רוצים לראות מקרוב איך מכינים את המתכונים שאהבתם בתוכניות הבישול? בימי שישי הקרובים יתארחו בקניוני מליסרון ברחבי הארץ השפים המובילים של ערוץ האוכל בטלוויזיה: פותנה, מיקי שמו, אביב משה, שאול בן אדרת ואבי ביטון. השפים יקיימו סדנאות פתוחות לקהל הרחב, שבהן ידגימו הכנת מתכונים מיוחדים במגוון טעמים וסגנונות. בנוסף להדגמות יכללו האירועים גם דוכני אוכל מעוצבים עם מגוון טעמים מרחבי העולם.

אירועי "שישי שף" מתקיימים בשיתוף משק צוריאל (שמספק את מוצרי החלב לסדנאות), ארקוסטיל ו-Bosch.

ביום שישי הקרוב (7.5) תתארח בקניון קניותר נס ציונה השפית פותנה ג'אבר, שתכין כנאפה תרד וגבינה.

>> רוצים לדעת מתי מגיעים השפים לקניון הקרוב אליכם? לחצו כאן לצפייה בלוח האירועים המלא.

עוגיות גבינת עזים וגרעינים

המתכון מתאים ל50-60 עוגיות

מרכיבים

לבצק

  • 100 גרם גבינת פטה עזים מעודנת 16%
  • 200 גרם חמאת עזים – 2 חבילות.
  • 100 גרם יוגורט עזים
  • 3 כפות שמן.
  • 5 גרם אבקת אפיה – 1/2 שקית.
  • 10 גרם מלח – 2 כפיות.
  • 500 גרם קמח – 3 וחצי כוסות.

לציפוי

  • 100 גרם גרעינים: פשתן וחמניות
  • 1 ביצה טרופה.

אופן הכנה

1. מכינים את הבצק:

במיקסר בעזרת וו גיטרה, מערבבים את הגבינה פטה עזים, חמאת עזים, יוגורט עזים ושמן.

מוסיפים בפעמיים את הקמח, אבקת אפיה והמלח עד קבלת בצק הומוגני, ומכניסים למקרר לשעה.

2. מכינים את העוגיות:

מרדדים את הבצק לעובי של עד ס"מ.

מורחים ביצה טרופה, מפזרים את הגרעינים ומכניסים למקרר לשעה.

חותכים למלבנים במידות 3*4 ס"מ.

אופים ב-170מעלות, כ- 30 דקות, עד להזהבה.