מוסר ים עם קממבר וסלק צלוי

מרכיבים

  • 1 כיכר קממבר
  • 1 חלמון
  • 1 ביצה
  • 1 כף זרעי שומר
  • 1 כפית גרגירי כוסברה
  • 1 כף גרגירי כמון
  • 1 כף זרעי שומשום לבן
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כף מלח גס
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 פיתות

לסלק

  • 2 סלקים גדולים
  • 5 כפות חומץ בלסמי
  • ענף תימין
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח, פלפל

למוסר ים

  • 2 פילה מוסר ים
  • שמן זית
  • מלח, פלפל
  • לסלט:
  • צרור עלי תרד
  • 1 לימון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

1. הסלק: מניחים את הסלקים בנייר כסף ומתבלים בכל המרכיבים.

2. סוגרים היטב את נייר הכסף וקולים על הגריל עד שהסלקים רכים (כשעה וחצי).

3. הקממבר: מערבבים את כל התבלינים בקערה.

4. מורחים את הגבינה בחלמון ובביצה ומצפים בתערובת התבלינים.

5. עוטפים ברדיד אלומיניום (או בעלי גפן – אם זה בעונה) ומניחים בגריל לכ- 10 דקות.

6. הדג: מתבלים את נתחי הדג בשמן זית, מלח ופלפל וצולים על הגריל.

7. הגשת המנה: מערבבים את כל חומרי הסלט, מניחים בצלחת הגשה. מניחים את הסלקים והקממבר בצלחת לצד הדג. מתבלים בשמן זית ומגישים.

סרדינים וקציצות קישואים לצד מטבוחת פלפלים

מרכיבים

לסרדינים

  • 5 יחידות סרדינים טריים

לקציצות

  • 6 קישואים פרוסים
  • מלח פלפל
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 1 עגבנייה
  • 1 בצל סגול
  • 4 שיני שום
  • 2 כפות עלי אורגנו
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • 5 כפות גבינת פטה
  • 1 כף צנובר קלוי
  • למטבוחת פלפלים:
  • 10 פלפלים
  • 4 גבעולי תימין
  • 4 שיני שום חצויות
  • 4 כפות שמן זיתה

אופן ההכנה

1. הפלפלים: מניחים את הפלפלים על רדיד אלומיניום ועליהם תימין, שום ושמן זית. עוטפים היטב ומניחים את החבילה בתחתית המנגל. צולים כחצי שעה.

2. הקציצות: פורסים את הקישואים לאורכם. מזלפים עליהם שמן זית, מלח ופלפל שחור. צולים היטב בגריל.

3. חורכים את העגבנייה, הבצל והשום. קוצצים היטב את כל הירקות ומאחדים.

4. מוסיפים תבלינים, גבינה וצנוברים. מקררים היטב.

5. צרים קציצות מן התערובת ומניחים בתבנית צלייה.

6. צולים כ- 10 דקות.

7. סיום והגשה: צולים את הסרדינים קלות.

8. פותחים את נייר הכסף של הפלפלים, מנקים אותם ונפטרים מן הגרעינים. מזליפים שמן זית ומלח גס, טועמים ומתקנים תיבול.

9. מניחים את הסרדינים הצלויים והמטבוחה לצד הקציצות, ומגישים.

סיניית ממולאים טבעונית

מרכיבים

למילוי

  • 10 פלפלים למילוי בצבעים מגוונים
  • 1 קישוא
  • 1 בצל
  • 2 פלפל אדום
  • 1 חציל
  • 4 שיני שום
  • גרגרי כמון
  • שמנז
  • מלח
  • פלפל
  • ¾ כוס בורגול דק
  • 1 כוס מים
  • ½ כוס נענע קצוצה
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ענף תימין
  • 1 עלה מרווה
  • 1 פלפל אדום חריף
  • מלח, פלפל

לטחינה

  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1 ליטר מים
  • מלח, פלפל
  • מיץ לימון
  • 1/4 כוס שמן אבוקדו מעודן
  • מלח פלפל

אופן ההכנה

1. משרים את הבורגול במים.

2. מניחים את כל הירקות על האש וצולים עד לריכוך.

3. מסירים את הירקות מהאש, חותכים בגסות (פרט לפלפלים) ומערבבים עם יתר המרכיבים, כולל הבורגול המושרה.

4. ממלאים את הפלפלים הצלויים במלית. מכינים את הטחינה.

5. מניחים בצלחת סינייה מסורתית את הטחינה ועל גביה מסדרים את הממולאים.

6. מזלפים שמן אבוקדו מעודן, מתבלים במלח ופלפל וצולים כ-10 דקות. מגישים.

שאלות, הערות והצעות לשפים ולהפקת התוכנית אפשר לשלוח למייל info@haimtov.co.il