עוגת תפוזים בסיר פלא

סיר פלא בקוטר 24 ס"מ

מרכיבים

לעוגה

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר חום (200 גרם)
  • 1/2 2 כוסות קמח תופח (350 גרם)
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1/2 לימון מוגרד
  • 1/2 תפוז מגורד
  • 1/2 כוס אבקת שקדים ללא קליפה
  • 1 חופן קוביות קליפת תפוזים

לרוטב

  • 1/2 כוס יין רימון לבישול
  • 50 גרם סוכר חום
  • מיץ מלימון 1
  • גרידה מלימון 1
  • 1 חבילה פטל טרי (או קפוא)
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

1. מקציפים ביצים וסוכר כ- 5 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה.

2. מנפים קמח.

3. בהדרגה ולאט מוסיפים את הקמח ואת יתר המרכיבים לסירוגין, עד לקבלת תערובת חלקה.

4. יוצקים את המסה לתבנית, ואופים כ- 35 דקות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות.

5. לרוטב: מניחים בסיר קטן את היין והסוכר ומביאים לרתיחה.

6. מבשלים 3 דקות נוספות עד לצמצום חלקי של הנוזלים.

7. מסירים מהאש ומוסיפים את מיץ הלימון, הגרידה והפטל. שומרים בצד.

8. הופכים את סיר הפלא וממתינים 5 דקות.

9. מחלצים את העוגה מן התבנית.

10. מזלפים מהרוטב על גבי צלחת הגשה ומניחים פרוסת עוגה. מעטרים באבקת סוכר ומגישים.

מאפה תרד וגבינות צאן

3 מאפים (תבנית עגולה קוטר 24)

מרכיבים

לבצק

  • 750 גרם קמח שמרים (½5 כוסות)
  • 70 גרם סוכר דמררה (1/3 כוס)
  • 3 ביצים
  • 180 גרם מים (3/4 כוס)
  • 80 גרם שמן זית
  • 100 גרם חמאה
  • 20 גרם מלח (2 כפיות)
  • 10 גרם משפר אפייה

למלית

  • 1/2 ק"ג תרד קצוץ
  • 250 גרם גבינת עיזים 5%
  • 125 גרם גבינת פטה כבשים
  • קורט מלח
  • חופן אגוזי מלך קצוצים גס
  • מעט מלח גם או שומשום מלא

אופן ההכנה

1. במיקסר עם וו לישה מעבדים את הקמח, הסוכר, הביצים, המים והשמן כ- 5 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את המלח, משפר האפייה והחמאה, ולשים 7 דקות נוספות במהירות בינונית.

2. מכסים ומתפיחים שעה בטמפרטורת החדר.

3. בינתיים מכינים את המלית: מערבלים את כל החומרים עד לקבלת תערובת הומוגנית. מניחים בצד.

4. ההרכבה: מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בגודל של 20*30 ס"מ.

5. במרכז הבצק מסדרים 1/3 מכמות המלית ויוצרים "גליל". מותחים בעדינות את הגליל ויוצרים שבלול. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.

6. מברישים בשמן זית ומפזרים מלח גס או שומשום מלא.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 35 דקות.

דפדפי קינמון

כ- 50 עוגיות

מרכיבים

  • 120 גרם אגוזי לוז טחונים לאבקה
  • 120 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם חמאה
  • 80 גרם חלב (1/3 כוס)
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • קורט מלח
  • 140 גרם קמח מלא תופח

לציפוי

  • 100 גרם אגוזי לוז שלמים לא קלויים

אופן ההכנה

1. קולים את אגוזי הלוז השלמים במחבת.

2. מעבדים את אבקת אגוזי הלוז ואבקת הסוכר במעבד מזון.

3. מוסיפים חמאה, חלב, קינמון, מלח וקמח ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.

4. משטחים מן התערובת על גבי שבלונת סיליקון בקוטר 4 ס"מ על גבי תבנית אפייה.

5. מפזרים את האגוזים על גבי הבצק.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 10 דקות.

פיננסייר פירות טריים

תבנית אינגליש קייק בגודל 30 ס"מ

מרכיבים

  • 240 גרם אבקת סוכר
  • 80 גרם אבקת שקדים עם קליפה
  • 70 גרם קמח תופח
  • קורט מלח
  • 7 חלבונים
  • 140 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפית דבש, סילאן או מייפל אמיתי
  • פירות: סלסלת פטל טרי או 3 שזיפים

אופן ההכנה

1. ממיסים את החמאה ומערבבים אותה עם הדבש או הסילאן.

2. מנפים את כל החומרים היבשים.

3. מקציפים קלות את החלבונים באופן ידני.

4. מוסיפים את החמאה למסת היבשים ומקפלים בעדינות.

5. מאחדים את מסת החלבונים עם היבשים.

6. יוצקים את המסה לתבנית ומסדרים על גביה את הפירות.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ- 22 דקות.

שאלות, הערות והצעות לשפים ולהפקת התוכנית אפשר לשלוח למייל info@haimtov.co.il