רוצים לראות מקרוב איך מכינים את המתכונים שאהבתם בתוכניות הבישול? בימי שישי הקרובים יתארחו בקניוני מליסרון ברחבי הארץ השפים המובילים של ערוץ האוכל בטלוויזיה: פותנה, מיקי שמו, אביב משה, שאול בן אדרת ואבי ביטון. השפים יקיימו סדנאות פתוחות לקהל הרחב, שבהן ידגימו הכנת מתכונים מיוחדים במגוון טעמים וסגנונות. בנוסף להדגמות יכללו האירועים גם דוכני אוכל מעוצבים עם מגוון טעמים מרחבי העולם.

אירועי "שישי שף" מתקיימים בשיתוף משק צוריאל (שמספק את מוצרי החלב לסדנאות), ארקוסטיל ו-Bosch.

ביום שישי (2.8) אבי ביטון וקובי אריאלי יתארחו בגרנד קניון בבאר שבע

>> רוצים לדעת מתי מגיעים השפים לקניון הקרוב אליכם? לחצו כאן לצפייה בלוח האירועים המלא.

עוגיות גבינות צאן, אגוזי מלך וזיתים

40-45 עוגיות

מרכיבים

  • 2 וחצי כוסות (350 גרם) קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 250 גרם גבינת עיזים 5%
  • 250 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 250 גרם גבינת פטה עיזים מגוררת
  • 100 גרם (כוס) אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס
  • 50 גרם זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים
  • 2 כפות עיטורי עגבניות
  • מלח ופלפל שחור גס
  • 4 כפות עירית קצוצה

להברשה

  • 1 ביצה, טרופה בכף שמן
  • 50 גרם שומשום

2 תבניות התנור, מרופדות נייר אפיי

הוראות הכנה

1. שמים בקערה את כל המרכיבים, ולשים לבצק אחיד, אם יש צורך מוסיפים מעט קמח.

מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר 3 שעות.

2. מחממים תנור לחום בינוני- גבוה (190 מעלות), מחלקים את הבצק ל- 45-50 כדורים , משטחים מעט כל כדור ומניחים בתבנית,

מברישים בביצה הטרופה , זורים שומשום ואופים 20-25 דקות עד שיזהיבו.

מגישים חם.