רוצים לראות מקרוב איך מכינים את המתכונים שאהבתם בתוכניות הבישול? בימי שישי הקרובים יתארחו בקניוני מליסרון ברחבי הארץ השפים המובילים של ערוץ האוכל בטלוויזיה: פותנה, מיקי שמו, אביב משה, שאול בן אדרת ואבי ביטון. השפים יקיימו סדנאות פתוחות לקהל הרחב, שבהן ידגימו הכנת מתכונים מיוחדים במגוון טעמים וסגנונות. בנוסף להדגמות יכללו האירועים גם דוכני אוכל מעוצבים עם מגוון טעמים מרחבי העולם.

אירועי "שישי שף" מתקיימים בשיתוף משק צוריאל (שמספק את מוצרי החלב לסדנאות), ארקוסטיל ו-Bosch.

ביום שישי הקרוב (22.2) יבשל בקניון הגדול בפתח תקוה השף אבי ביטון, שיארח את פבלו רוזנברג לסדנת פורים מיוחדת. בין השאר, יכין ביטון פסטייה עם גבינת פטה עזים,עגבניות ותרד – מעדן מהיר וקל להכנה.

>> רוצים לדעת מתי מגיעים השפים לקניון הקרוב אליכם? לחצו כאן לצפייה בלוח האירועים המלא.

פסטייה עם גבינת פטה, עגבניות ותרד

מרכיבים (6 מנות)
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 עגבניות קלופות, קצוצות דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • עלים מ-2 גבעולי טימין
  • 2 כוסות (200 גרם) עלי תרד קצוצים
  • 1/2 כפית צ'ילי יבש כתוש
  • 12 עלי בצק פילו, מופשרים וחתוכים לרבעים
  • 250 גרם גבינת פטה חתוכה ל-6 פרוסות בעובי 3 מ"מ
  • תרסיס שמן קנולה
  • מלח

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  2. מחממים במחבת את השמן (רצוי להשתמש במחבת עם ציפוי מונע הידבקות שמאפשר להשתמש במעט
  3. מאוד שמן).
  4. מוסיפים את העגבניות, השום, הטימין והתרד, ומתבלים במלח ובצ'ילי. מטגנים דקה על אש גבוהה. מסירים מהאש ומצננים.
  5. מניחים על משטח העבודה שני עלי פילו. שמים במרכז מעט מהתערובת ומעליה פרוסת גבינת פטה. מומלץ להשתמש בגבינה מחלב עזים, שלה טעם עז שמשדרג את הפסטייה.
  6. מקפלים את עלי הפילו בצורת מעטפה ומניחים בתבנית כשה"תפר" פונה כלפי מטה.
  7. ממלאים באותו האופן את כל העלים.
  8. מרססים את הבצק בשמן ואופים 12-10 דקות, עד שהעלים מזהיבים. מגישים חם.