 כוס סוכר
  • עלי נענע
  • כף גרירת תפוז

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. חותכים את בצק העלים לפסים דקים ברוחב של כ-1 ס"מ. מחזיקים בשני קצוות "מקל" הבצק ומסובבים לכיוונים מנוגדים. מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומפזרים למעלה סוכר וקינמון. אופים בתנור כ-10-15 דקות.

2. בסיר מחממים את השמנת, החלב והסוכר. את מקל הווניל חורצים לאורך בסכין, ובעזרת גב הסכין מוציאים את התוך. מוסיפים את הווניל לסיר, יחד עם התרמיל.

3. טורפים את החלמונים. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים.

4. כשתערובת החלב מגיעה לרתיחה עדינה, עושים השוואת טמפרטורה: מוסיפים מעט מתערובת החלב לתוך החלמונים ומערבבים. מוסיפים עוד מעט ומערבבים שוב. בסופו של דבר מעבירים לאט את כל תערובת החלמונים לתוך הסיר, ומבשלים עם השמנת.

5. מכניסים פנימה את השוקולד המריר ומערבבים עד להסמכה.

6. יוצרים את הבלילה לכוסות שוט, ומקררים כשעה וחצי.

7. מקציפים את השמנת והסוכר לקצף יציב ומעבירים לשק זילוף. מזלפים את התערובת מעל השוקולד שבכוסות.

מקשטים בעלי נענע וגרידת תפוז, ומניחים בפנים את מקלות בצק העלים.

סשימי "טונה שקשוקה"

מרכיבים

  • 200 גרם טונה טרייה
  • שמן זית
  • 3 ביצים
  • עלי מרווה מטוגנים
  • פלפל שחור

לסלט
  • 3 עגבניות חלוטות, קלופות וחתוכות לקוביות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/4 פלפל חריף, קצוץ דק
  • כף לימון כבוש קצוץ
  • 3 כפות כוסברה קצוצה
  • סחוג
  • מלח
  • כף מיץ לימון
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

1. מכינים ביצים קשות: מרתיחים מים בסיר. מכניסים פנימה את הביצים ומוציאים אחרי 7 דקות. מעבירים למי קרח לעצירת בישול.

2. כשהביצים התקררו, מקלפים ומחלקים כל ביצה לארבע.

3. צורבים את הטונה בשמן זית כדקה מכל צד, מסירים מהאש ומעבירים למי קרח לעצירת בישול. מעבירים לצלחת.

4. פורסים את הטונה לפרוסות דקות.

5. מערבבים את כל חומרי הסלט. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח וסחוג.

6. מניחים סלט לקערות הגשה אישיות (או כוסות).

7. מניחים על הסלט את פרוסות הטונה. מניחים מעל רבע ביצה, מקשטים במרווה מטוגנת ופלפל שחור.