עוף בתנור על אגסים וירקות שורש

4 מנות

מרכיבים

  • 1 עוף שלם
  • 5 אגסי בוסק חלודים
  • 3 גזרים קלופים וחתוכים גס
  • 4 בצלים קלופים וחתוכים לרבעים
  • 2 בטטות
  • 2 ראשי סלרי קלופים וחתוכים גס
  • 2 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים גס
  • 1 כרישה גדולה ,חתוכה גס
  • שום שלם חצוי
  • כפית זרעי קימל
  • שתי כפות דבש
  • שמן זית
  • מלח ופלפל
  • פפריקה אדומה

למריחה על העוף

  • מלח
  • פלפל
  • פפריקה אדומה
  • שמן זית

לתיבול פנים העוף

  • 1 עלה דפנה
  • 2 גבעולי תימין
  • מעט מלח
  • 1 שן שום

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. בתבנית גדולה ושטוחה, המתאימה לתנור ומרופדת בנייר אפייה, מניחים את ירקות השורש ואת השום. מתבלים בשתי כפות שמן זית, מלח ופלפל, קימל ודבש (ניתן לחמם מעט את הדבש למריחה קלה יותר).

2. מתבלים את פנים העוף במלח ופלפל, ומניחים בתוכו עלה דפנה, שן שום, מעט מלח ושני גבעולי תימין. קושרים את העוף ל"חבילה" מסודרת ויפה. מורחים בשתי כפות שמן זית, מתבלים במלח, פלפל והרבה פפריקה אדומה ומניחים על רשת מעל לירקות השורש, כשהחזה פונה כלפי מעלה.

3. מעבירים לתנור החם וצולים כשעה לערך, עד שהעוף מוכן והירקות צלויים. תוך כדי הצלייה ניתן לסובב את העוף על צידו ולערבב את האגסים והירקות מעט, כדי להבטיח צלייה אחידה. העוף מוכן כאשר דוקרים אותו בירך והנוזלים הניגרים צלולים וללא עקבות דם.

4. מגישים את העוף עם האגסים והירקות. כל סועד מקבל רבע עוף עם אגס צלוי וירקות.

סלט עוף תאילנדי פריך עם אגסים ופומלה

4 מנות

מרכיבים

  • 1 חזה עוף שלם, מחולק לשתי אונות
  • 2 אגסי בוסק חלוד חתוכים למקלות
  • 1 פומלה אדומה, מקלופת ומופרדת ל"בקבוקים"
  • 30 עלי נענע קצוצים גס
  • 50 גרם בוטנים מטוגנים,קצוצים

לרוטב

  • 4 כפות מיץ לימון
  • קליפה מגורדת מלימון אחד
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 כפות רוטב דגים תאילנדי
  • 1 כפית שטוחה שבבי צ'ילי יבש
  • 2 כפות סוכר דמררה

לקישוט

  • מעט בוטנים מטוגנים, קצוצים
  • כמה עלי נענע יפים

אופן ההכנה

1. ממלאים סיר בינוני במים ומביאים לרתיחה. מכניסים את חזות העוף למים ומחכים עד לרתיחה חוזרת. מבשלים עוד כדקה ומכבים את האש. מניחים לחזות העוף להתקרר בתוך המים, שעה לפחות. מעבירים לקירור.

2. מערבבים בקערית קטנה את כל מרכיבי הרוטב, עד אחידות.

3. "קורעים" את בשר חזות העוף לרצועות ארוכות בידיים ומעבירים לקערה גדולה.

4. מוסיפים לקערה את כל יתר המרכיבים ומערבבים היטב. מעבירים לקערות אישיות ומפזרים מעל עוד מעט בוטנים קצוצים וכמה עלי נענע לקישוט.

סלט קוב עם אגסים, עוף וגבינה כחולה

4 מנות

מרכיבים

  • 1 חזה עוף שלם, מחולק לשתי אונות
  • 2 אגסי אנג'ו אדום, חתוכים לפלחים
  • 1 ראש חסה ערבית, שטופה ומחולקת לעלים
  • 2 אבוקדו, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 4 כפות גפרורי שקדים
  • 100 גרם חזה אווז מעושן, חתוך למקלונים
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 100 גרם גבינה כחולה
לרוטב
  • 4 כפות שמנת חמוצה
  • 2 כפות מיונז
  • 4 כפות שמנת מתוקה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

1. ממלאים סיר בינוני במים ומביאים לרתיחה. מכניסים את חזות העוף למים ומחכים עד לרתיחה חוזרת. מבשלים עוד כדקה ומכבים את האש. מניחים לחזות העוף להתקרר בתוך המים, שעה לפחות. מעבירים לקירור.

2. במחבת עם שמן הקנולה, מטגנים את גפרורי השקדים עד הזהבה ומעבירים לנייר סופג. באותה מחבת מטגנים את מקלוני חזה האווז, עד פריכות ומעבירים לנייר סופג.

3. מערבבים בקערית קטנה את כל מרכיבי הרוטב, עד אחידות.

4. "קורעים" את בשר חזות העוף לרצועות ארוכות בידיים ומעבירים לקערה גדולה.

5. מוסיפים לקערה את עלי החסה, קרועים לפיסות בגודל ביס, את האגסים והאבוקדו. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים היטב.

6. מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים מעל את השקדים, חזה האווז הפריך ומפוררים גבינה כחולה.

שאלות, הערות והצעות לשפים ולהפקת התוכנית אפשר לשלוח למייל info@haimtov.co.il