סטייק פילה על מצע של תפוח אדמה ובצל

4-6 מנות

מרכיבים

  • 2 בצלים קלופים חתוכים לשמיניות
  • 3 כפות שמן זית
  • גבעול של תימין
  • מלח גס
  • פלפל גרוס
  • 4 תפוחי אדמה חתוכים לפלחים גסים עם הקליפה
למרינדה
  • כף תימין קצוץ
  • כף רוזמרין קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 פלפל צ'ילי חריף קצוץ דק דק
  • 5 כפות שמן זית
לבשר
  • 400 גרם פילה בקר חתוך לשתיים
  • מלח גס
  • פלפל גרוס
  • 3 כפות שמן זית

אופן ההכנה

1. בתוך קערית מערבבים את כל מרכיבי המרינדה.

2. מתבלים את הבצלים בשמן זית, מלח, פלפל וגבעול שלם של תימין. עוטפים בנייר כסף ומניחים בתבנית אפייה.

3. מוסיפים לתבנית את תפוחי האדמה ומורחים אותם בנדיבות במרינדה. מתבלים במלח גס ופלפל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות לשעה או עד לרכות מלאה של הבצל והשחמת תפוחי האדמה. כשהבצל כבר רך, פותחים את נייר הכסף ונותנים לו שיקבל מעט צבע חרוך.

4. מתבלים את פילה הבקר במרינדה, שמן זית, מלח.

5. על מחבת פסים לוהטת צולים את הבשר, בערך כ-2 דקות מכל צד.

קערת סשימי טונה ואצות נורי

4-6 מנות

מרכיבים

  • 300 גרם אורז לסושי מבושל לפי הוראות יצרן
  • 500 גרם טונה אדומה טריה
  • 1/2 כוס סויה בהירה
  • 1 ס"מ גינגר טרי פרוס דק
  • פלפל צ'ילי אדום טרי פרוס דק
  • 4 אצות נורי חתוכות לאורך בעובי 2 ס"מ
  • כף שומשום שחור
  • צרור בצל ירוק

אופן ההכנה

1. מסדרים את האורז בארבע קערות הגשה. מוסיפים מעל את הנורי והטונה, יוצקים מעט סויה ומתבלים בשומשום, צ'ילי ובצלים ירוקים.

קראמבל של תותים ותפוחי עץ

מרכיבים

  • 2 כוסות תותים טריים שטופים וחתוכים לרבעים
  • מיכל שמנת מתוקה להקצפה
  • כפית תמצית וניל להקצפה
  • 3 כפות סוכר
לבצק
  • 200 גרם קמח
  • 100 גרם אבקת שקדים
  • 150 גרם סוכר
  • 100 גרם חמאה

אופן ההכנה

1. שמים את כל חומרי הבצק במעבד מזון ועובדים בפולסים עד להיווצרות גושים, אוספים הכול לתוך ניילון נצמד ומקררים לארבעים דקות.

2. מפוררים את הבצק על פני משטח הקריספי ואופים כחמש דקות.

3. להגשה: מקציפים את השמנת המתוקה עם יתרת הסוכר והווניל לקצפת יציבה. מסדרים בכוסות ההגשה שליש תותים, כף קצפת מפזרים מהקראמבל.

שאלות, הערות והצעות לשפים ולהפקת התוכנית אפשר לשלוח למייל:

info@haimtov.co.iI