פודינג אורז מתוק בחלב ווניל + "ארנצ'יני" מתוקים

4 מנות

מרכיבים

לאורז

  • 100 גרם אורז לריזוטו
  • 500 מ"ל חלב
  • 1 מקל וניל או 1 כף תמצית וניל איכותית
  • 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
לאגסים בקרמל
  • 3 אגסי בוסק חתוכים לפלחים
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 30 גרם חמאה

לארנצ'יני

  • 200 גרם אורז מבושל (לפי המתכון לעיל)
  • 1 כוס פנקו
  • ביצה
  • 1/2 ליטר שמן לטיגון עמוק
  • גלידה וניל להגשה

אופן ההכנה

1. במחבת קטנה מחממים את הסוכר עד שהוא הופך לקרמל. מוסיפים את האגסים ומבשלים על להבה בינונית במשך 10 דקות עד שהסירופ מסמיך והאגסים מתרככים. מוסיפים את החמאה. שומרים חמים להגשה.

2. במקביל מניחים בסיר בינוני את האורז עם החלב והווניל ומבשלים על להבה קטנה תוך ערבוב מדי פעם, עד שהאורז סופג כמעט את כל הנוזל ומתרכך לגמרי.

3. מוסיפים את הסוכר לאורז, בוחשים היטב ומעבירים לקעריות הגשה. יוצקים מעל את האגסים עם הסירופ ומגישים.

וריאציה: "ארנצ'יני" מתוקים

1. מאחסנים את פודינג האורז כמה שעות בקירור עד שהוא מתקשה ומתייצב.

2. כשהאורז קר, מחממים שמן לטיגון עמוק. מגלגלים מהאורז כדורים קטנים ומצפים אותם בפנקו היטב. מטגנים כל כדור בשמן חם כשתי דקות עד הזהבה יפה.

3. מגישים על האגסים בקרמל עם כדור גלידה וניל.

כנאפה עם גבינה ביתית ואגסים בקרמל תפוזים

4 מנות

מרכיבים

לגבינה

  • 1 ליטר חלב
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה
  • 50 גרם יוגורט
  • 50 מ"ל חומץ
  • כפית מלח

לאגסים בסירופ

  • 3 אגסי אנג'ו אדום קלופים וחתוכים לפלחים
  • 1 כוס סוכר (200 גרם)
  • מיץ משני תפוזים
  • 3 כפות קירש (ליקר דובדבנים)

לכנאפה

  • 250 גרם אטריות קדאיף
  • 300 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה

1. מכינים גבינה: מביאים חלב ושמנת לסף רתיחה (94 מעלות) תוך בחישה. מוסיפים את היוגורט, ובוחשים לאחר מכן את החומץ תוך ערבוב איטי, עד שמי הגבינה צלולים וצהבהבים. מוסיפים מלח, מערבבים ומעבירים לחיתול המונח בתוך מסננת לניקוז הנוזלים. מצננים מעט.

2. מכינים קונפיטורה: שמים את הסוכר בסיר בינוני ויוצרים ממנו קרמל. מוסיפים את מיץ התפוזים, הקירש והאגסים ומבשלים עד שהאגסים רכים (הנוזל צריך להישאר דליל יחסית).

3. מכינים כנאפה: מחממים מחבת בקוטר 26 ס"מ. שופכים את החמאה המומסת על אטריות הקדאיף ומערבבים עד לציפוי אחיד של האטריות.

4. מעבירים חצי מכמות האטריות למחבת החמה ומשטחים היטב. משטחים את הגבינה מעל ומכסים ביתרת האטריות. מטגנים על להבה בינונית-נמוכה עד להזהבת החלק התחתון. הופכים את הכנאפה על צלחת ומחליקים אותה בחזרה למחבת להזהבת הצד השני.

5. מעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מעל את האגסים ויוצקים מהסירופ החם בנדיבות על העוגה החמה.

קרם קטאלאן עם אגסים ברוטב טופי

4 מנות

מרכיבים

לקרם

  • 1 כוס סוכר
  • 4 חלמונים
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 מקל קינמון
  • קליפת לימון מגוררת מחצי לימון
  • 2 כוסות חלב
לאגסים בסירופ
  • 2 אגסי אנג'ו אדום קלופים וחתוכים לפלחים
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה
  • מעט מלח

אופן ההכנה

1.מכינים את הקרם: טורפים את החלמונים והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית מעט.

2. מוסיפים את הקורנפלור, החלב, הקינמון וגרידת הלימון ומעבירים לסיר קטן.

3. מחממים את התערובת באיטיות תוך ערבוב מתמיד עד הסמכה. מסירים מהאש. מוציאים את מקל הקינמון.

4. מחלקים את התערובת לארבעה כלי הגשה. מעבירים למקרר להתייצבות לשעה לפחות.

5. מכינים אגסים בטופי: חותכים את האגסים לפלחים.

6. בסיר קטן מחממים את השמנת המתוקה..

7. במקביל, במחבת קטנה מכינים מהסוכר קרמל. כאשר הקרמל מקבל גוון ענברי מוסיפים את השמנת החמה בזהירות וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהסוכר כולו נמס. מוסיפים את האגסים לתערובת ומבשלים כמה דקות.

8. יוצקים את האגסים בטופי על הקרם הקר ומגישים מיד.

שאלות, הערות והצעות לשפים ולהפקת התוכנית אפשר לשלוח למייל info@haimtov.co.il