סלט קינואה וטונה צרובה

מרכיבים

  • 200 גרם טונה טרייה, חתוכה לאורך 15 ס"מ וריבוע של 3X3 ס"מ
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל

לסלט

  • 2 כוסות קינואה
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות סלק קצוץ
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 2 כפות חמוציות קצוצות
  • 2 כפות שקדים קצוצים
  • 2 כפות בצל סגול קצוץ
  • 2 כפות פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 2 כפות רכז רימונים
  • מיץ לימון
  • מלח
  • שמן זית

אופן הכנה

1. מחממים מחבת עם שמן זית וצורבים את הטונה למשך דקה אחת מכל צד.

2. מערבבים את כל חומרי הסלט ומניחים במרכז הצלחת.

3. פורסים את הטונה לפרוסות דקות ומסדרים סביב הסלט.

שקשוקה של ירקות ירוקים

מרכיבים

  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 זוקיני פרוס
  • 2 פלפלים ירוקים קלופים וקלויים
  • 30 עלי תרד
  • 5 עלי מנגולד
  • 10 אספרגוסים קלופים וחלוטים
  • 1/4 כוס אפונה צעירה
  • 1 כוס שעועית עדינה
  • מלח
  • פלפל
  • יוזו מזרח מערב
  • שמן זית
  • 2 ביצים

אופן הכנה

1. מחממים מחבת עם שמן זית, מטגנים שום ומקפיצים את כל הירקות לפי הסדר ומתבלים.

2. מוסיפים את הביצים, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 4 דקות נוספות.

3. מגישים עם טוסטונים של לחם שאור.

קציצות טונה ברוטב יוגורט

מרכיבים

  • 3 קופסאות שימורי טונה מסוננות
  • 2 תפוחי אדמה מבושלים ומגורדים
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • 2 כפות פטרוזיליה
  • כף גרירת לימון
  • מלח
  • שמן זית

אופן הכנה

1. מערבבים את כל החומרים ומתבלים.

2. יוצרים קציצות, מחממים את השמן ומטגנים.

לרוטב

1 כוס יוגורט עיזים

3 כפות שמן זית

2 כפות צנוניות חתוכות לקוביות קטנות

10 עלי תרד קצוצים

1 שן שום קצוצה

1 כף צנוברים

מלח

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל חומרי הרוטב.

2. יוצקים את הרוטב לצלחת ומניחים מעל את הקציצות.

ממתק תמרים

מרכיבים

  • 1 ק"ג תמרים מעוכים בוואקום
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 1/2 כוס פיסטוקים קלופים
  • 1 כף גרידת תפוז
  • 3 כפות גרעיני חמניות
  • 2 כפות גרעיני דלעת
  • קוקוס
  • שומשום קלוי

אופן הכנה

1. מחממים מעט את התמרים במיקרו.

2. מערבבים את שאר החומרים מלבד הקוקוס והשומשום.

3. מכניסים את התערובת לתבנית פרלינים או תבנית סיליקון.

4. מגישים לצד קפה טוב.

פיקניק בוקר צבעוני

המרכיבים

לסלט

  • 5 כפות בורגול שהושרה כעשר דקות במים רותחים
  • 1.5 כפות פלפל אדום חתוך לקוביות קטנטנות (ברנואז)
  • 1.5 כפות סלרי חתוך לקוביות קטנטנות (ברנואז)
  • 1.5 כפות בצל סגול חתוך לקוביות קטנטנות (ברנואז)
  • 1.5 כפות גזר חתוך לקוביות קטנטנות (ברנואז)
  • 3 יחידות דובדבני אמרנה קצוצים
  • 6 עלי נענע קצוצים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון
  • מלח

פטה בטמפורת שומשום

  • 1.5 כוסות קמח
  • 1 כוס סודה
  • 1 ביצה
  • פרוסת גבינת פטה
  • שמן לטיגון
  • 1 כף דבש

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט.

2. פטה בטמפורה: מערבבים היטב את הקמח, הסודה והביצה.

3. טובלים פרוסת פטה בבלילה ומצפים בשומשום.

4. מטגנים בשמן עמוק ולהספיג בנייר סופג.

5. חותכים את פרוסת הפטה לשני משולשים.

6. מניחים את שני משולשי הפטה המטוגנת מעל הסלט ובוזקים מעליה את הדבש.