כנפיים צלויות לצד חצילים תאילנדיים

מרכיבים

  • 16 יחידות כנפיים

למרינדה

  • 1/2 כוס חלב קוקוס
  • 2 מקלות למון גראס
  • 1 שן שום פרוסה
  • 2 גבעולי בצל ירוק או 1/2 צרור כוסברה
  • 2 צ'ילי תאילנדי חריף
  • 1/4 כוס כוסברה
  • 3 כפות רוטב דגים
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 1 כף מיץ ליים
  • 1 כף סוכר לבן
  • 1/4 כפית פלפל שאטה
  • לסלט חצילים תאילנדים
  • 6 חצילים תאילנדים מאורכים
  • 2 כפות ג'ינג'ר מגורר
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 כוס סויה
  • 1/2 פלפל חריף תאילנדי
  • להגשה:
  • מיץ לימון
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

הכנפיים

1. חותכים ומאחדים את כל חומרי המרינדה, מניחים את הכנפיים בקערת המרינדה ומערבבים היטב. מניחים את הכנפיים בשקית "זיפ לוק", יוצקים את המרינדה לשקית, סוגרים היטב ומשקשקים. משרים את הכנפיים 6 שעות במרינדה.

2. צולים את הכנפיים עשר דקות על הגריל עד לצלייה מלאה.

3. החצילים: מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה.

4. בעזרת מזלג מחוררים את החצילים לכל אורכם ומשרים אותם במרינדה במשך שעה.

5. צולים בגריל את החצילים עד שהם רכים ומושחמים.

6. מניחים את החצילים לצד הכנפיים, מתבלים במעט לימון, מלח ופלפל ומגישים.

המבורגר ים עם איולי עשבים לצד קולסלו אסייאתי

מרכיבים

להמבורגר

  • 1/2 קילו דג ים (לוקוס, לברק, פארידה, מוסר ים)
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 2 כפות ג'ינג'ר מגורר
  • 1/4 כוס שומשום לבן
  • 1/4 כוס שומשום שחור
  • 1/4 כוס פירורי פנקו
  • 5 כפות שמן אבוקדו
  • מלח, פלפל שחור

לסלט כרוב האסייתי

  • 1 כרוב ירוק פרוס דק מאוד
  • 5 כפות סוכר לבן
  • 5 כפות מיץ לימון
  • 1 כף רוטב דגים
  • 8 כפות סויה כהה
  • 8 כפות שמן חמניות
  • 1 כף שמן שומשום
  • 2 כפות מירין

לאיולי

  • 500 מ"ל שמן זית
  • 10 חלמונים
  • 3 שיני שום ישראלי
  • 1 כף עירית
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 צרור עירית
  • 1/2 צרור בצל ירוק
  • מיץ מ- 1/2 ליים
  • מלח, פלפל לפי הטעם

להגשה

  • 2 לחמניות בריוש

אופן ההכנה

1. הסלט: בקערה מניחים את הכרוב ומתבלים בכל מרכיבי הרוטב. משרים כחצי שעה ומגישים.

2. ההמבורגר: קוצצים את בשר הדג.

3. מערבבים את כל המצרכים וצרים מן התערובת קציצות אחידות בגודלן (מומלץ לקרר את המסה כשעתיים לפני הצלייה).

4. צולים בגריל את ההמבורגר עד שהוא מקבל צריבה בכל צדדיו אבל נותר מעט נא במרכזו.

5. האיולי: במעבד מזון מערבבים את כל מצרכי האיולי פרט לשמן הזית. תוך כדי פעולת המעבד מזלפים בזרם דק את שמן הזית. מעבירים לקערה נקייה ושומרים בקירור.

6. ההגשה: מניחים כף מהאיולי על לחמניית בריוש ועליו מניחים את ההמבורגר.

7. מגישים לצד הסלט.

שייטל "בוקר טוב וייטנאם"

מרכיבים

לשייטל

  • 1.5 ק"ג שייטל
  • 1 כף שום פרוס
  • 1/2 פלפל אדום חריף
  • 1 כפית סוכר חום כהה או סוכר דקלים
  • 1 כוכב אניס
  • 1/2 כפית פלפל שאטה
  • 1 כפית "חמישה תבלינים"
  • לרוטב:
  • 2 כפות שמן בוטנים
  • 2 כוסות בצל לבן קצוץ
  • 1 כף שום
  • 2 כפיות ג'ינגר
  • 1/4 כוס חומץ אורז
  • 1.5 כוסות ציר עוף
  • 3 כפות סוכר חום כהה
  • 2 כפות רוטב דגים
  • 1 כף רוטב סויה

להגשה

  • 1/4 כוס שערות בצל ירוק
  • חופן שומשום שחור

אופן ההכנה

1. פורסים את הנתח לפרוסות דקות.

2. מערבבים בקערה את השייטל יחד עם התבלינים. משרים למשך לילה במקרר.

3. על גריל חם מאוד צורבים את הבשר מכל הכיוונים ומסירים מהגריל.

4. הרוטב: מניחים מחבת רחבה על הגריל ומחממים אותה היטב. בינתיים קוצצים את הבצל.

5. מוסיפים את השמן למחבת ולאחר מכן את הבצל. מטגנים במשך חמש דקות, מוסיפים שום, ג'ינג'ר ומערבבים לדקה נוספת.

6. מוספים את ציר העוף, חומץ אורז, סוכר חום, רוטב דגים ורוטב סויה. מביאים לרתיחה ויוצקים מן הרוטב על גבי הבשר הצלוי.

7. הגשה: מעבירים את הבשר לצלחת הגשה, מפזרים שערות בצל ירוק ושומשום שחור ומגישים.

שאלות, הערות והצעות לשפים ולהפקת התוכנית אפשר לשלוח למייל info@haimtov.co.il