דניש ריקוטה ופירות טריים

כ- 40 יחידות

מרכיבים

לבצק

  • 500 גרם קמח שמרים
  • 70 גרם סוכר
  • 160 מ"ל כוס מים קרים
  • 2 ביצים
  • 100גרם חמאה רכה1
  • /2 כפית מלח

לקיפולים

  • 250 גרם חמאה קרה
  • 20 גרם קמח

למלית הגבינה

  • 500 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
  • 1 ביצה
  • 150 גרם כוס סוכר
  • קליפה מגוררת מ- 1/4 לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף אינסטנט פודינג וניל או קורנפלור
  • 50 גרם קוביות אננס טרי

להברשה

  • 1 ביצה טרופה

לקישוט

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

הבצק

1. במיקסר עם וו לישה מעבדים קמח, שמרים, סוכר ומים כ- 2 דקות במהירות איטית.

2. מוסיפים ביצים, חמאה ומלח ומערבלים כ- 10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.

3. מניחים את הבצק בקערה נקייה, מקמחים קלות, מכסים במגבת לחה ומשהים מחוץ למקרר (כחצי שעה בקיץ או כ- 45 דקות בחורף).

4. מוציאים את הבצק מהקערה ולוחצים עליו מעט בכפות הידיים, על מנת להוריד ממנו נפח. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

הקיפול

5. במיקסר עם וו לישה מעבדים חמאה וקמח עד לקבלת תערובת אחידה.

6. מניחים את התערובת על נייר אפייה, מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים בעזרת מערוך לריבוע בגודל 20 ס”מ. מעבירים למקרר להתייצבות.

7. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 20*30 ס”מ. מניחים על 2/3 ממנו את ריבוע החמאה, כך שנותר 1/3 בצק ללא חמאה. מקפלים את 1/3 הבצק ללא החמאה על גבי הבצק עם החמאה. מקפלים מהצד השני את 1/3 הבצק עם החמאה.

8. מרדדים עד לקבלת מלבן בגודל 10* 20 ס”מ. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

9. מרדדים ומקפלים את הבצק על משטח מקומח באותו האופן (למעט הוספת החמאה) – פעמיים נוספות. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

10. מוציאים את הבצק מהמקרר, חוזרים על פעולת הרידוד והקיפול בשלישית, עוטפים ומעבירים למקרר ל-6 שעות או ללילה.

המלית

11. מערבבים את חומרי המלית עד לקבלת תערובת אחידה.

הרכבת המאפה

12. מרדדים את הבצק על גבי משטח מקומח למלבן בגודל 30*40 ס”מ.

13. חוצים את עלה הבצק ל- 12 ריבועים (כל ריבוע יהיה למאפה ולכן ניתן לגוון את גודל הריבועים). מניחים כפית גדושה מן המלית, מפזרים קוביות אננס ומקפלים לצורת מעטפה.

14. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 3 ס”מ בין מאפה למאפה.

15. מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה. מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות 18-15 דקות עד להזהבה קלה. מפדרים באבקת סוכר ומגישים מיד.

דייניש בננה וניל

מרכיבים

לבצק

  • 500 גרם קמח שמרים
  • 70 גרם סוכר
  • 160 מ"ל כוס מים קרים
  • 2 ביצים
  • 100גרם חמאה רכה
  • 1/2 כפית מלח

לקיפולים

  • 250 גרם חמאה קרה
  • 20 גרם קמח

להברשה

  • ביצה טרופה

לצימוקים

  • 1/2 כוס צימוקים
  • 1/2 כוס יין בננה לבישול

לקרם בננה וניל

  • 500 מ"ל חלב
  • 100 גרם סוכר
  • 1 בננה מרוסקת
  • 1/2 מקל וניל
  • 1 ביצה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם קורנפלור
  • 1/4 כוס יין בננה לבישול

להגשה

  • 2 כפות ריבת משמש
  • 2 כפות מים

אופן ההכנה

הבצק

במיקסר עם וו לישה מעבדים קמח שמרים, סוכר ומים כ- 2 דקות במהירות איטית.

1. מוסיפים ביצים, חמאה ומלח ומערבלים כ- 10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.

2. מניחים את הבצק בקערה נקייה, מקמחים קלות, מכסים במגבת לחה ומשהים מחוץ למקרר (כחצי שעה בקיץ או כ- 45 דקות בחורף).

3. מוציאים את הבצק מהקערה ולוחצים עליו מעט בכפות הידיים, על מנת להוריד ממנו נפח. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

הקיפול

4. במיקסר עם וו לישה מעבדים חמאה וקמח עד לקבלת תערובת אחידה.

5. מניחים את התערובת על נייר אפייה, מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים בעזרת מערוך לריבוע בגודל 20ס”מ. מעבירים למקרר להתייצבות.

6. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 20*30 ס”מ. מניחים על 2/3 ממנו את ריבוע החמאה, כך שנותר 1/3 בצק ללא חמאה. מקפלים את 1/3 הבצק ללא החמאה על גבי הבצק עם החמאה. מקפלים מהצד השני את 1/3 הבצק עם החמאה ומרדדים עד לקבלת מלבן בגודל 10* 20 ס”מ. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

7. מקפלים פעמיים נוספות: מרדדים ומקפלים את הבצק על משטח מקומח באותו האופן (למעט הוספת החמאה). מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

8. מוציאים את הבצק מהמקרר, חוזרים על פעולת הרידוד והקיפול בשלישית, עוטפים ומעבירים למקרר ל-6 שעות או ללילה.

הצימוקים

9. משרים את הצימוקים ביין הבננה ומניחים אותם בצד לחצי שעה.

קרם בננה וניל

10. בקלחת גדולה מרתיחים את החלב עם הסוכר, הבננה הטחונה ומקל הווניל.

11. במקביל, מערבבים בקערת ערבוב עם מטרפה ידנית את הביצה, אבקת סוכר והקורנפלור עד לקבלת תערובת אחידה. מבצעים השוואת טמפרטורה ומכניסים הכול לסיר.

12. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לערבב עד להסמכה קלה. מסירים מן האש. מעבירים מיד לקערה נקייה, מניילנים ומקררים.

13. לאחר שהקרם התקרר, במיקסר עם וו גיטרה פותחים קלות את הקרם עם יין בישול בננה (ניתן לבצע את הפעולה גם באופן ידני).

הרכבת המאפה

14. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות עד לקבלת עלה בגודל 30 * 40 ס"מ.

15. מורחים מן המלית על גבי הבצק ומעליו מפזרים מן הצימוקים שהושרו ביין. מקפלים לגלילה ופורסים פרוסות ברוחב 2 ס"מ (מאפים אישיים).

16. מניחים את המאפים ע"ג תבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה.

17. מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות עד הזהבה קלה.

18. מברישים בגלזורה (או בריבת משמש ומים מחוממים קלות) ומגישים.

עוגיות גזר, שיבולת שועל וקינמון

כ- 40 עוגיות

מרכיבים

  • 200 גרם חמאה מלוחה
  • 1 כוס סוכר דמררה
  • 1 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1 כוס קמח מלא
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כוס שיבולת שועל
  • 1 כוס קוקוס טחון
  • 1.5 כוסות גזר מגורר
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים

לקישוט

  • אגוזי פקאן

אופן הכנה

1. במיקסר עם בוחש גיטרה מניחים את כל חומרי העוגיות ומערבלים כשתי דקות.

2. צרים כדורים מן התערובת ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה (במרווחים של 2 ס"מ אחת מן השנייה). מניחים פקאן במרכז כל עוגייה (לא חובה) אופים כ-12 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. מצננים ומאחסנים בכלי אטום.

עוגת חלבה ופיסטוקים

2 תבניות 6 שקעים

מרכיבים

  • 100 גרם חלבה
  • 3 ביצים
  • 270 גרם סוכר
  • 280 גרם קמח
  • 2 גרם אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • 350 מ"ל שמנת מתוקה
  • 250 גרם ממרח חלבה
  • 50 גרם פיסטוקים קצוצים
  • 2 כפות סילאן

אופן ההכנה

1. קוצצים את החלבה לקוביות קטנות ומניחים בצד.

2. מקציפים את הביצים, הסוכר והמלח עד לקבלת מסה בהירה ותפוחה.

3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה תוך כדי ערבוב איטי.

4. מוסיפים את השמנת המתוקה בהדרגה ולבסוף את ממרח החלבה ואת קוביות החלבה.

5. יוצקים את התערובת לתבנית ומעליה מפזרים את הפיסטוקים הקצוצים.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-20 דקות.

7. מקשטים את העוגה במעט סילאן. מגישים.

שאלות, הערות והצעות לשפים ולהפקת התוכנית אפשר לשלוח למייל info@haimtov.co.il