סנדביץ' פול ירוק ירקות וגבינה

מרכיבים

  • 2 פרוסות לחם דגנים
  • 1 כף חמאה רכה
  • 2 פרוסות גבינת פטה או כל גבינה שמנמנה שאוהבים
  • פולי פול ירוק טריים
  • 1/2 עגבניה פרוסה דק
  • פלפל ירוק חריף
  • בצל ירוק חתוך לאורכו
  • קורט מלח גס
  • קורט פלפל
  • כמה עלי אורגנו טריים

הוראות הכנה

1. על הלחם מורחים את החמאה. מוסיפים את יתר החומרים. סוגרים בפרוסה השנייה ואוכלים..

לחם חיטה מלאה "כבד"

מרכיבים

  • 4 כוסות קמח מלא מנופה
  • 2 כוסות מחמצת מקמח מלא
  • 1 1/2 כוסות מים
  • 1/2 כף מלח גס
  • 3-4 כפות שומשום לעיטור
  • מעט סולת לקימוח המשטח

הוראות הכנה

1. מערבבים במיקסר את חומרי הבצק, מלבד המלח, 2-3 דקות עד לאיחוד החומרים.

2. מעבירים הבצק למשטח העבודה, מוסיפים את המלח. מתחילים ללוש בזריקות עדינות על המשטח. ניתן להעזר בקלף. לאחר הלישה מכדררים את הבצק, ומניחים לתפיחה מכוסה במגבת לחה ל-4-5 שעות.

3. מחלקים את הבצק ל-2. מעצבים את הכיכר בעזרת 2 אצבעות – 8 קיפולים למרכז. מכדררים ומפזרים את השומשום (או מה שאוהבים).

4. על ה"יד" עץ או על משטח האבן מפזרים סולת למנוע החלקה. מתפיחים שוב מכוסה במגבת לחה לעוד כשעתיים וחצי.

5. מקמחים את הבצק וחורצים "ריבוע" בתנועות מהירות.

6. מחממים תנור למקסימום. 5 דקות לפני הכנסת הלחם, מכניסים לתנור קערת נירוסטה עם מים. מורידים את החום ל-220 מעלות ואופים 25 דקות. לאחר מכן מורידים ל-180 מעלות ואופים עוד 30 דקות.

7. לאחר האפיה מצננים את הלחם על צידו השני או על רשת צינון.

אנטיפסטי של אמא

מרכיבים

  • 2 בטטות בינוניות קלופות או אחת גדולה
  • 2 חצילים בקליפתם
  • 2 פלפלים אדומים או צהובים או שילוב
  • 2 קישואים
  • ענף עגבניות שרי
  • 5 שיני שום שלמות
  • חופן עלי בזיליקום טריים לקישוט
  • 1/4 כוס שמן זית
  • קורט מלח גס
  • קורט פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

1. פורסים את הבטטות,והחצילים לעיגולים בעובי של כחצי סנטימטר. משמנים, ממליחים ומפלפלים.

2. את הפלפלים האדומים חוצים לשניים ומרוקנים מגרעינים. את הקישואים פורסים לאורכם לעובי של כסנטימטר. מושכים את כל הירקות באותו האופן בשמן, מלח ופלפל. לאחר האפייה קולפים את הפלפלים.

3. מניחים את כל הירקות על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מוסיפים את שיני השום.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך עשר דקות. הופכים את הירקות לצדם השני, אופים עשר דקות נוספות ומצננים.

5. מסדרים יחד עם עלי הבזיליקום הטריים על בוצ'ר או צלחת הגשה גדולה.

6. מגישים עם לחם מלא "כבד".

שקשוקה סנט מור

מרכיבים

  • 4 כפות שמן זית
  • בצל גדול קצוץ
  • 2 עגבניות קלופות וקצוצות
  • פלפל צ'ילי קצוץ
  • פלפל ירוק חריף קצוץ
  • קורט פפריקה מתוקה
  • קורט פפריקה חריפה
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • קורט מלח גס
  • כף עלי אורגנו טריים קצוצים
  • 5 פרוסות גבינת סנט מור או פטה או בולגרית
  • גיוונים: נקניקיות או קבנוס

הוראות הכנה

1. במחבת גדולה מחממים את השמן ומשחימים מעט את הבצל.

2. מוסיפים את העגבניות ומקפיצים ביחד. מוסיפים את הפלפלים ומתבלים.

3. לאחר מספר דקות, כשהירקות מתרככים מעט, מוסיפים את הביצים בשלמותן. מפזרים מעט אורגנו טרי. על החלמון מפזרים מעט מלח גס. מוסיפים את חתיכות הגבינה מכסים ונותנים לשקשוקה להתבשל עד למידת העשייה האהובה של הביצים.

4. טיפ להחייאת לחם מאתמול: מורחים את הלחם במעט מים ומכנים לתנור חם ב-190 מעלות למשך כרבע שעה. הלחם יוצא כמו חדש.